Efter mange års fravær er Kastrup-Magleby Badmintonklub, KMB2010, atter at finde i Danmarks bedste badmintonrække. Oprykningen til Badmintonligaen sker efter, at KMB2010 fejede al modstand af banen og sikrede sig førstepladsen i 1. divisions slutspil. Til stor glæde for klubben og ikke mindst Mikkel Mikkelsen, der er spillende assistenttræner i klubben: – Oprykningen til Badmintonligaen betyder meget for mig, og det er noget af det største, der er sket i min karriere, lyder det fra Mikkel Mikkelsen, som kom til klubben sidste år.

 

Klik her for at sikre dig billet til Denmark Open 2022 presented by VICTOR

KMB2010 skal i den kommende sæson bide skeer med landets bedste badmintonhold.

Det er en kendsgerning efter den forgangne sæson, hvor KMB2010 vandt 1. divisions grund- og slutspil.

Alt i alt har det været en god sæson for den traditionsrige klub, der efter en dårlig start på sæsonen fik skabt momentum.

– Det har været en rigtig god sæson for holdet. Vi startede sæsonen ud med at tabe de to første kampe 4-5, men derefter har der ikke en finger at sætte på vores indsats. Vi vandt alle de vigtige kampe, hvilket betød, at vi skrabede mange point sammen, fortæller Mikkel Mikkelsen og fortsætter:

– Jeg tror, at grunden til, at vi står som oprykkere er, at vi har været meget stabile, og at vi har ikke dummet os. Derudover ser jeg det som en fordel, at vi kom fra baghjul. Det var ikke klubbens ultimative mål at rykke op, så vi har kunne spille mere frit, lyder det fra Mikkel Mikkelsen, der spiller mixed- og herredouble på KMB2010’s ligahold.

Klik her og læs om Mikkel Mikkelsens første EM-medalje

Da Mikkel Mikkelsen sidste år stod uden kontrakt, kom KMB2010 ind billedet. De troede på Mikkel Mikkelsen og gav ham en kontrakt, da han havde mest brug for det.

Derfor betyder det meget for den danske landsholdsspiller, at han har kunne give noget tilbage til klubben.

– Da jeg stod i en skidt situation sidste år, hjalp Kastrup-Magleby Badmintonklub mig rigtig meget. Det er stort for mig, at jeg har kunne give noget tilbage til klubben.

Efter Mikkel Mikkelsen kom til klubben sidste sæson, har han haft rollen som spillende træner, hvilket blot gør oprykningen mere betydningsfuld.

– Det, at jeg har ageret spillende træner for holdet i en oprykningssæson, det er virkelig stort for mig. Oprykningen til Badmintonligaen betyder meget for mig, og det er noget af det største, der er sket i min karriere, lyder det fra EM-bronzevinderen.

Læs: Mikkelsen og Kjær giver gode råd til unge landsholdsbejlere

Både Kastrup-Magleby Badmintonklub og Mikkel Mikkelsen har tidligere erfaring med at spille i ligaen, derfor ved de, at den kommende sæson bliver en hård en af slagsen.

– Det bliver uden tvivl en sæson, hvor vi skal ud at kæmpe med næb og klør. Jeg har en forventning om, at det bliver en stor udfordring. Men både klubben og jeg glæder os rigtig meget. Vi skal forhåbentlig ud at drille de andre hold, og så skal vi se, hvor mange point vi kan skrabe sammen, fortæller Mikkel Mikkelsen.

Om KMB2010 kan drille de andre hold i ligaen finder vi ud af næste år. En ting er dog sikkert; KMB2010’s mål for næste sæson er at overleve i ligaen.

– Det altoverskyggende mål for næste sæson er, at vi skal overleve i Badmintonligaen. Vi er allerede gået i gang med at forberede os – det gør vi både ved at træne hårdt og ved at hente nye profiler som forstærkning.

Læs også: Reglen om skjult rangliste i Danmark bliver ophævet

En af de forstækningerne er Natasja Anthonisen, der kommer fra ligaholdet Højbjerg/Via Biler.

– Vi har fået tilgang af Natasja Anthonisen. Hun er en spiller, der kan bidrage med rigtig meget – både på det sportslige og sociale plan. Hun kommer med rigtig meget erfaring, og hun er klart en af de bedste dame- og mixeddoublespillere, vi råder over.

Selvom der kommer forstærkning ude fra, så har det også været vigtigt for klubben, at mange af de spillere, der var med til at rykke op, bliver i klubben.

– Det er vigtigt for klubben, at stammen fra sidste år bliver i klubben. Mange af spillerne fra ligatruppen træner herude hver dag, og de er med til at skabe den holdånd, der er i KMB2010, så de betyder rigtig meget for klubben, lyder det fra Mikkel Mikkelsen.