Badmintonphoto

Danmark fremragende fra start ved Sudirman Cup med sejr i nøglekamp

May 14, 2023 15:31 Skrevet af

Det danske Sudirman Cup-hold tog et stort skridt mod kvartfinalerne, som kan komme i hus på tirsdag mod Egypten.

 

Danmark kunne næsten ikke ønske sig en bedre start ved dette års Sudirman Cup – VM for blandede hold. I søndagens gruppekamp mod Singapore vandt Danmark med 4-1.

Læs også: Bliv klogere på de 13 danske Sudirman Cup-profiler

Holdkampen var defineret som en nøglekamp for begge nationer, da den meget vel kan vise sig afgørende i forhold til at sikre en kvartfinaleplads. Det ligger Danmark nu bedst til. Pladsen kan blive sikret på tirsdag, hvis Danmark slår Egypten, og Kina vinder over Singapore.

– Det var rigtig vigtigt. Det var en must-win kamp, hvis vi skal gøre nogen forhåbninger om at få en god kampagne, så jeg er rigtig stolt af spillerne og den måde, de får leveret den her sejr på, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Trods den overbevisende sejr på 4-1 mod Singapore, var det dog ikke helt uden problemer, at sejrene kom i hus. Særligt i mixeddouble og herresingle var det tæt.

– Det ligger og vipper hele tiden. Det kræver så lidt, at tingene går vores vej, og det føler jeg, det gør i dag, fordi vi er modige, rykker på boldene og bliver ved, når vi har fat i vores modstander og ikke giver slip på dem, pointerer Jonassen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje vs Hee Yong Kai Terry/Tan Wei Han Jessica: 21-19, 21-18

Danmark bragte sig på 1-0 i holdkampen, da Bøje og Christiansen vandt en tæt kamp mod et drilsk par fra Singapore. Første sæt blev afgjort på marginaler, da de to par fulgtes ad helt til 19-19, men hvor Bøje og Christiansen var kyniske og udnyttede den første sætbold.

I andet sæt opbyggede det singaporeanske par en stor føring på 15-9, og meget tydede på daværende tidspunkt, at kampen skulle afgøres i tre sæt. Men Bøje og Christiansen gav ikke op og satte en imponerede stime sammen på ni point i træk, hvilket Hee og Tan ikke kom tilbage fra. På 39 minutter havde danskerne, som ligger nummer 18 i verden, snuppet deres femte sejr i fem indbyrdes opgør uden at afgive et sæt mod Hee og Tan.

 

Viktor Axelsen vs Loh Kean Yew: 21-23, 21-13, 21-16

En lækkerbisken af en kamp ventede efterfølgende mellem verdens nummer et og fire. Og samtidig et møde mellem de seneste to verdensmestre. Til søndagens kamp var taktikken klar fra Loh. Han ville stresse Axelsen med fladt, hurtigt spil og tage initiativet på den forreste del af banen. Selvom Axelsen kom godt igennem med sit angreb og spillede sig frem til fem sætbolde i første sæt, var det Loh, som snuppede sættet efter skarpe opsamlinger og godt netspil.

Efter sidebyttet ændrede 29-årige Axelsen taktik. Han brugte Lohs egen taktik, og det udviklede sig til en nervepirrende kamp ved nettet. Kampbilledet fortsatte i tredje sæt, hvor 25-årige Loh kom bedst fra start og førte ved opholdet. Axelsen arbejdede sig flot tilbage i sættet og udnyttede sin første matchbold efter 59 minutters spil.

Læs også: Skader forhindrer Antonsen og Søgaard i Sudirman Cup-deltagelse

Mia Blichfeldt vs Yeo Jian Min: 21-10, 21-15

Med en dansk føring på 2-0 var presset på Yeo Jia Min til damesinglekampen. Det udnyttede 25-årige Mia Blichfeldt, som leverede en yderst koncentreret indsats i højt tempo med ganske få fejl. Det gjorde, at 24-årige Yeo Jia Min havde svært ved at få initiativet i kampen. Blichfeldt satte punktum for en flot kamp, da hun smashede matchbolden ned efter 36 minutter. Kampens udfald betød også, at Danmark allerede havde sikret den samlede sejr i holdkampen inden de sidste to kampe.

 

Kim Astrup/Anders Skaarup vs Jun Liang Andy Kwek/Loh Kean Hean: 21-13, 21-5

Et blik på ranglisten viste stor forskel mellem verdens nummer otte, Astrup og Skaarup, og deres modstander Jun og Loh, verdens nummer 87. Det var også til at få øje på, da spillerne mødte hinanden for første gang på banen. Ganske vist fulgte den singaporeanske herredouble godt med til 7-8 i første sæt, men derfra virkede de til at være knækket. Ikke blot i sættet men i hele kampen. Andet sæt blev en ydmygelse af Loh og Jun, som blot vandt fem dueller.

Læs også: BWF forbyder ny serv opfundet af dansker

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen vs Jin Yu Jia/Wong Jia Ying Crystal: 18-21, 18-21

Damedoublekampen var på papiret mere lige mellem nummer 18 og 20 i verden. Det var sidstnævnte, som viste mest skarphed gennem hele kampen. Omvendt var der adskillige uprovokerede fejl fra Fruergaard og Thygesen, som ellers havde vist storspil, da pokalen ved EM for blandede hold blev sikret i februar. Men søndag var det fortjent, at det singaporeanske par vandt i de to pars første indbyrdes møde.

 

Fakta:

Sudirman Cup 2023 spilles i Kina den 14.-21. maj i Suzhou Olympic Sports Centre. Det er kun 50 km fra Kunshan Sports Centre, hvor det danske herrelandshold vandt Thomas Cup i 2016.

Danmark vandt senest en Sudirman Cup-medalje i 2013. Her blev det til bronze efter et semifinalenederlag til Kina på 1-3. Danmark har aldrig vundet Sudirman Cup.

De fire grupper til Sudirman Cup 2023:

Gruppe A: Kina, Danmark, Singapore, Egypten

Gruppe B: Indonesien, Thailand, Tyskland, Canada

Gruppe C: Malaysia, Taiwan, Indien, Australien

Gruppe D: Japan, Korea, Frankrig, England

Det bliver første gang nogensinde ved et Sudirman Cup, at Danmark møder Egypten. Det bliver samtidig blot anden gang, at danskerne skal op imod Singapore ved VM for blandede hold. Det eneste indbyrdes opgør går tilbage til 2013, hvor Danmark vandt 4-1.

Omvendt har Danmark mødt Kina otte gange og aldrig formået at slå den mest vindende Sudirman Cup-nation.

Klik her for at se Danmarks tidligere resultater ved Sudirman Cup

Danmarks spilleplan ved Sudirman Cup 2023:

Søndag den 14. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark-Singapore

Tirsdag den 16. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark-Egypten

Torsdag den 18. maj klokken 11.00 dansk tid: Danmark-KinaTags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,