Tre danske kampe, tre danske sejre, og en fænomenal dansk start på årets Victor Denmark Open. Læs med her for gennemgang af tirsdagens største kampe og citater fra spillerne.  

 

51 dage efter VM i Royal Arena er det atter tid til et stort badmintonevent på dansk grund.

I dag begyndte VICTOR DENMARK OPEN 2023, og for andet år i træk er det i Jyske Bank Arena i Odense. Om du har købt billet eller bruger efterårsferien bag tv-skærmen, så er der spændende kampe at glæde sig til.

Vil du se verdensstjerner? Køb din billet til VICTOR DENMARK OPEN lige her

Første runde spilles tirsdag og onsdag. Størstedelen af de danske førsterundekampe bliver spillet onsdag, men der var stadig en del at se frem til på førstedagen. Herunder kan du få et overblik over nogle af de mest interessante kampe, resultater og citater fra spillerne. TV 2 SPORT sender alle dage fra VICTOR DENMARK OPEN 2023.

 

Christo Popov – Anthony Ginting (2. seedet): 15-21,15-21

21-årige Christo Popov har både ved European Games og EM for hold drillet verdensetteren Viktor Axelsen, og i dag skulle franskmanden forsøge at gøre det ved verdens nummer 2, Anthony Ginting. Og det var slet ikke utænkeligt. Popov havde nemlig statistikken på sin side. Han vandt deres eneste indbyrdes opgør, som var tilbage ved Indonesia Open 2021. Her blev cifrene 21-17, 21-18.

Den unge franskmand Christo Popov var ikke i stand til at gentage succesen fra sidste indbyrdes opgør fra 2021. Popov var fint med i begge sæt, og den unge franskmand sørgede for flot spil og lange dueller, som han er garant for, men det lykkedes ham aldrig at få kontrol over en kamp, der i overvejende grad stod Ginting på. Den indonesiske verdens to’er Anthony Ginting lykkedes endelig at komme over sit Denmark Open kompleks og spille sig i anden runde på overbevisende vis i en komfortabel sejr i to sæt. Det er første gang, at den tidligere China Open vinder spiller sig videre fra første runde ved Denmark Open, til trods for at han har deltaget fem gang forinden årets udgave.

Klik for at se tirsdagens fulde program fra VICTOR DENMARK OPEN 2023

Ong/Teo – Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty (3.): Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty trækker sig. Ong/Teo vinder ved walkover. 

Endnu en lækkerbisken af en kamp på førstedagen. Da lodtrækningen blev offentliggjort, var det verdens nummer 3 mod nummer 9. Siden da har inderne blot forbedret den placering, så de nu for første gang i karrieren er nummer 1 i verden, selvom de fortsat er 3. seedede ved VICTOR DENMARK OPEN. Kigger man på de indbyrdes opgør mellem de to par, kan det godt blive en nervepirrende duel i første runde. Inderne fører 4-3 i deres opgør, og i fem af de syv kampe er vinderen fundet efter tre sæt. Blandt andet i det seneste opgør ved de asiatiske mesterskaber i april, hvor Rankireddey og Shetty vandt 21-19 i tredje sæt.

Den lækkerbisken der var lagt op til i første runde ved årets Victor Denmark Open i mødet mellem verdens nummer 1 og 9, må siges at være noget af et antiklimaks, da de indiske nykårede vindere af Asian Games Satwisairaj Rankireddy/Chirag Shetty var nødsaget til at melde afbud. Dermed går Ong/Teo videre uden kamp. I anden runde venter vinderen af Akira Koga/Taichi Saito og landsmændene samt Arctic Open finalisterne Man/Tee.

 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Tang Chun Man/Tse Ying Suet: 21-17,18-21, 21-19

Statistikken var god for Christiansen og Bøje inden mødet i første runde mod parret fra Hongkong. 3-1 står det i dansk favør, hvor det seneste opgør ved India Open i år endte med dansk sejr i to sæt. Tang og Tse kommer dog med flotte resultater i bagagen efter en finaleplads ved Super 500-turneringen Hong Kong Open, og to gange tidligere har de vundet bronzemedaljer ved VM. Omvendt kommer Mathias Christiansen og Alexandra ikke ind til turneringen i bedste forfatningen, da førstnævnte blev skadet i kvartfinalen ved Arctic Open i sidste uge.

Første kamp med dansk deltagelse ved årets Victor Denmark Open og første danske sejr.

– Det er mega fedt at spille på hjemmebane, det er noget helt specielt, og vi nyder det, sagde Alexandra Bøje om oplevelsen ved at spille på hjemmebane i Odense.

Klokken lidt i 15 indtog Mathias Christiansen/Alexandra Bøje en veloplagt Jyske Bank Arena i Odense, og en time og otte minutter senere kunne den danske mixeddouble avancere videre som sejrsherrer i første runde opgøret mod de tidligere Denmark Open vindere Tang Chun Man/Tse Ying Suet fra Hong Kong efter en sand gyser i tre sæt.

– De er svære at spille i mod. Det er to teknisk rigtigt dygtige spillere, de spiller med stort overblik. De spiller måske ikke vanvittigt hurtigt, som vi kender fra mange af de andre top par, men de spiller med stor omtanke, og de har taktisk snilde, sagde Mathias Christiansen om dagens modstander, der tvang parret ud i tre tætte sæt.

Første sæt var med dansk fortegn og initiativ, uden Christiansen/Bøje for alvor kunne løbe fra et veloplagt par fra Hong Kong, dog kunne de lukke første sæt med en komfortabel føring på fire bolde. I kampens anden sæt kom Tang/Tse flot tilbage, og i et tæt andet sæt tvang de danskerne ud i et tredje sæt. Det lignede langt hen ad vejen en komfortabel sejr til Christiansen/Bøje i kampens tredje og afgørende sæt, og umiddelbart efter ophold stod den 13-6 i dansk favør. Den føring formåede Tang/Tse at vende, og mod sættets afslutning var parret fra Hong Kong foran med en enkelt. Det formåede Christiansen/Bøje at vende med stort mod og initiativ, og kampen blev vundet med cifrene 21-19 i tredje sæt.

– Jeg oplever kampen lidt blandet. Det der fylder mest lige nu er den store føring, vi formår at tabe derinde. Det var en lang tre sæts kamp mod et par, som vi kender forholdsvis godt. Der var lidt af det hele, sagde Alexandra Bøje om kampen og dens forløb.

Et første runde exit blev afværget, og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje kan se frem til en hviledag inden anden runde afvikles torsdag. Den kommer tiltrængt efter Mathias Christiansens skade i foden fra Arctic Open, der dog ikke så ud til at volde ham det store besvær i dagens kamp.

I anden runde venter vinderen af Hiroki/Midorikawa/Natsu Saito – Jiang Zhen Bang/Wei Ya Xin(8.seedet).

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Få det fulde overblik her

Anders Antonsen – Nhat Nguyen:21-18,21-13

Anders Antonsen havde fået ny modstander i forhold til, hvem han stod til at møde, da lodtrækningen blev offentliggjort. På mandagens managers meeting kom det frem, at indoneseren Chico Wardoyo havde trukket sig, og i stedet var irske Nhat Nguyen kommet ind fra reservelisten. På papiret en noget lettere modstander for Antonsen, da danskeren er rangeret som nummer 10 i verden, mens hans modstander ligger 29 pladser længere nede ad ranglisten. Antonsen fører også 1-0 i de indbyrdes opgør. Det var ved det individuelle EM i 2022, hvor Antonsen vandt 21-15, 21-17.

Anden danske kamp i Jyske Bank Arena og anden danske sejr. Anders Antonsen vinder i to sæt over Nhat Nguyen fra Irland.

Anders Antonsen spillede i lørdags semifinale ved Arctic Open i Finland, og her måtte den danske herresingle trække sig med en skade i baglåret. Siden lørdag har det været uvist, om Antonsen var i stand til at stille op ved året Victor Denmark Open, og i hvilken forfatning han ville være i ved første runde kampen.

Første sæt krævede en del bolde før Antonsen var spillet varm, og i store dele af sættet så han noget besværet ud. Det vendte han på overlegen vis mod slutningen af sættet, hvor han ellers var nede med 12-18, men herefter vinder Antonsen hele ni bolde i streg, og trækker sig ud af første sæt sejrrig. Andet sæt startede hvor første sæt slap, og der lod ikke til at være megen tvivl om, at årets VM-bronzevinder Anders Antonsen ville lukke første runde kampen i to sæt.

– Jeg var spændt og lidt nervøs inden jeg skulle på banen. Jeg fik en lille skade i lørdags, og det er jo ikke så længe siden, så det var lige med nød og næppe, at jeg blev klar, og at jeg synes det var forsvareligt at gå på banen. Jeg er super glad for sejren, og at kroppen holdte, sagde Antonsen om første runde sejren umiddelbart efter kampen.

Nu venter en dags tiltrængt hvil inden anden runde den singaporeanske verdensstjerne Loh Kean Yew.

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard – Liang Wei Kang/Wang Chen (2. seedet): 18-21,21-19, 21-18

Kjær og Søgaard har hver især spillet VICTOR DENMARK OPEN før, men det er første gang, de stiller op sammen. De får dog på ingen måde en blid start. I første kamp venter VM-bronzevinderne Liang og Wang, som i begyndelsen af september vandt Super 1000-turneringen China Open. Kineserne ligger nummer 3 på verdensranglisten, mens danskerne er nummer 29. Kjær og Søgaard kommer formentlig ind til VICTOR DENMARK OPEN med masser af selvtillid, da de nåede frem til semifinalen i sidste uge ved Arctic Open. Det er første opgør mellem de to par.

Tredje danske kamp, tredje danske sejr ved åbningsdagen til Victor Denmark Open, og hvilken sejr.

Da Badminton Danmark i lørdags fangede landstræner Thomas Stavngaard telefonisk fra Arctic Open, sagde han, at Rasmus Kjær/Frederik Søgaard kan spille med mod alle herredoubler i verden, og at den danske herredouble besidder alle egenskaber for at blande sig i toppen af herredouble kategorien. Det beviste Kjær/Søgaard i dag ved at tage en af karrierens største skalpe, da de efter tre flotte sæt slår verdens nummer tre ud af første runde ved Victor Denmark Open.

– Det føles fantastisk. En tæt og nervepirrende kamp. Det er fedt at hive sådan en sejr hjem mod et verdensklasse par, som de her kinesere er, og så er det ekstra specielt at gøre det her i Odense, sagde Frederik Søgaard efter sensationssejren tirsdag aften.

Første sæt var en tæt affære, hvor boldene bølgede frem og tilbage, dog var det med kinesisk fortegn, og det virkede til at Liang/Wang spillede med større overskud og mod på tilværelsen på bane 1. Det vendte Kjær/Søgaard i den grad, hvor de fra andet sæts begyndelse tager initiativ og tag i kampen. De kinesiske verdensstjerne bed fra sig i løbet af andet og tredje sæt, men det lykkes Kjær/Søgaard at holde hovedet koldt og vinde to sæt i streg og avancere til anden runde.

– Det er tidligt i turneringen, men det er klart, det bedste par vi har slået, det er par som er med i samtalen om at være verdens bedste. Det er mega fedt. Vi fik hul på bylden i sidste uge med sejr over et top 10 par i Ong/Teo, og nu slår vi et top 5 par her, sagde Rasmus Kjær om sejren og dens betydning, og parrets opadgående formkurve.

I anden runde venter endnu et kinesisk par i He Ji Ting/Ren Xiang Yu.

 

Læs også: Kjær/Søgaard og Thyrri/Magelund skal for første gang spille VICTOR DENMARK OPEN sammen

Loh Kean Yew – Kodai Naraoka (3. seedet):19-21, 21-6,21-19

Verdens nummer tre mod nummer ni på ranglisten. Velbekomme for en kamp i første runde. Loh Kean Yew, som ligger lavest placeret på ranglisten af de to spillere, har overhånden i det indbyrdes regnskab, da han fører 3-0. Begge spillere nåede semifinalen sidste år ved VICTOR DENMARK OPEN, og begge har vist at være god ved store turneringer. Loh Kean Yew blev verdensmester i 2021, og Naraoka opnåede en VM-sølvmedalje i august i Danmark.

Efter en maratonlang kamp i tre sæt avancerer den singaporeanske tidligere verdensmester Loh Kean Yew til anden runde ved årets Victor Denmark Open.

1 time og 20 minutter skulle det tage de to kamphaner at finde en vinder. En kamp der bød på drama, flotte dueller, gule kort og en masse sved på gulvet kunne Loh Kean Yew trække det længste strå. Det gjorde han efter et første sæt, der bølgede frem og tilbage, for så at sidde overlegent på tingenes gang i andet sæt, for derefter at holde spændingen til det sidste i et tæt tredje sæt.

Det var to spillere med hver deres ambition for kampen. Naraoka ville trække tiden og spille lange udmagrende dueller, mens Loh Kean Yew ville angribe og spille hurtigt særligt mod slutningen af kampen, og det sidste viste sig at være sejrsgivende.

Loh Kean Yew blev af Badminton Danmark spurgt ind til sejren og dens vigtighed og til det svarede han:

– Det er en vigtig sejr. Enhver sejr er en bedrift i sig selv, det har været en lang sæson. Forhåbentlig kan jeg forsætte, sagde Loh Kean Yew.

– Det var meget intens til slut, den kunne have gået til os begge, tilføjede Loh Kean Yew.

I næste runde venter danske Anders Antonsen for Loh Kean Yew. Det er noget Loh Kean Yew ser frem til med både ærefrygt og optimisme.

– Han er en svær modstander, men jeg ser frem til at spille mod ham, vi må se hvordan han ser ud på dagen, sagde Loh om danske Antonsen.

 

Læs også: Fanguide: Sådan er du tilskuer til VICTOR DENMARK OPEN

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 67.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Med en gyldig billet til VICTOR DENMARK OPEN 2023 kan du rejse gratis med Odense Letbane til og fra Bilka-letbanestationen, som er den tætteste beliggende station på Jyske Bank Arena, ved at fremvise din VICTOR DENMARK OPEN-billet. Det kræver blot, at du har en gyldig Ticketmaster-billet med datoangivelse til VICTOR DENMARK OPEN 2023

Hvis du som tilskuer vælger at tage cyklen til VICTOR DENMARK OPEN, så kan du onsdag-torsdag fra klokken 10-12 få en voucher til valgfri drikkelse inde i hallen. Det er nogle af de tiltag i vores ’Grønnere Fjer’-initiativ, som du kan læse mere om nedenfor.

Klik her og læs mere om Grønnere Fjer

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. Måske husker du Axelsens tre sæts-sejr i 2021 imod japanske Kento Momota?

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2023 part of BWF World Tour fra den 17.- 22. oktober i Jyske Bank Arena.