(Foto: Allan Høgholm) Clara Graversen og Jesper Toft sendte seedede Mathias Bay-Smidt og Sara Thygesen ud af VICTOR DM.

Dansk par slår tyske europamestre i Wales: “Et gennembrud” siger landstræner

December 4, 2022 13:01 Skrevet af

Ved Welsh International Badminton Championships 2022 var der masser af dansk succes, da der var ren danskerfinale i herredouble samt dansk triumf i både herresingle og mixeddouble. I sidstnævnte stod Toft/Graversen overfor de tyske doublestjerner, Lamsfuss/Lohau.

 

Da der lørdag blev spillet finaler ved Welsh International var der en del danske kampe på programmet. Her lagde Jesper Toft/Clara Graversen ud med en svær finale mod tyske Mark Lamsfuss/Isabel Lohau, der lige nu er verdensranglistens nummer syv i mixeddouble.

I tre sæt lykkedes det dog for det danske par at slå de regerende europamestre med 21-18, 14-21, 21-16. Det er et kæmpe resultat for Toft/Graversen, der imponerede Danmarks landstræner Kenneth Jonassen.

Se resultaterne fra finaledagen ved Welsh International her

– På en eller anden måde er det et gennembrud. Det er en mindre turnering, men når man slår verdensranglistens nummer syv, som kommer til turneringen for at få point til verdensranglisten, så viser det, at vi i den her finale spiller op til vores potentiale. Jeg var meget imponeret af deres indstilling inde på banen, især hvor coachbare de var inde på banen i forhold til at håndtere tyskernes pres og ikke mindst og være skarpe på de detaljer, der skulle sikre, at vores gameplan virker, siger Kenneth Jonassen.

Derfor var der naturligvis højt humør hos det danske mixeddouble, da de leverede overraskelsen.

– For at sige det mildt var de rigtig glade, og måske også lidt rystede over, at det kunne lade sig gøre. Det er alt andet end lige deres største individuelle resultat, så stort tillykke og det var en fed oplevelse, siger landstræneren.

Skrab og vind VM-billetter eller landsholdstrøje

Efter den danske triumf i mixeddouble skulle Mads Christophersen spille finale mod tjekkiske Jan Louda, og også her var der rød-hvide farver øverst på podiet efter en flot turnering af Christophersen.

– Mads spillede sig stærkere og stærkere gennem hele turneringen, hvor han havde en svær semifinale mod en fremadstormende franskmand. I finalen var Mads i stand til at lægge et stort tempomæssigt pres. Det er flot, at han kan stresse sin modstander så meget, at der kommer nogle uprovokerede fejl, siger Jonassen.

I herredoublefinalen i Wales var der danskere på begge sider af nettet, da både Rasmus Kjær/Frederik Søgaard og Andreas Søndergaard/Jesper Toft havde tilkæmpet sig en finaleplads. I to tætte sæt hiver Kjær/Søgaard sejren hjem.

Læs også: SLT indfører tre ekstra træningspas for landsholdsspillere

– Danskerkampe er altid tricky. Jeg synes overordnet set, at de var i stand til at lægge et højere tempo, selvom Toft/Søndergaard undervejs havde deres muligheder undervejs og fik styret servesituationen. Men overordnet var tempoet lidt højere fra Kjær/Søgaard, og på den måde får de sat sig på flere elementer, siger Kenneth Jonassen.

At herredoublefinalen stod mellem to danskerpar, skyldes nogle gennemgående gode præstationer fra flere danske par.

– Vi har rigtig mange gode præstationer i herredouble. Vi har også William Boe/Daniel Lundgaard, der spiller sig frem til semifinalen, men så taber til Toft/Søndergaard. Flot af Kjær og Søgaard, der går gennem turenringen uden at afgive sæt, siger landstræneren.

Læs også: Ny undersøgelse: De tre største grunde til at unge fortsætter i sport

Welsh International giver de kommende danske stjerner mulighed for at prøve kræfter med andre topspillere.

– Der har været mange gode præstationer fordelt over alle fem kategorier, hvilket er rigtig rart, når man fra min stol kigger på det. Det er næste generation af spillere, der er ude at prøve kræfter med toppen af Europa, der har været til stede ved den her turnering, samt ved Irish Open, hvor der også var næste generation af asiatiske spillere.

– Hvis jeg skal fremhæve en af dem, som ikke gik hen og vandt, så er det Amalie Schulz, som spiller sig frem til semifinalen. I kvartfinalen slår hun en rigtig dygtig malaysisk spiller, og efterfølgende i semifinalen spiller semifinale mod Yvonne Li, der senere vinder turneringen, i tre sæt. Li vinder turneringen suverænt og var kun i problemer mod Amalie, siger Kenneth Jonassen.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , ,