Landshold - Danisa - VICTOR - Dannebrog - Danmark
Badmintonphoto

Bruttotruppen til EM for blandede hold er udtaget med klar målsætning

januar 5, 2023 14:00 Skrevet af

Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget en bruttotrup bestående af 20 spillere til EM for blandede hold, og målsætningen er klar. – Ambitionen er at komme ned og vinde mesterskabet, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Med en sejr på 3-0 over Frankrig kunne Danmark for fjerde gang i træk og for attende gang i historien lade sig hylde som europamester ved EM for blandede hold i 2021.

Nu hedder det år 2023, og Danmark skal forsøge at forsvare guldet, når landsholdet rejser til Aire-Sur-La-Lys i Frankrig den 14.-18. februar. Det er i hvert fald målsætningen.

– Der er ingen tvivl om, at vi med vores historik er favoritter, men jeg ser mesterskabet for at være ganske åbent. Det er et mesterskabsformat, hvor visse europæiske nationer godt kan finde tre kategorier mod os i holdkampen, som de tror, de kan vinde. EM for blandede hold har altid været en spændende udfordring, og det bliver det også den her gang, men ambitionen er at komme ned og vinde mesterskabet, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Læs også: Billetsalget til VICTOR DM 2023 er begyndt

Til EM for blandede hold spilles én kamp i hver kategori i hver holdkamp, og Danmark skal dermed bruge tre sejre i hvert enkelt opgør for at vinde holdkampen.

Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget 20 spillere i bruttotruppen. Den endelig trup skal senest udtages den 10. februar, og det er derfor ikke nødvendigvis alle spillere fra bruttotruppen, som bliver endeligt udtaget til europamesterskabet.

– For os er det vigtigt, at vi i sidste ende udtager et landshold, der er konkurrencedygtigt. Derfor er der også konkurrence om nogle af pladserne, og den endelige trup kommer til at forme sig efter lodtrækningen, og på baggrund af resultaterne fra de fire store internationale turneringer i januar og på baggrund af spillernes fysiske tilstand. For vi ønsker ikke, at folk sidder på bænken. Vi skal have en tro på, at vi i løbet af mesterskabet kan spille hele truppen, som vi udtager, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Badminton Danmark ansætter to nye trænere til landsholdstræningen

Hvem Danmark ender i gruppe med afgøres ved lodtrækning på tirsdag den 10. januar klokken 18.30 og offentliggøres af Badminton Europe. Danmark er topseedet til EM, mens Tyskland er andenseedet. Dermed kan Danmark og Tyskland tidligst mødes i semifinalen, da de på forhånd placeres i henholdsvis Gruppe 1 og 2.

Danmark er forsvarende mestre ved EM for blandede hold og har vundet de seneste fire gange – i 2021, 2019, 2017 og 2015. Danmark er med sine 18 sejre ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange af alle europæiske nationer.

I 2021 vandt Danmark europamesterskabet efter en 3-0-finalesejr over Frankrig med sejre til Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt og Kim Astrup/Anders Skaarup.

Læs også: Danmark slår Frankrig 3-0 og vinder EM for blandede hold for fjerde gang i træk: – Det er helt vildt lækkert

 

Følgende spillere er udtaget til bruttotruppen til EM for blandede hold 2023:

Singlespillere:

Viktor Axelsen, Skovshoved

Anders Antonsen, Aarhus AB

Rasmus Gemke, Skovshoved

Line Christophersen, Skovshoved

Line Kjærsfeldt, Højbjerg/ViaBiler

Mia Blichfeldt, Solrød Strand

 

Doublespillere:

Anders Skaarup Rasmussen, Højbjerg/Viabiler

Kim Astrup, Højbjerg/Viabiler

Lasse Mølhede, Skovshoved

Mathias Christiansen, Vendsyssel

Mikkel Mikkelsen, KMB2010

Frederik Søgaard, Team Skælskør-Slagelse

Rasmus Kjær, Gentofte

Jeppe Bay, Solrød Strand

Mathias Thyrri, Hvidovre

Sara Thygesen, RSL Odense OBK

Maiken Fruergaard, RSL Odense OBK

Alexandra Bøje, Solrød Strand

Amalie Magelund, Team Skælskør-Slagelse

Rikke Søby, Højbjerg/ViabilerTags: , ,
Kategori: , , , ,