Foto: Allan Høgholm

VICTOR DENMARK OPEN 2023 skubbede til grænsen for rammerne om en international badmintonturnering

October 24, 2023 08:00 Skrevet af

Badminton Danmarks direktør, Kristian Langbak, glæder sig over, at det til VICTOR DENMARK OPEN 2023 er lykkedes at udvikle og forny et allerede stærkt event.

 

Storskærme a la VM også til Denmark Open. Styrket fokus på aktiviteter til børn og familier. Større VIP-område. Øget fokus på grøn omstilling. Robotter involveret på badmintonbanen.

Det er nogle af de punkter, hvor VICTOR DENMARK OPEN 2023 skiller sig ud i forhold til sidste års udgave af Super 750-turneringen.

Læs også: Tilfreds sportschef: – Et godt VICTOR DENMARK OPEN

Sammenholdt med den vel nok bedste Players Lounge på World Touren samt træningsfaciliteter i verdensklasse for spillerne, så er VICTOR DENMARK OPEN en turnering, som rummer det meste. Det mener Badminton Danmarks direktør, Kristian Langbak.

– Med en intim arena har vi en unik mulighed for at bringe fans helt tæt på verdens bedste badmintonspillere, og så fokuserer vi samtidig på at skabe de bedste rammer rundt om selve spillet i arenaen. I år har vi rykket VIP-området i større rammer, hvilket samtidig har givet mulighed for at styrke tilskuerområdet og streetfoodafdelingen med flere aktiviteter for børnene og større spiseområde. Det er vigtigt for den samlede publikumsoplevelse. Vi har i år også sat fokus på vores klimamæssige aftryk, så vi belaster miljøet mindre og påvirker vores omgivelser til en mere klimavenlig adfærd. Samlet set ligger vi helt i toppen på World Touren i forhold til rammerne rundt omkring eventet, siger Kristian Langbak.

– Ved VM i august i Royal Arena fik mesterskabet gjort sig positivt bemærket med blandt andet spillernes entre til banerne, hvor de blev fragtet op på et plateau via en lift i gulvet. Ved VICTOR DENMARK OPEN overførte vi elementer fra VM-entreen til VICTOR DENMARK OPEN på sin egen unikke måde. Herudover har spillerne som noget nyt ved dette års VICTOR DENMARK OPEN i Jyske Bank Arena i Odense fået hjælp af robotter til at fragte deres tasker hele vejen ud på banen, ligesom særligt installerede robotarme gav spillerne en ny bold, hver gang den gamle blev kasseret under weekendens semifinaler og finaler. Sammen med vores eventpartnere forsøger vi hele tiden at være innovative i vores tilgang til eventafvikling, hvor bl.a. det styrkede tilskuerområde, robotterne og spillerpræsentationerne er endnu et skridt i udviklingen af vores årligt tilbagevendende event, tilføjer konkurrence- og eventchef, Brian Bach Moesgaard.

Læs også: Læs det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2023-magasin

Samlet set stemmer det øgede fokus på grøn omstilling og robotternes indtog ved VICTOR DENMARK OPEN godt overens med ambitionen hos partneren Destination Fyn.

– Med forskellige kreative aktiveringstiltag har vi ved dette års VICTOR DENMARK OPEN endnu engang vist, hvad en sportevent kan bruges til, når samarbejdet mellem værtsby, forbund og det lokale erhvervsliv er tæt og tillidsfuldt. I år lykkedes det efter flere års tilløb for alvor at brænde igennem med en helt særlig form for innovativ bybranding, da robotterne indtog Jyske Bank Arena for at bære tasker og række fjerbolde til spillerne. Og så er vi stolte af, at vi sammen med både Odense Sport & Event, Odense Kommune og Badminton Danmark har øget bevidstheden om eventens klimaaftryk og taget de første skridt til målrettet at gøre turneringen mere bæredygtig over de kommende år, siger eventchef i Destination Fyn, Jakob Staun.Tags: , , , , ,
Kategori: , , ,