UVM. Danmark U19-landsholdet
Lars Uhre, Badminton Danmark

UVM er slut: Danmarks U19-landshold er verdens tiende bedste hold

October 22, 2022 13:07 Skrevet af

Ungdomsverdensmesterskaberne for blandede hold er afgjort. Danmark skulle i kamp for 9. pladsen ved UVM, men det blev til et stort nederlag til Malaysia i turneringens sidste opgør. Dermed ender Danmark som nummer ti.

 

Det danske U19-landshold har spillet en flot turnering ved UVM. Med samlet fem sejre og kun to nederlag kan danskerne rejse hjem med en placering som det tiende bedste landshold i verden.

Efter at Danmark blev toer i det indledende puljespil, skulle ungdomsspillerne spille knockout-kampe, der til sidst ville placere dem mellem 9-16. pladsen ved UVM. Her slog danskerne både Hong Kong og Ukraine, og derfor skulle spillerne kæmpe for enten niendepladsen.

Desværre blev modstanderne fra Malaysia en for stor mundfuld for de danske U19-spillere, der taber den sidste holdkamp med 4-1 til de malaysiske ungdomsspillere, der bliver nummer ni ved UVM.

Læs også: Danske U19-landsholdsspillere banker Hong Kong 5-0 ved UVM

– Det bliver en kamp, hvor det er lidt blandet. Vi er ikke klar nok, og vi bliver lidt overraskede over, at spillet ikke køre fra start af, og de andre er helt klar. Vi starter for langsomt, og kæmper for at komme op og ramme højeste niveau. Det bruger vi en masse energi og tid på, siger U19-landstræner Rune Ulsing.

Men Malaysia har også et godt hold, der gjorde det svært for danskerne. Da Christian Faust Kjær og Jakob Houe går på banen som sidste danskere, har begge allerede været på banen. Derfor havde spillerne mulighed for at rette ind på fejl, hvilket også resulterede i sejr.

– Herredoublen og Houes herresingle starter vi sådan, at vi vil sætte os på de andre, og at det betyder meget at gå på banen. Det har Houe med sig ind i herredoublen. Vi kan nå at reagere på, at vi starter lidt for langsomt i de andre kampe, siger Ulsing.

Læs også: 4-1 sejr over Ukraine sender Danmark i kamp om niendepladsen ved UVM

Rune Ulsing og trænerteamet er tilfredse med placeringen som nummer ti ved UVM, hvor de danske spillere især viste høj klasse mod Thailand i puljeduellen om andenpladsen.

– Vi er helt tilfredse med placeringen. Vi har spillet rigtig godt og vundet de kampe, vi skulle. Så slår vi også Thailand, hvor holdet virkeligt præsterer. Spillerne kan tage en masse med sig videre ind i den individuelle turnering, fordi de nu kender de forhold, der er i hallen. Samtidigt kan de tage en masse spillemæssige ting med, især i forhold til vigtigheden i at have en gameplan fra start og være modig og turde tage de svære dueller, siger U19-landstræneren.

I næste uge skal danskerne spille den individuelle turnering ved UVM. UVM spilles i år i Santander i Spanien.

Klik her og få flere detaljer fra holdkampen mod Malaysia

Danmark – Malaysia: 1-4

  • Christian Faust Kjær/Emma Irring Braüner – *Choi Jian Shen/Lai Ting Cen: 10-21, 18-21
  • Benedicte Sillassen – *Siti Zulaikha: 14-21, 18-21
  • Jakob Houe – *Justin Hoh: 19-21, 13-21
  • Maria Højlund Tommerup/Kathrine Vang – *Ong Xin Yee/Carmen Ting: 17-21, 13-21
  • *Jakob Houe/Christian Faust Kjær – M Fazriq Mohamad Razif/Wong Vin Sean: 21-15, 13-21, 21-18


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,