Badmintonphoto

Stor dansk dag i Royal Arena: Sådan forløb de danske VM-kampe torsdag

August 24, 2023 07:50 Skrevet af

Tredje dag i Royal Arena er veloverstået. Verdensmesterskaberne på Amager fortsatte onsdag med flere danske sejre. Vores danske spillere mødte stærk modstand torsdag og skulle spille op til deres bedste for at avancere til fredag. Få overblikket og de bedste citater fra danskerne her. 

 

Onsdag bød på hele syv danske kampe. Anders Antonsen og Kim Astrup/Anders Skaarup avancerede efter sejre i to sæt, mens vi desværre måtte sige farvel til Sara Thygesen/Maiken Fruergaard, Line Christophersen, Rasmus Gemke, Line Kjærsfeldt og Jeppe Bay/Lasse Mølhede.

Torsdag ventede tredje runde og fem danske kampe i kategorierne: herresingle, damesingle, herredouble og mixeddouble.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Feng Yan She/Huang Dong Ping (3.): 21-15, 21-18

Begrebet pragt præstation har sjældent været mere passende end i beskrivelsen af Mathias Christiansen/Alexandra Bøjes sejr over kinesiske Feng Yan She/Huang Dong Ping torsdag eftermiddag.

Alt klikkede for den danske mixeddouble i første sæt, mens de i andet sæt vendte en 17-12 føring fra kineserne og endte med at vinde efter to hæsblæsende sæt.

– Vi kom frem på banen i dag, og får presset tempoet rigtig højt, og det lykkes vi rigtig godt med. I andet sæt får hun en rigtig god servestime, hvor hun sætter sig selv rigtig godt op. Jeg føler vi bliver i kampen, selvom vi kommer bagud 17-12, så tror vi stadig på det, og vi bliver ved med at pushe fremad og stresse dem, og det lykkes vi rigtig godt med, siger Bøje om sejren.

Det var et veloplagt publikum der heppede Christiansen/Bøje til sejr torsdag, og parret var bevidste over den fordel, hjemmebanen gav dem.

– De (publikum) hjalp med at sætte noget usikkerhed i vores modstandere, når det gik os godt. Jeg tror ikke, de syntes, det var sjovt at spille her med så god opbakning, sagde Christiansen om publikum.

I morgen møder de Jiang Zhen Bang/Wei ya Xin (8.) i kvartfinalerne ved VM i København, et par de ikke før er stødt på.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

 

Kim Astrup/Anders Skaarup (11.) – Ong Yew Sin/Teo Ee Yi (7.): 21-15,21-10

De danske toppræstationer forsatte i en veloplagt Royal Arena. Det skulle ikke tage Kim Astrup/Anders Skaarup længe at knække den malaysiske duo. Efter to komfortable sæt, kunne den danske herredouble avancere til kvartfinalerne i morgen.

– Jeg føler nærmest, der var fyldt derinde, der var sindssygt fed stemning, og folk gav den gas hele vejen, og så er det svært at holde igen, så vi gav den alt, hvad vi havde, og det lykkedes heldigvis, sagde Kim Astrup.

I en godt befolket Royal Arena havde det veloplagte og højtråbende danske publikum båret de to doublepar frem til sejr. Den opbakning tager Astrup/Skaarup bestemt ikke for givet.

– Det er en af mine største badmintonoplevelser at spille foran det danske publikum her i Royal Arena. Jeg bliver lidt rørt, når jeg snakker om det, det er sindssygt fedt, og jeg er så taknemlig for at vi skal ind og opleve det igen i morgen, tilføjede Kim Astrup.

I kvartfinalerne møder doubleparret Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty(2.). Astrup/Skaarup møder svær modstand i de andenseedede indere.

Læs også: Følg onsdagens kampe, når danskerne skal i aktion i Royal Arena

 

Mia Blichfeldt (15.) – Chen Yu Fei (3.): 12-21,13-21

Tredje runde blev exit for Mia Blichfeldt ved VM i Royal Arena. Chen Yu Fei lod ikke Blichfeldt få meget fodfæste i en ellers veloplagt arena.

– Jeg synes bestemt ikke, at jeg rammer mit topniveau, sagde Blichfeldt om sin egen præstation torsdag aften.

– Hun lukker mig slet ikke ind, hun kører mig bare midt over, tilføjede Blichfeldt.

Til trods for den tydelige ærgrelse, har det alligevel været en stor oplevelse at spille i Royal Arena for den danske damesingle.

– Det har været mega fedt, fuldstændigt vanvittigt set-up her i Royal Arena. Alt i alt en fantastisk oplevelse, sagde Mia Blichfeldt afslutningsvis.

Klik her for at se flere informationer fra torsdagens kampe ved VM 2023

 

Viktor Axelsen (1.) – Chou Tien Chen (10.): 21-13, 21-19

Viktor Axelsen lagde overlegent ud torsdag aften, og den danske dobbelte verdensmester vandt komfortabelt første sæt. I andet sæt kom Chou Tien Chen bedre ind i kampen og tog flere føringer, men han kunne ikke holde Axelsen fra at tage initiativet i kampen og lukke kampen i to sæt.

– Jeg ville virkelig gerne spille mit bedste og få lukket den her i to sæt, så det er jeg glad for, at jeg gjorde, sagde den forsvarende verdensmester.

Chou Tien Chen og Viktor Axelsen havde mødt hinanden hele tyve gange før i dag, og i sytten af de forgangne tyve har Axelsen trukket sig ud af kampene som sejrsherre, en erfaring han kunne trække på i dag.

– Helt sikkert kunne jeg bruge min erfaring, jeg fik sat nogle gode angreb ind til sidst, og formåede at tage initiativet, for i dag skulle jeg ikke give initiativet til ham, for hans angreb sad rimelig godt i dag, sagde Viktor Axelsen afslutningsvis.

I kvartfinalen venter H.S Prannoy. Prannoy, og Axelsen har tørnet sammen mod inderen ni gange før, den står i skrivende stund 7-2 i danskerens favør. Prannoy avancerede fra tredje runde efter en tæt kamp i tre sæt mod singaporeanske Loh Kean Yew, der vandt VM i 2021.

Læs også: Badminton, bud og bæredygtighed på netværksseminar

 

Anders Antonsen (12.) – Lee Zii Jia: 21-18,21-17

Anders Antonsen rundede en stor dansk VM-dag af med en flot sejr i to sæt over Lee Zii Jia.

– Tæt hele vejen og super intenst. Jeg synes, at kampen bar præg af en lille smule nerver men også det element, at vi begge to hele tiden skal være taktisk rigtig skærpede, sagde Anders Antonsen efter kampen.

I morgen venter Kenta Nishimoto fra Japan i kvartfinalen. To gange i år har de to været i tre sæt i henholdsvis Thailand Masters, hvor Nishimoto vandt, og i Korea Open hvor Antonsen trak det længste strå.

VM i badminton spilles i Royal Arena den 21.-27. august, og det er femte gang i historien, at Danmark er vært for verdensmesterskabet.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender alle dage. TV2’s sendeplan finder du her.

Hvis du vil med helt tæt på kampene, spillerne og bag kulisserne til VM, så kan vi anbefale dig at følge Badminton Danmark på FacebookInstagramTikTok eller YouTube-kanal. Sidstnævnte kanal har allerede nu flere videoer af opbygningen i Royal Arena, hvor du kan se, hvordan den bliver forvandlet fra en tom arena til en fremragende badmintonoplevelse for tilskuere og spillere.



Tags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,