Kim Astrup - Frederik Søgaard - Landskamp - Landshold - VICTOR - EM for blandede hold 2023 - Badmintonphoto
Badmintonphoto

Danmark slår Skotland efter at have været bagud og er klar til semifinalerne

February 15, 2023 13:58 Skrevet af

Danmark besejrede Skotland med 4-1, efter skotterne havde bragt sig foran ved at vinde EM-gruppekampens første opgør. Med den danske sejr og Englands sejr over Ukraine er Danmark klar til semifinalerne ved EM for blandede hold 2023.

 

Skotland har det med at drille Danmark ved EM for blandede hold, og det var også tilfældet i dag.

Danmark fik nemlig en hård start, da Line Christophersen tabte opgørets første kamp 21-14, 18-21, 12-21 til Kirsty Gilmour. Gilmour er med sin placering som nummer 18 på verdensranglisten den bedst placerede skotte, og Vendsyssel-spilleren var også favorit i opgøret mod Line Christophersen, som selv ligger nummer 25 på verdensranglisten.

Heldigvis kom danskerne flot igen og vandt de fire efterfølgende kampe, hvilket glæder cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Vi vidste godt efter resultaterne i går, at kampen her mod Skotland var ret vigtig. Jeg synes egentlig også, at de kommer stærkt ud. Line spiller en rigtig god kamp, men får ikke helt lukket det der andet sæt, hvor der var nogle gode muligheder, men Kirsty hænger også godt i, og så spiller hun rigtig godt i tredje sæt. Men jeg er rigtig tilfreds med indsatsen i dag, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

Læs også: Danmark åbner EM for blandede hold med sejr og to debutanter

Viktor Axelsen var ikke i nogen problemer, da han udlignede for Danmark. Han vandt med 21-8, 21-7 over James Robertson, der ligger nummer 673 på verdensranglisten.

Der var også lagt op til en spændende damedouble mellem Maiken Fruergaard/Sara Thygesen og Julie Macpherson/Ciara Torrance, som skulle møde hinanden første gang. Der er kun 10 pladser mellem de to doubler på verdensranglisten med deres placeringer som nummer 22 og 32.

Danskerne kom bedst ud af opgøret, da de vandt 21-15, 21-16 i en kamp, som de kontrollerede.

– Pigerne gik ind og leverede en rigtig koncentreret indsats, og jeg synes, at de spillede næsten hele kampen på deres præmisser. Jeg synes, at de viste en virkelig rutineret indsats mod et par, som man skal være på hele tiden, så der var ingen slinger i valsen, sagde Kenneth Jonassen.

Klik her og se flere detaljer fra Danmark vs. Skotland

Med sejren til damedoublen kunne den helt nye herredoublekonstellation med Frederik Søgaard/Kim Astrup afgøre kampen til dansk fordel, og det gjorde de. I deres første kamp nogensinde sammen til et mesterskab vandt Søgaard/Astrup med 21-17, 21-12 over Alexander Dunn/Christopher Grimley.

Det var samtidig Kim Astrups første kamp ved dette EM, efter han måtte melde afbud til VICTOR DM 2023 på grund af en skade i højre balle.

– Jeg er meget tilfreds og stolt over den måde, vi håndterede det på. Det er aldrig sådan rigtig sjovt eller nemt at komme ind og spille, når der er lidt pres på, og man ikke har været mere end en halv time til træning i main hall. Det betyder rigtig meget (at være videre til semifinalerne, red.). Så er vi et skridt videre, kan man sige. Det var også en dejlig fornemmelse at kunne sende mixeddoublen på banen med en sikker sejr. Så det er dejligt, sagde Kim Astrup efter kampen.

I trænerstaben er man også rigtig glad for at få Kim Astrup i aktion.

– Det var super vigtigt at få Kim i gang. Kim er en af de bærende kræfter på holdet og en af de mest rutinerede, og jeg synes også, at han viste sine evner i servesituationen og fik skabt mange gode situationer i kampen, således at vi var spilstyrende, sagde Kenneth Jonassen.

Læs også: Anders Skaarup får ny makker til VICTOR DM

Det var også en ny mixeddouble konstellation, som kom på banen for Danmark. Mathias Christiansen havde overtaget Mathias Thyrris plads i mixeddoublen med Amalie Magelund, og de to kørte sejren hjem ved at besejre Adam Hall/Julie Macpherson 21-11, 21-16.

Med gårsdagens 5-0-sejr over Ukraine og 4-1 over Skotland i dag er Danmark klar til semifinalerne ved mesterskabet på fredag, eftersom England også har vundet sine to gruppekampe.

I morgen venter England i en sand gruppefinale om at blive nummer et i gruppen, når klokken slår 10.00.

Englænderne har slået både Skotland og Ukraine 4-1 i deres to gruppekampe.

– England er altid en svær størrelse. De har nogle klare områder, hvor de kan matche os, og andre steder er vi store favoritter. Samtidig med skal der tænkes langsigtet og strategisk i og med, at kampen i morgen ikke er altafgørende, fordi vi ved ikke, hvem vi skal møde semifinalen, fordi det afgøres med lodtrækning. Så vi skal stadigvæk tænke os godt om i forhold til hvilket hold, vi sætter i morgen, og også kan forvente at England, de sætter, siger Jonassen forud for morgendagens kamp.

 

Fakta om turneringen:

EM for blandede hold afholdes 14.-18. februar i den nordfranske by Aire-sur-la-Lys. Der spilles en kamp i hver kategori i gruppespillet. I knockoutkampene er sejren sikret, når et landshold har vundet tre individuelle kampe.

Danmark er i gruppe med Ukraine, Skotland og England. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Ukraine, anden kamp er mod Skotland 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod England spilles klokken 10 den 16. februar.

Danmark er den med afstand mest vindende nation ved EM for blandede hold. 18 gange har Danmark stået øverst på podiet og har vundet de seneste fire udgaver. Den seneste i 2021 i Finland.

TV 2 SPORT sender semifinalerne og finalerne ved EM for blandede hold. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tvTags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,