Efter en hæsblæsende afslutning på gruppespillet sikrede Hans-Kristian Vittinghus en samlet sejr mod Kina og dermed en førsteplads i Danmarks pulje. Onsdag aften blev Korea trukket som Danmarks modstander i kvartfinalen. Bliv klar til de danske herrespilleres kvartfinale ved Thomas Cup her.

 

De danske herrespillere vandt samlet 3-2 over Kina i gruppefinalen, og dermed skulle kvartfinalemodstanderen findes mellem Japan, Indien og Korea, der alle er endt som to’er i deres grupper.

Op af bowlen kom Korea, som Danmark dermed møder i kvartfinalen. Samtidigt er der sat navn på en eventuel semifinalemodstander, som skal findes mellem Malaysia og Indien.

Klik her for at sikre dig billet til Denmark Open 2022 presented by VICTOR

Korea er gået videre til kvartfinalen ved Thomas Cup som nummer to i en stærk pulje med Thailand, Singapore og Indonesien, hvor sidstnævnte er førsteseedede og vinder af Thomas Cup i 2020. Ved samme mesterskab i oktober stod de danske herrespillere også over for Korea i gruppespillet, hvor det blev til en 4-1 sejr til Danmark.

Det har dog været tætte holdkampe, der har sendt Korea i kvartfinalen i år. Thailand og Singapore blev besejret med 3-2, mens nederlaget til Indonesien også blev en spændende affære med et samlet resultat på 2-3.

Læs også: Første gang i 24 år: Danmark besejrer Kina

Heo Kwang Hee er placeret som nummer 31 i verden, og han har været første koreaner på banen i alle holdkampe. Heo er med længder den bedst placerede koreanske herresinglespiller, hvor Jeon Hyeok Jin og Yun Gyu Lee, der spiller anden og tredje herresingle for Korea, er henholdsvis nummer 270 og 604.

I herredouble er Korea bedre stillet med Seo Seung Jae og Choi Sol Gyu, der er nummer 11 i verden. Parret har dog ikke spillet sammen ved Thomas Cup, hvor Seo har spillet som første herredouble med Kang Minhyuk, mens Choi har spillet sammen med Kim Wonho.

Kvartfinalen mellem Danmark og Korea kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 14.00.

Læs også: Danmark er i Thomas Cup-kvartfinalen

Koreas historik ved Thomas Cup:

Seneste opgør mellem Danmark og Korea: 2020* (Danmark vandt 4-1 i gruppespillet)

Antal opgør mellem Danmark og Korea: 12 (Danmark fører 7-5 i indbyrdes opgør)

Antal Thomas Cup-titler: 0

Koreas bedste placering ved Thomas Cup: Andenplads (2012 og 2008)

Seneste resultater ved Thomas Cup: Kvartfinale (2020*), kvartfinale (2018), semifinale (2016)

*Officielt er seneste Thomas- og Uber Cup beskrevet som spillet i 2020, selvom turneringen først blev afviklet i 2o21.

Læs også: Bliv klogere på Danmarks 12 Thomas Cup-profiler

Fremhævede spillere/par hos Korea:

Heo Kwanghee

Som verdens nummer 31 er han den bedst placerede herresinglespiller fra Korea. Ved Thomas Cup 2022 i Thailand er det blevet til to nederlag og en enkelt sejr til Heo, som vandt over Anthony Ginting fra Indonesien i tre sæt. Heo var også med ved Thomas Cup i 2020 mod Danmark, hvor han tabte til Viktor Axelsen med 21-12, 21-14.

Seo Seung Jae/Kang Minhyuk

Selvom Seo er placeret som nummer 11 i verden sammen med Choi Sol Gyu, så har den 24-årige koreaner succes ved Thomas Cup sammen med doublemakkeren Kang Minhyuk. De har vundet samtlige kampe ved Thomas Cup indtil videre, hvoraf to af kampene gik ud i tre sæt. Inden VM for hold vandt Seo og Kang også Korea Open, og sammen er de placeret som nummer 96 på verdensranglisten.

Choi Sol Gyu/Kim Wonho

Ved Thomas Cup i 2020 var Kim Wonho en del af den anden herredouble, der mødte Christiansen/Søgaard. Her var Kim Wonho makker med Kang, og de vandt en meget tæt kamp mod danskerne 21-19, 22-20. I år står Kim sammen med Choi, og parret har set stærke ud ved Thomas Cup. De har spillet to kampe, som begge er blevet vundet ret sikkert.

Klik her for at se resultaterne fra gruppespilsfinalen mod Kina

Fakta om turneringen:

Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damelandshold, spilles i Impact Arena, Bangkok, Thailand, den 8.-15. maj.

Det er samme arena, der var vært ved Thomas & Uber Cup i 2018 samt Thailand Open I, Thailand Open II og World Tour-finalerne i januar 2021. Det er tredje gang, at Thailand afholder Thomas Cup (VM for herrelandshold), mens det er anden gang, de afholder Uber Cup (VM for damelandshold).

Indonesien er forsvarende Thomas Cup-vinder, og med 14 titler er det også den nation, der har vundet mesterskabet flest gange.

Hos kvinderne er Kina forsvarende Uber Cup-vinder, og de er også den mest vindende nation med 15 titler.

De danske herrer tabte 1-3 i semifinalen til Indonesien ved det seneste Thomas Cup i Aarhus. De danske damer røg ud i kvartfinalen til Korea med 0-3.

Klik her og få overblik over alle kommende kampe til Thomas- og Uber Cup

Sådan så de danske herrers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Gruppespil: Danmark vs. Algeriet: 5-0
  • Gruppespil: Danmark vs. Frankrig: 5-0
  • Gruppespil: Danmark vs. Kina 3-2
  • Kvartfinale: Danmark vs. Korea (torsdag 12. maj kl. 14)

Sådan så de danske damers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Gruppespil: Danmark vs. Malaysia: 3-2
  • Gruppespil: Danmark vs. Egypten: 5-0
  • Gruppespil: Danmark vs. Thailand: 0-5
  • Kvartfinale: Danmark vs. Korea (torsdag 12. maj kl. 9)

Danmark var i oktober 2021 det første land i Europa som var værter for Thomas & Uber Cup.

Oprindeligt skulle de seneste mesterskaberne have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev de først flyttet til august 2020, senere så oktober 2020, før de til sidst blev skubbet til oktober 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.