Den danske landstræner med ansvaret for herredoublerne stopper i sit virke pr. 1 september, da han har fået nyt job som Director of Athletics and Activities på Copenhagen International School. – Det er et godt tidspunkt for mig personligt at komme ud og prøve noget nyt, siger Jakob Høi.

 

Kenneth Jonassen, Jesper Hovgaard, Rune Ulsing og Thomas Stavngaard skal have ny landstrænerkollega. Jakob Høi har nemlig fået nyt job, som han overgår til den 1. september. Et nyt job der i mindre grad kræver så mange rejsedage, hvilket har fyldt meget i jobbet som dansk landstræner og dermed fjernet tid med familien.

– Jeg har en familie, jeg gerne vil se noget mere. Jeg vil helst ikke have så mange rejsedage længere, så jeg går glip af tid med familien. Samtidig er det et godt tidspunkt for mig personligt at komme ud og prøve noget nyt, og jeg glæder mig meget til at komme ud og bruge mine kompetencer i et nyt miljø der tiltaler mig med personaleansvar, organisation og strategisk indflydelse, siger Jakob Høi.

Læs også: Flot turnering fra Astrup og Skaarup slutter i semifinalen ved Indonesia Open

Selvom de mange rejsedage er årsagen til, at 46-årige Jakob Høi trækker landstrænerstikket, er det for ham samtidig også noget af det, som har gjort virket som landstræner fantastisk.

– Jeg er både forelsket i og fascineret af sporten og miljøet. Optagelse, deltagelse og ledelse af et elitemiljø forpligter. Derfor har det altid været vigtigt for mig at gøre mig umage. Både overfor mig selv, men også overfor mine kollegaer og atleter. Jeg har været privilegeret af at arbejde med nogle af verdens bedste, eller arbejdet mod at blive de bedste, mens vi har rejst, oplevet kulturer og fået mange store oplevelser. Alt det der gør, at jeg gerne vil hjem, har også været årsagen til, at jobbet har været så attraktivt, siger Jakob Høi.

Jakob Høi har med sin deltagelse ved Indonesia Open haft sin sidste rejse som landstræner, og som det konkurrencemenneske han er, ærgrer det ham, at han ikke klarede den videre til finalen sammen med Kim Astrup/Anders Skaarup.

– Jeg ville så gerne have siddet på stolen bag banen i finalen ved Indonesia Open. Det havde været så fedt at slutte med en finale med Dannebrog på brystet. Men sådan skulle det desværre ikke blive, siger Høi.

Klik her for at sikre dig billetter til DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

Fra 1. september får Høi færre rejsedage, når han indtræder som Director of Athletics and Activities på CIS, Copenhagen International School. Her skal han stå for skolens aktivitetsprogram der blandt andet inkluderer sport, kreative aktiviteter og musik.

I Badminton Danmark har elite- og sportschef Jens Meibom forståelse for beslutningen.

– Det er selvfølgelig vemodigt, når vi skal sige farvel til en af vores dygtige medarbejdere. Men landstrænerjobbet er sjældent en livstidsstilling, og derfor er det kun positivt, at Jakob (Høi, red.) har fået et andet spændende job, hvor han kan bringe sine kompetencer i spil, siger Jens Meibom og fortsætter.

– Jakob har leveret et kæmpe arbejde og ydet et stort bidrag til eliteprogrammet. Udover hans indsats i træningshallen og ved turneringer, har han været ansvarlig for opbygningen af vores indsats med præstationsanalyse, som har udviklet sig enormt igennem de seneste par år.

– Han er en person med meget høj integritet og har været en stærk kulturel ambassadør for værdierne for eliteprogrammet, og jeg kommer til at savne hans analyser og perspektiver i vores team. Vi ønsker Jakob alt det bedste i hans nye job og håber, at Badminton Danmark på et tidspunkt får gavn af hans kompetencer igen, siger elite- og sportschef Jens Meibom.

Læs også: Busch, Boe og Vestergaard optaget i eliteprogrammet

Badminton Danmark vil nu påbegynde processen med at rekruttere en ny landstræner. Grundet sommerferie og VM vil selve ansøgningsprocessen først påbegynde efter VM 2022 med plan om ansættelse af en ny landstræner i efteråret 2022.

Jakob Høi blev landstræner for Danmark i januar 2017. Han har siden da haft ansvaret for de danske herredoubler, ligesom han har været ansvarlig for Badminton Danmarks arbejde med præstationsanalyse.

På trods af et større generationsskifte i herredoublekategorien har Jakob Høi i de forgangne 5,5 år været med til at vinde medaljer til Danmark ved følgende mesterskaber: Thomas Cup-bronze 2018, 2020 og 2022, VM-bronze 2021, guld ved individuelt EM i 2017 og 2018, samt guld ved EM for blandede hold 2017, 2019 og 2021 og EM for herrelandshold 2018 og 2020.

 

Landstræner-CV:

  • Landstræner, Danmark: 2017-2022
  • Cheflandstræner, England: 2013-2016
  • Cheflandstræner, Tyskland: 2009-2012
  • U19-landstræner i Danmark: 2006-2009

 

Anden baggrund:

  • HD i organisation og ledelse, SDU
  • Sports Marketing & Management, Erhvervsakademiet Svendborg
  • Coaching, Selvledelse og Emotionel intelligens, Handelshøjskolen Bergen
  • Idræt og sundhed, SDU