Badmintonphoto

Antonsen klar til tredje All England-semifinale på fire år

March 17, 2023 21:49 Skrevet af

Semifinalen ved All England varmer ekstra meget for Anders Antonsen, efter han i det seneste år i længere perioder har døjet med skader.

 

For tredje gang i karrieren har Anders Antonsen spillet sig i en semifinale ved All England. Det er tilmed sket på blot fire år.

I fredagens kvartfinale viste han flot spil mod tredjeseedede Anthony Ginting, som blev besejret med 21-14, 9-21, 21-17.

– Den var nervepirrende at spille. Det var en rutsjebanetur, hvor jeg startede rigtig godt, og i andet sæt spillede han rigtig godt. Jeg blev også i tvivl om, hvordan vinden vendte derinde, så af den årsag vidste jeg heller ikke, hvordan jeg skulle spille. Og når han spiller sit bedste, så er det også magisk. Så det var en halvmærkelig omgang, siger Antonsen.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til DENMARK OPEN 2023 presented by VICTOR er i gang

Semifinalen betyder ekstra meget for ham taget i betragtning af, at han i løbet af det seneste år har døjet en del med skader og først fra årsskiftet for alvor er vendt tilbage til at kunne spille internationale turneringer.

– Det betyder sindssygt meget at nå semifinalen. At jeg så hurtigt efter hele det skadesforløb får sådan en succesoplevelse, er jeg sindssygt stolt over, fortæller den 25-årige dansker.

Med sejren fik Antonsen reduceret på den knap så gode historik mod indoneseren, som inden kampen førte 5-1 i indbyrdes opgør.

Hvis Anders Antonsen skal i karrierens første All England-finale, kræver det en sejr over Li Shi Feng fra Kina. De to mødes senere fredag aften i kvartfinalen. Uanset modstanderen kræver det ifølge Antonsen en virkelig god indsats for at nå en finale.

– Jeg tror, der skal rigtig meget til. Jeg tror, jeg skal spille mit allerbedste, og det er ikke engang garanteret, at det er nok. Jeg ser det som fuldstændig åbent, understreger han.

Læs også: H.K.H. Kronprinsen bliver protektor for VM i badminton 2023

Antonsen fik en rigtig god start på sin kvartfinale, hvor han tog initiativet fra start. Efter syv minutters spil småløb danskeren nærmest ud til opholdet med en føring på 11-3. Til stor jubel fra de mange fremmødte danske tilskuere i Utilita Arena i Birmingham.

Mod slutningen af sættet faldt niveauet en smule fra Antonsen, da udfaldet allerede synes afgjort. Det gjorde, at Ginting fik pyntet en smule på scoren.

Efter sidebyttet var det indoneserens tur til at begynde sættet med en føring på 3-0. Selvom Antonsen hurtigt fik udlignet til 3-3, var det Ginting, som tog initiativet fra start. Mens Antonsen kæmpede med at finde længden på sine slag, spillede indoneseren skarpt og nærmest fejlfrit.

Ligesom i første sæt kom den reelle afgørelse også midtvejs i andet sæt. Her tog Ginting en stime på fem point i træk og bragte sig i front 12-6. Antonsen fik reduceret til 8-12, men da Ginting efterfølgende vandt tre point i træk, virkede det til, at begge spillere var indstillet på at skulle i tre sæt.

Det var første gang, Antonsen tabte et sæt ved dette års All England, men det lod han sig ikke umiddelbart gå på af. Han fik en rigtig god start på tredje sæt, hvor han ved sidebyttet førte 11-6. Da Antonsen bragte sig på 17-11, så det ud til at blive et overbevisende tredje sæt, men Ginting fik gjort det spændende med fire point i træk.

Antonsen formåede dog at holde hovedet koldt til sidst og afgjorde kampen på sin anden mathcbold efter 1 time og 13 minutters spil.Tags: ,
Kategori: , ,