To guldmedaljer, en sølv- og en bronzemedalje var udbyttet for dansk badminton til European Games, og det er godt siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

 

– Vi når ikke vores resultatmålsætning, men når vi kigger på karaten på de medaljer, vi får med hjem, så er jeg tilfreds. Jeg vil hellere stå i det her scenarie, hvor vi har vundet to kategorier og været i finalen i en tredje, end jeg ville have lidt flere medaljepoint via bronzemedaljer, siger Jens Meibom, elite- og sportschef i Badminton Danmark.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Meibom lægger dog ikke skjul på, at han gerne havde set nogle af de seedede danske spillere, der ikke fik medalje, havde levet op til deres seedning.

– Der er nogle spillere, som både selv og vi havde forventet ville gøre det bedre. Anders Antonsen spillede én dårlig kamp, og det kostede ham muligheden for at spille med om medaljer og Sara Thygesen og Maiken Fruergaard var et point fra en medalje. Det var ikke som forventet, men det er nu engang elitesport, siger Meibom.

Dette års European Games gav dog flere succeser end skuffelser ifølge elite- og sportschefen. Det ses også på antallet af medaljepoint mellem de deltagende nationer. Her vandt Danmark ni medaljepoint, mens Frankrig vandt syv, hvilket var næstflest ved mesterskabet og så Holland på tredjepladsen med fem medaljepoint.

– Danmark bliver den bedste nation til European Games, både målt på medaljepoint og antal finalepladser. Og det var rigtigt positivt med sølv til Mia Blichfeldt i damesingle og guld til Kim Astrup/Anders Skaarup i herredouble, siger Jens Meibom og fortsætter.

Læs også: Mia Blichfeldt tager sølv ved European Games

– Mia Blichfeldt har leveret rigtig flot hernede, og selvom hun ikke ramte topniveau i finalen mod Carolina Marin, var hun stadig konkurrencedygtig i store dele af kampen. Jeg mener, at hun nu er tilbage på et niveau, hvor hun kan udfordre selv de bedste damesingler i verden. Kim Astrup og Anders Skaarup formår at leve op til deres topseedning og spiller på et rigtigt fint niveau under hele mesterskabet. Jeg er rigtig glad på deres vegne over, at de vandt European Games i år, siger Jens Meibom.

– Endelig må vi ikke glemme Viktor Axelsen, som igen, igen vinder en medalje til Danmark. Det var en rigtig arbejdssejr i finalen, hvor Christo Popov spillede rigtigt godt, og Viktor ikke spillede på sit vanlige høje niveau. Men Viktor fik ”gravet dybt” og kæmpet sejren hjem, hvilket kendetegner en rigtig stjerne. Også godt trænerarbejde af Thomas Stavngaard og Kenneth Jonassen med at holde Viktor inde i kampen, selvom han var frustreret og meget presset undervejs, siger Meibom.

Læs også: Viktor Axelsen vinder karrierens første European Games

I det store perspektiv fremhæves Viktor Axelsen også.

– Jeg er efterhånden løbet tør for superlativer til at beskrive Viktor, men jeg håber, at alle badmintonfans er opmærksom på, at det, som Viktor går og præsterer på ugentlig basis, er badmintonhistorie, og det skal vi alle huske at nyde, mens det sker, afslutter elite- og sportschef Jens Meibom.

Viktor Axelsen og Kim Astrup/Anders Skaarup vandt guld, Mia Blichfeldt sølv og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje bronze ved European Games 2023.