Viktor Axelsen - European Games - Guld - medalje - glæde
Badmintonphoto

Viktor Axelsen vinder karrierens første European Games

July 2, 2023 17:23 Skrevet af

Med en dramatisk sejr på 16-21, 21-16, 21-11 over Christo Popov vandt Viktor Axelsen i dag European Games. – Jeg er selvfølgelig glad og stolt, sagde Viktor Axelsen efter finalen.

 

Et European Games. En guldmedalje. Det er statistikken for Viktor Axelsen, der for første gang i karrieren deltog ved European Games, da han i den her uge var på banen i Arena Jaskolka i Tarnow, Polen.

– Jeg er selvfølgelig glad og stolt. Det er en titel, jeg ikke har vundet før. Det var en hård kamp i dag, både fysisk og mentalt. Jeg var helt ude i torvene, specielt i andet sæt. Men jeg er glad og stolt over, at jeg formåede at vinde den, sagde Viktor Axelsen efter finalen.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Viktor Axelsen og Christo Popov har inden for de seneste år spillet nogle spændende og intense kampe, og dagens finale var en til samlingen.

– Jeg havde svært ved at for alvor at sætte duellerne sammen, og jeg følte mig ikke helt på dupperne, hverken fysisk eller mentalt i store dele af kampen, og så prøvede jeg egentlig bare at holde den på banen, og så prøvede jeg at spille med det, som jeg nu engang havde, og det lykkedes at køre ham lidt træt, og så kom der en masse fejl fra ham, og jeg voksede lidt med opgaven, og det er jeg rigtig glad og stolt over, sagde Axelsen.

Læs også: Mia Blichfeldt tager sølv ved European Games

Popov spillede klogt, offensivt og frækt, og det voldte Axelsen store problemer, da danskeren ikke helt kunne få sin ellers så sprudlende offensiv til at virke.

Så det blev en sejr, der skulle kæmpes hjem – og det blev den.

Bagud 2-8 i andet sæt var guldmedaljen ved at være om halsen på den 21-årlige franskmand, men så fik Axelsen bedre kontrol om kampen og Popovs cut-slag. Det gjorde, at danskeren tog fra andet sæt med 21-16.

I tredje sæt var Popov tydeligt mærket af ugens mange kampe i herresingle og herredouble (hvor han vandt bronze med sin bror Toma Popov, som Viktor Axelsen slog i gårsdagens semifinale).

Læs også: Sådan forløb lørdagens semifinaler og herredoublefinalen ved European Games

Den danske verdensmester holdt derfor bolden i gang og fik bevæget Popov rundt på banen. Trætheden gjorde, at Popov lavede mange fejl, og så kunne Axelsen gå til ophold 11-3.

Men efter opholdet fik franskmanden fornyet tro på tingene og tog fire point i træk, før han skulle have behandling for tredje gang i kampen.

I sidste ende blev det for hårdt for Popov, og så kunne Axelsen slå bolden i gulvet og lægge sig på ryggen af glæde og udmattelse efter 80 minutter.

Klik her for at læse flere detaljer fra dagens finaler ved European Games

Af tidligere opgør mellem de to finalister kan nævnes ved Thomas Cup 2020 (spillet i 2021) i Aarhus, hvor de var ude i tre sæt, før Axelsen vandt 21-8 i tredje sæt. Spændende var det også i EM for hold-finalen i februar, hvor danskerens frustrationer kostede en ketsjer. Igen måtte der et tredje sæt til, inden verdensmesteren kunne gå fra banen som sejrherre.

Således havde de to duellanter mødt hinanden fire gange inden dagens kamp, og Viktor Axelsen havde vundet alle sammen.

Med sejren har Viktor Axelsen vundet European Games, Indonesia Open og Malaysia Open i 2023, mens det blev til en andenplads ved India Open.Tags: ,
Kategori: , , ,