Denmark Open 2022 semifinals. Lee Zii Jia
Badmintonphoto

Her er finalisterne til DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

oktober 22, 2022 20:02 Skrevet af

Der bliver kinesisk deltagelse i næsten alle finaler, når vinderne af DENMARK OPEN presented by VICTOR i morgen skal kåres. Kun et førsteseedet par er tilbage i turneringen, mens flere useedede spillere også har klaret sig hele vejen til finalen. 

 

Næstsidste dag med verdensklasse badminton i Jyske Bank Arena i Odense havde desværre ingen danskere i blandt, men heldigvis var der masser stjerner på banerne i semifinalerne.

Kineserne dominerede semifinalerne, og dermed bliver finaledagen også præget af kinesiske dueller og deltagere. Tre thailændere havde chancen for at spille sig videre til i morgen, men alle må de rejse hjem uden finaleplads. Også Japan har ingen finalister ved Denmark Open.

Udover Kina er også Indonesien godt repræsenteret på finaleprogrammet, da de indonesiske herredoubler med Gideon/Sukamuljo og Alfian og Ardianto begge sendte et malaysisk par ud af turneringen. Til gengæld kan malaysierne glæde sig over, at herresingle Lee Zii Jia stadig har chance for at tage en DENMARK OPEN presented by VICTOR triumf.

Klik her og læs det officielle DENMARK OPEN 2022 presented BY VICTOR

 

Lee Zii Jia (4. seedet) – Loh Kean Yew (7. seedet): 21-18, 21-15

Viktor Axelsens bøddel i kvartfinalen var Loh Kean Yew, og derfor skulle singaporeaneren i semifinalen forsøge at give Lee Zii Jia samme skæbne. Det startede også godt. Loh kom foran med 7-2, men malaysieren var ikke sen til at hente det forsømte ind igen. Efter ophold tager Lee føringen, som han holder til sættets afslutning.

Da bolden blev servet i gang til andet sæt, landede den oftest på Lee’s banehalvdel. Sådan blev det dog ikke ved, da Loh med flere fejl måtte se sin modstander tage en stime på fem point, før Loh selv kom på tavlen igen. Efterfølgende skiftes de to spillere til at tage pointstimer, således at Lee Zii Jia holder sin solide føring. Malayseren kører den hjem og kvalificerer sig til finalen.

– Jeg er meget glad for at gå ind til min første finale i Denmark Open. Jeg prøvede at være rolig og have tålmodig på banen. Det var fedt, at fansene heppede på mig. Jeg vil gøre mit bedste i finalen, siger Lee Zii Jia.

Loh Kean Yew var naturligvis skuffet over ikke at nå finalen i morgen. Blandt andet fordi at han har nydt at spille i Danmark.

– Det var en hård kamp. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men det gik ikke som planlagt. Overordnet set er jeg tilfreds med min præstation i denne uge. Jeg har arbejdet meget med det mentale. Det overraskede mig , at så mange heppede på mig. Jeg vil gerne sige tak til alle i Odense, der har bakket mig op, siger Loh.

Læs også: Kom med på dommerstolen med den yngste dommer ved DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

 

Chen Qingchen/Jia Yifan (1. seedet) – Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai (6. seedet): 21-17, 21-15

Førsteseedede Chen/Jia stod for dagens første damedouble mod thailandske Kititharakul/Prajongjai. Thailænderne lagde ellers bedst ud, og parret var foran i langt størstedelen af første sæt. Men kineserne arbejdede sig tættere på modstanderen, og ved stillingen 17-17 er de kyniske og tager en stime på fire point, der sikrer sejr i sættet.

I andet sæt blev endnu en kinesisk stime på seks point afgørende for, at Kititharakul/Prajongjai aldrig kunne nå op til Chen/Jia, der vinder den 43 minutter lange kamp.

Chen Yu Fei (3. seedet) – Ratchanok Intanon (5. seedet): 15-21, 21-10, 21-15

Kinensiske Chen Yu Fei gik ind til semifinalen med en seedning som treer. På den anden side stod Intanon, der i går sendte verdens anden bedste damesinglespiller, Tai Tzu Ying, hjem efter tre sæt. Thailænderen var femte seedet.

I semifinaledysten startede de to damesinglespillere med at tage et sæt hver, og derfor skulle en semifinale for tredje gang afgøres i tre sæt. Che Yu Fei bragte sig foran med 6-1, men Intanon kom tilbage i sættet ved stillingen 12-11. Men igen fik kineseren udbygget sig en føring, der holdte helt til mål, og Chen Yu Fei er derfor finaleklar.

Læs også: Kom med på dommerstolen med den yngste dommer ved DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

 

Shi Yu Qi (CHN) – Kodai Naraoka (JPN): 21-15, 9-21, 24-22

Der var spænding til det sidste, da Kina kunne tilføje endnu en finalist til finalerne i morgen. Shi Yu Qi kvalificerer sig som den sidste til finalen, og der var stor forløsning hos kinseren, da den sidste bold ramte gulvet. Japanske Naraoka trak nemlig Shi med ud i tre sæt, hvor det tredje blev dramatisk. Med en sejr på 21-15, 9-21, 24-22 er Shi Yu Qi klar til finalen mod Lee Zii Jia.

 

Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong (3. seedet) – Goh Soon Huat/Lai Shevon Jemie: 21-16, 24-22

Det useedede malaysiske par Goh/Lai har overrasket ved først at slå landsfællerne Tan/Lai ud i anden runde for derefter at sende sidste års DENMARK OPEN presented by VICTOR-vinder, verdens andet bedste mixeddoublepar, ud af turneringen.

Men mod de tredjeseedede kinesere og regerende verdensmestre, Zheng/Huang, stoppede eventyret for malaysierne. Dagens første kamp ender 21-16, 24-22 til Zheng/Huang, der kan se frem til deres sjette finale i 2022.

– Jeg er glad for, at vi er i finalen. Vi spillede godt. Vores modstander spillede virkeligt hurtigt, så der var meget pres på os. Så vi er glade for at vinde, siger Zheng Si Wei.

Læs også: Viktor Axelsen ude af DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo (2. seedet) – Aaron Chia/Soh Wooi Yik (4 seedet): 21-17, 13-21, 21-17

Verdens nummer tre og fire spillede tæt op med hinanden i første sæt, hvor der var god tænding på banen. Med indonesere som vindere af første sæt skulle malayserne overtage i andet for at have en chance. Det lykkedes de med, og derfor skulle vinderen findes i tredje sæt. Her trak indoneserne det længste strå.

– Vores modstander spillede rigtig godt og meget hurtigt. Vores fokus var at angribe dem først, siger Gideon.

De indonesiske verdensstjerner Gideon/Sukamuljo har tidligere vundet DENMARK OPEN presented by VICTOR, nemlig i både 2018 og 2019. Nu er de endnu engang klar til en finale i Danmark, som også bliver parrets første finale i 2022.

– Vi er meget glade. Det er lang tid siden, vi sidst har været i en finale. Vi ser meget frem til i morgen, siger Sukamuljo.

Læs også: Fire danske kampe i anden runde ved DENMARK OPEN presented by VICTOR blev til en kvartfinaleplads

 

Her får du et overblik over semifinalerne:

  • MD: Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong (CHN) – Goh Soon Huat/Lai Shevon Jemie (MAS): 21-16, 24-22
  • MD: Feng Yan Zhe/Huang Dong Ping (CHN) – Supak Jomkog/Supissara Paewsampran (THA): 21-9, 24-20
  • HS: Lee Zii Jia (MAS) – Loh Kean Yew (SGP): 21-18, 21-15
  • HS: Shi Yu Qi (CHN) – Kodai Naraoka (JPN): 21-15, 9-21, 24-22
  • DS: Chen Yu Fei (CHN) – Ratchanok Intanon (THA): 15-21, 21-10, 21-15
  • DS: He Bing Jiao (CHN) – Han Yue (CHN): 21-14, 21-12
  • HD: Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamukjo (INA) – Aaron Chia/Soh Wooi Yik (MAS) : 21-17, 13-21, 21-17
  • HD: Fajar Alfian/Muhammad Rian Ardianto (INA) – ONG Yew Sin/Teo Ee Yi (MAS): 21-16, 22-20
  • DD: Chen Qing Chen/Jia Yi Fan (CHN) – Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai (THA): 21-17, 21-15
  • DD: Baek Ha Na/Lee So Hee (KOR) – Nami Matsuyama/Chiharu Shida (JPN): 15-21, 21-18, 21-14

Klik her og se flere detaljer fra semifinaler ved DENMARK OPEN presented by VICTOR

Fakta

Super 750-turneringen DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR spilles fra den 18.-23. oktober 2022. For første gang siden 2008 i Jyske Bank Arena i Odense efter 13 år i Odense Idrætshal.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering i år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 63.

Sammen med vores sponsorer og partnere, VICTOR (presented by sponsor), HSBC (World Tour sponsor), Scandic, Jyske Bank Arena, Destination Fyn, Visit Odense, Smag & Smil, Odense Sport & Event, Odense Congress Center, Hotel Odeon, Royal Unibrew, H.J. Hansen Vin og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 18.-23. oktober i Jyske Bank Arena.Tags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,