Semifinalerne ved Canada Open 2023, bød på hele tre kampe med dansk deltagelse. Canada Open er en super 500 turnering, så allerede inden kampstart, en rigtig god uge for de danske spillere.

 

De danskere der i dag skulle i aktion i semifinalerne, var herredoublen Frederik Søgaard/Rasmus Kjær, mixeddoublen Amalie Magelund/Mathias Thyrri og til slut herredoublen Kim Astrup/Anders Skaarup. Alle tre par har leveret nogle flotte resultater og slået nogle gode par i turneringens løb.

Det første danske par der skulle på banen ved lørdagens semifinaler, var herredoublen Frederik Søgaard og Rasmus Kjær. De stod i dagens kamp overfor det syvende seedede par Akira Koga/Taichi Saito fra japan. Dagens kamp blev til en tæt en af slagsen, men den danske herredouble gik derfra med en sejr over det japanske par, med cifrene 21-17, 14-21, 21-19. Den danske herredouble har i turneringens løb slået verdens nummer 63, 14, 47 og 22. Danskerne ligger selv nummer 38 på verdensranglisten.

En flot kamp af den danske herredouble, synes landstræner Rune Ulsing.

– De er rigtig bevæglige og meget bevidste om hvad de skal på banen og hvad der kan give dem overtaget. I dag spiller de mere for det end de andre dage, men de formår at holde fast selvom de kommer bagud og bliver pressede. Det var en flot kamp både på det mentale og det spillemæssige plan, siger landstræner Rune Ulsing.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

De næste danskere der skulle på banen ved dagens semifinaler, var mixeddoublen Amalie Magelund og Mathias Thyrri, der lige nu ligger nummer 25 i verden. De stod i dag overfor det taiwanesiske par Hsu Ya Ching/Lee Jhe-Huei. Danskerne viste sig stærke i dag og tog semifinalesejren i to sæt med cifrene 21-11, 21-19. Kampen varede 33 minutter.

En kamp hvor danskerene viser sig modige, ifølge landstræner Rune Ulsing.

– De spiller rigtig godt og var rigtig skarpe på hvad de skulle, og gode til at finde ind i det. De tør nogle ting når det spidser til og går 100% på nogle af de ting som de ved der skal til, så det synes jeg var rigtig stærk, siger landstræner Rune Ulsing om kampen.

Læs også: Har købt VVIP-billetter til kammeraterne: – En fed pakke, der er lavet

De sidste danskere der skulle i kamp ved lørdagens semifinaler, var herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup. De har ligesom de andre danskere vist et højt niveau i denne uge, hvor de har slået flere dygtige par på deres vej til semifinalen. De stod i dagens semifinale overfor de olympiske mestre fra Taiwan Lee Yang/Wang Chi-Lin, der ved denne turnering er femte seedede. Den danske herredouble er selv tredje seedede ved denne turnering. Danskerene fulgte trop og slog det taiwanesiske par med cifrene 21-15, 21-14.

Et ekstremt velspillende dansk par, hvis du spørger landstræner Rune Ulsing.

– De er ekstremt fokuserede og har fra start en ide om hvad der skal til og det udfører de med sindsyg høj kvalitet. De får kæmpet sig til nogle point i dag hvor de andre er ovenpå, og som de andre måske burde have haft. De giver hele tiden alt hvad de har i sig og det gør det svært for de andre, siger Rune Ulsing.

Læs også: Få overblik over ranglistereguleringerne ved sæsonskiftet til 2023/2024

Man kan nu se frem til en spændende finaledag ved dette års Canada Open, hvor hele tre danske doublepar melder klar til kamp. De to danske herredoubler møder hinanden i kampen om førstepladsen og mixeddoublen Amalie Magelund/Mathias Thyrri står overfor et femte seeded japansk par.