GP Hillerød. Mixeddouble.
Hillerød Badmintonklub

Dobbeltvinder og underdog-sejre ved Grand Prix Circuit i Hillerød

October 16, 2022 16:13 Skrevet af

Forhåndsfavoritterne i de fem kategorier var alle finalister ved Grand Prix Circuit i Hillerød, men de fleste fik det svært. Samtidigt kunne en spiller kalde sig vinder i hele to kategorier. 

 

Hillerød var vært for sæsonens tredje Grand Prix Circuit, der søndag sluttede med spændende finaler.

Turneringens første- og andenseedede mixeddoublepar stod over for hinanden i søndagens første finale. Oliver Lau Andersen og Mette Werge fra Hvidovre må dog tage hjem uden sejr efter et nederlag i to sæt til de danske U19-mixeddoublemestre. Jonas Kudsk og Anne Madsen brillerede nemlig i Hillerød og vinder finalen 21-16, 21-19.

Og særligt Jonas Kudsk må være godt tilfreds efter det færdigsspillede Grand Prix Circuit i Hillerød. Han spillede nemlig også herredoublefinale sammen med makker Calvin Lundsgaard Kvolbæk, og her blev det også til finalesejr. Dermed kan Kudsk kalde sig vinder i både mixed- og herredoublekategorien.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

– Det føles super godt. Jeg er meget glad for, at jeg kan tage begge kategorier. Det er første turnering, hvor Calvin og jeg spillede sammen. Vi gjorde det meget godt, og vi spillede også, som om vi havde spillet sammen før. Vi tog sejren ved at vinde nettet. I mixeddouble er det tæt hele tiden, men vi er gode til at holde offensiven og vinde duellerne, siger den dobbelte finalevinder Jonas Kudsk.

En anden glad vinder skulle findes i herresingle. Her stod forrige sæsons helt store sejrherre, Rasmus Messerschmidt, som favorit på hjemmebanen i Hillerød mod andenseedede Søren Toft Hansen fra Hvidovre. Det blev en spændende tresætter, hvor det lykkedes Toft Hansen at hive sejren hjem til sidst.

– Det er vist første gang, at jeg har slået Rasmus i en turneringskamp, så det er med stor forløsning, at jeg vinder i dag. Jeg har altid set Messerschmidt som værende på et højere niveau end mig selv, så det er fedt at få den bekræftelse, at jeg godt kan spille med. Det giver klart noget selvtillid, siger Søren Toft Hansen.

Læs også: Grand Prix Circuit i Skovshoved blev favoritternes fest: – Det betyder lidt ekstra at gøre gavn af hjemmebanen

Sejren blev sikret ved at spille lange dueller, der kørte Messerschmidt træt.

– Messerschmidt fik lidt tunge ben til sidst, og jeg formår at gøre kampen hård ved at gøre duellerne lange. Derfor laver han nogle fejl, som giver mig noget selvtillid til at fortsætte med de lange dueller, siger Hansen.

I damesingle stod topseedede Sofie Karmann over for andenseedede Laura Fløj Thomsen, og her blev det Aalborg Triton-spilleren, der løb med sejren. I to sæt med cifrene 21-16, 21-9 vinder Thomsen finalen i Hillerød.

Læs også: Åbningen af Grand Prix Circuit’en i Højbjerg er veloverstået: – Jeg er megaglad

Sofie Karmann var også finalist i damedouble sammen med Emilia Nesic. Der skulle dog vente svær modstand i de førsteseedede Anna Mouritsen og Amanda Aarrebo Petersen. Forhåndsfavoritterne vinder finalen stort i to sæt med 21-14, 21-10, og udover sejren tager de også en masse erfaringer med sig fra Grand Prix Circuit.

– Det har været en fed og udfordrerne turnering at spille. Det er altid fedt at komme ud og spille mod nogle, som er lidt ældre end os selv. Vi synes også, det er vigtigt og fedt at spille turneringer som denne og lære en masse. Vi spillede nogle rigtig gode kampe med en masse god tålmodighed og variation. Tak til Hillerød for en god turnering, siger Amanda Aarrebo Petersen.

Klik her og få overblik over søndagens finaler

Herunder finder du resultaterne af finalerne:

Herresingle: Rasmus Messerschmidt (Hillerød) – *Søren Toft Hansen (Hvidovre): 21-12, 16-21, 15-21

Damesingle: Sofie Karmann (Gentofte) – *Laura Fløj Thomsen (Aalborg Triton): 16-21, 9-21

Herredouble: *Jonas Kudsk (Greve)/Calvin Lundsgaard Kvolbæk (Højbjerg) – Oliver Lau Andersen (Hvidovre)/Tobias Stegman Rønbøg (Hvidovre): 21-19, 21-18

Damedouble: *Anna Mouritsen (Højbjerg)/Amanda Aarrebo Petersen (Kolding BK) – Emilia Nesic (Odense OBK)/Sofie Karmann (Gentofte): 21-14, 21-10

Mixeddouble: Oliver Lau Andersen (Hvidovre)/Mette Werge (Hvidovre) – *Jonas Kudsk (Greve)/Anne Madsen (Greve): 16-21, 19-21

Du kan blive klogere på Grand Prix Circuit-formatet her

Dermed er sæsonens første tre Grand Prix Circuit-turneringen færdigsspillet med Højbjerg, Skovshoved og Hillerød som værter.

Næste Grand Prix Circuit spilles d.  2.-4. december 2022 i Lillerød (EGP).

 Tags: ,
Kategori: , , ,