Christinna Pedersen - Kamilla Rytter Juhl - Torsten Berg - Badminton Europe
Badminton Danmark

Prisregn og hæder til badmintondanskere

April 22, 2023 20:48 Skrevet af

Viktor Axelsen, Hans-Kristian Vittinghus, Jeppe Ludvigsen, Torsten Berg samt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen blev i aftes hædret ved Badminton Europe Awards Gala i Baku.

 

Klik her for at købe billet til VICTOR Final 4 

Priserne som Årets Mandlige Badmintonspiller i Europa 2022, Årets Fanfavorit i Europa 2022 og Årets Træner i Europa 2022 gik alle til danskere.

Det står klart efter Badminton Europes kåringer her til aften ved deres galla i Baku.

Årets Mandlige Badmintonspiller i Europa 2022 gik til Viktor Axelsen efter sit verdensmesterskab, europamesterskab og syv titler fra World Tour’en.

Læs også: Flot anerkendelse tilfalder tre danske dommere

Hans-Kristian Vittinghus er ikke blot vellidt blandt fansene herhjemme. De europæiske fans er også vilde med den danske fighter, hvilket blev bevist, da de havde stemt og kåret danskeren som Årets Fanfavorit i Europa 2022. Årsagen til, at ’HK’ vandt prisen, findes i, at fansene synes, at han har en underholdende spillestil, er ydmyg, og at han har et uudtømmeligt engagement i badmintonsporten.

Danske Jeppe Ludvigsen løb med prisen som Årets Træner i Europa 2022 efter sine flotte resultater som tysk landstræner. Her tæller blandt andet to EM-guldmedaljer, en EM-sølvmedalje og en VM-bronze.

Læs også: Vendsyssel og Team Skælskør-Slagelse spiller sig i VICTOR Final 4-finalen

Den levende badmintonlegende Torsten Berg modtog også prisen som Technical Official Award. Prisen gives for et livslangt engagement i sporten og gives til en pensioneret technical official.

Sidst men ikke mindst blev de tidligere All England-mestre Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen optaget i Badminton Europes Hall of Fame for deres imponerende karriere, som tæller blandt andet VM-sølv i 2015, OL-sølv i 2016 og fire europamesterskaber foruden All England-titlen i 2018.

Stort tillykke til alle danskerne.Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , ,