I forbindelse med VM for individuelle i Tokyo, der løber af staben fra d. 21-28 august, har det singaporeanske landshold fundet deres vej til de grønne baner i Brøndby. De skal træne side om side med de danske spillere hele ugen.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Med kun en måned til VM for individuelle er der for alvor kommet godt gang i forberedelserne. I denne uge har de danske spillere fået besøg af det singaporeanske landshold, der sammen med deres team har taget den lange vej til Danmark.

Det er første uge af en længere træningsperiode op mod VM, og cheflandstræner Kenneth Jonassen har fået sin sag for, når han har 10 ekstra spillere med på træningen. En af spillerne er intet mindre end verdensmesteren Loh Kean Yew, der vandt det foregående verdensmesterskab i december 2021.

-Jeg håber at få lært så meget som muligt, mens jeg er her. Jeg kan godt lide træningsstilen. Jeg synes, der er mere fokus på kvalitet og intensitet, som er anderledes fra vores egen træningsstil. Det er også fedt, at her er så mange forskellige slags spillere, der alle har en høj kvalitet i deres spil, siger herresinglespilleren Loh Kean Yew.

Læs også: De første danske spillere udtaget til individuelt VM i Tokyo

Kenneth Jonassen har i samarbejde med sportschefen for det singaporeanske badmintonforbund Martin Andrew fået muligheden for et træningssamarbejde op at stå, og begge har set frem til denne uge.

– Det her er første uge af vores VM-træning, og jeg synes, at timingen er rigtig god. Vi skal have noget inspiration og nogle asiatere at træne med, og det ville jeg gerne gå langt for at få op og stå. De har et niveau, der er superinteressant for os, men ikke mindst den her asiatiske indflydelse med en anden måde at spille på, siger Kenneth Jonassen.

– Der er stor forskel på vores træningsstile. I Asien har vi længere træningssessioner, men her i Europa og især her i Danmark, er der mere fokus på kvaliteten og intensiteten. Så i forhold til at vi træner op til et verdensmesterskab, så er det en god træningsstil, og helt sikkert den rigtige for os. Vi har verdensklassespillere her i Danmark, men også fra Singapore, så det er en fantastisk mulighed ikke kun for spillerne, men også for alle os andre, fortæller Martin Andrews.

Læs også: Seks danskere udtaget til individuelt VM i Tokyo

Det er ikke kun en anderledes uge for trænerne, men også for spillerne. I og med at der er flere spillere i hallen, og ikke mindst nye spillere, så er struktureringen blevet anderledes end det spillerne er vant til, men Kenneth Jonassen håber på en uge med høj energi og en stor detaljegrad.

– Jeg overlader rigtig meget til spillerne selv, jeg sætter præmisserne op i den her uge, men så skal de selv være rigtige dygtige til at få detaljegraden frem, og hvad er det for en specifik øvelse de gerne vil have til at ske flere gange. Jeg sætter den overordnet præmis, og måske sætter en retning, men inde i det er der stor frihed for den enkelte spiller eller par.

– Jeg håber at spillerne får en masse ny variation i deres træningsmodstandere. Når vi har de her længere træningsperioder sammen, så skal vi nok gå hen og blive trætte af hinanden for vi står tit overfor de samme spillere. Det her giver ekstra variation, at der står nogle andre, og man skal også give lidt mere af sig selv i sådan en uge, for at få den gode stemning frem, og det synes jeg har stor værdi.

De første tre dage af ugen er forbi, og ifølge cheflandstræneren er det gået rigtig godt.