Nøgleordene for Peter Gades akademi er at sikre kvalitetstræning for unge spillere som tilføjelse til det store talentarbejde, der allerede bliver lavet i klubberne.

 

Den næste i rækken af nominerede til Badminton Danmarks Talentpris 2024 er Peter Gade.

– Jeg er utrolig glad for nomineringen. Jeg har fulgt med i de senere år og glædet mig over de trænere, som er blevet udvalgt. Jeg glæder mig på trænernes vegne og synes, det er rigtig vigtigt, de bliver hædret, siger den tidligere verdensetter, som også har vundet All England og flere VM-medaljer.

Læs også: 1. nominerede til Badminton Danmarks Talentpris: Sune Gavnholt

Peter Gade er blevet indstillet og nomineret, fordi han i en årrække har været en stor bidragsyder til dansk talentudvikling via sit akademi i Københavnsområdet. Han har formået at skabe et sted med kvalitetstræninger for særligt de unge talenter, som endnu ikke er optaget på Det Nationale Elitetræningscenter, men som ønsker at komme så langt som muligt med badminton. Det har han gjort i et respektfuldt samarbejde med spillernes klubber.

– Talentudviklingen i Danmark har altid betydet meget for mig og noget, som ligger mig nært. Et af målene med akademiet og missionen var, at klubberne kunne se det som en positiv tilføjelse, og at det ville blive brugt, så det tilpassede de enkelte klubber og spillere. Det kræver meget af alle parter, så jeg har prøvet at vise, at jeg har en åben indgangsvinkel til tingene. Det håber jeg, klubberne har kunne mærke, siger Gade.

Selvom han er kommet langt i arbejdet med sit akademi, så har han allerede sat målet for, hvad akademiet skal kunne tilbyde i fremtiden.

– Jeg vil bestræbe mig endnu mere på at skabe omgivelser, så vi kan ramme de specifikke behov for de forskellige aldersgrupper. Mange spillere har badmintontræninger nok, og jeg har kæmpe respekt for det talentarbejde, der bliver lavet i klubberne, så førsteprioriteten er ikke at forstyrre det. Men der kan være andre specifikke områder, hvor vi kan bidrage til, at basen bliver så stærk som mulig, siger Gade.

Læs også: 2. nominerede til Talentprisen: Martin Røjkjær Kjøbsted

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2024 bliver kåret i forbindelse med VICTOR UDM den 14. april.

 

Tidligere vindere af Badminton Danmarks Talentpris

2023 – Ann Nielsen, Lillerød

2022 – Tanja Berg, Værløse

2021 – Thomas Nielsen, abc Aalborg

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand Badmintonklub