Efter fredagens kvart- og semifinaler ved det individuelle EM i Saarbrücken står det klart, at de danske badmintonspillere kan rejse hjem fra Tyskland med 8 medaljer i alt. Lørdag venter fem semifinaler samt én finale med dansk deltagelse. 

Julie Dawall, Kim Astrup/Anders Skaarup, Andreas Søndergaard/Jesper Toft, Rasmus Kjær/Frederik Søgaard, Anders Antonsen og Viktor Axelsen vinder alle deres kvartfinaler fredag og sikrer sig dermed som minimum bronzemedaljer ved EM i Saarbrücken. Mathias Christiansen/Alexandra Bøje spiller sig i finalen, mens det bliver en bronzemedalje til Mathias Thyrri/Amalie Magelund.

Ovenstående er resultatet fredag aften, efter der har været spillet kvart- og semifinaler ved det individuelle EM, som afholdes i tyske Saarbrücken. Det betyder, at Danmark kommer til at tage fra EM med 8 medaljer i alt – heraf 3 i herredouble, 2 i herresingle, 1 i damesingle og 2 i mixeddouble.

– Vi kæmper med næb og kløer derinde i flere kampe i dag. Både i de kampe hvor vi var favoritter, og i de kampe hvor vi var underdogs, men øjnede muligheder. Blandt andet Anders Antonsen er ude i en ‘tough’ kamp, som det dog lykkes ham at vinde i to marathonsæt. Derudover synes jeg, at vores herredoubler med Søndergaard/Toft og Kjær/Søgaard viser højt niveau, ligesom det var godt at se Astrup/Skaarup komme op i højt gear, som det var nødvendigt mod skotterne i dag, lød det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen, da der skulle gøres status over fredagens kampe.

Vil du se verdensstjernerne i aktion? Klik her for at tilgå billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024

Mixeddoublekategorien spilles ved dette EM en dag forskudt med de andre kategorier, hvorfor de i dag allerede har spillet semifinaler. Begge semifinaler var med dansk deltagelse og skulle afgøres i tre sæt.

Den første mixeddoublesemifinale stod mellem Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og hollandske Robin Tabeling/Selena Piek. Det blev en kamp, der bølgede meget frem og tilbage – ikke mindst i tredje sæt, hvor danskerne efter at have været foran med 11-9 til opholdet, tabte syv dueller i træk og kom bagud med 11-16. Efter en god stime lykkedes det danskerne at spille sig på 17-16, og herefter fulgtes de to par ad, indtil danskerne med en bold lige på baglinjen spillede sig til to matchbolde. De snuppede finalepladsen på den første matchbold i det tredje sæt, som de vandt med 21-18.

– Det var virkelig en kamp med ekstremt høj nerve i, forstået på den måde at det overordnet set er ret nervøst. Kampen er meget momentumpræget, og der er hele tiden høj intensitet. Det er ikke nødvendigvis den bedst spillede kamp, men det er flot, at vi vinder den, for det ser jo ikke supergodt ud nede 11-16 i tredje sæt, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen.

I den anden mixeddoublesemifinale mødte Mathias Thyrri/Amalie Magelund det franske par Thom Gicquel/Delphine Delrue, og her var danskerne på forhånd udpeget som underdogs. Trods god fight fra danskerne lykkedes det franskmændene at leve op til favoritværdigheden, og dermed vinder Mathias Thyrri/Amalie Magelund altså bronze ved dette års EM.

– Vi spiller noget virkelig god mixeddouble i de to første sæt. Vi har desværre lige to missere i slutningen af første sæt, som gør, at vi ikke får hevet det hjem, men i andet sæt spiller vi et eminent sæt. Så bliver starten på tredje sæt for afgørende, hvor vi brænder for mange store chancer, og franskmændene bliver for sikre, lød det fra Kenneth Jonassen.

Læs også: 12 danske sejre i torsdagens kampe ved EM

Som den eneste kategori er der ikke nogen dansk medalje i damedouble, idet Maiken Fruergaard/Sara Thygesen overraskende tabte deres kvartfinale til et tyrkisk par.

– Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt og skuffende, at vi taber den damedouble. Overordnet set er der for mange uprovokerede fejl, der kryber sig ind i løbet af andet sæt. I tredje sæt falder vi i i niveau, og det udnytter tyrkerne. Det er ærgerligt, at vi taber den, når chancerne var til stede, men for mange fejl gør, at vi ikke får lukket kampen i to sæt, sagde Kenneth Jonassen.

Læs også: Stor dansk onsdag ved EM: Alle danske spillere sejrer i Tyskland

I morgen venter der fem semifinaler med dansk deltagelse, samt en mixeddoublefinale mellem de to topseedede par.

– Der venter en spændende dag i morgen. I de fleste kampe bliver niveauet skruet en smule op. Det bliver en spændende udfordring og en fed dag, hvor vi skal løfte niveauet. Men det tror jeg på, at vi kan, lød det afslutningsvist fra Kenneth Jonassen.

Læs også: Tre danske sejre på andendagen ved EM for individuelle i Saarbrücken

Få et overblik over fredagens danske resultater her:

Kvartfinaler – herresingle, damesingle, herredouble og damedouble:

  1. Andreas Søndergaard/Jesper Toft – Christopher Grimley/Matthew Grimley: 21-14, 21-16
  2. Line Christophersen – Kirsty Gilmour: 15-21, 17-21
  3. Kim Astrup/Anders Skaarup – Alexander Dunn/Adam Hall: 21-11, 21-13
  4. Anders Antonsen – Arnaud Merkle: 24-22, 27-25
  5. Rasmus Kjær/Frederik Søgaard – Callum Hemming/Ethan van Leeuwen: 22-20, 21-9
  6. Julie Dawall Jakobsen – Line Kjærsfeldt: 10-21, 21-12, 21-18
  7. Maiken Fruergaard/Sara Thygesen – Bengisu Ercetin/Nazlican Inci: 21-16, 19-21, 13-21
  8. Viktor Axelsen – Rasmus Gemke: 21-19, 21-12

Semifinaler – mixeddouble:

  1. Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Robin Tabeling/Selena Piek: 25-23, 21-23, 21-18
  2. Mathias Thyrri/Amalie Magelund – Thom Gicquel/Delphine Delrue: 20-22, 21-16, -21

Se flere resultater fra fredagens kampe her

I morgen venter følgende kampe med dansk deltagelse:
Julie Dawall – Carolina Marin (semifinale)
Kim Astrup/Anders Skaarup – Ben Lane/Sean Vendy (semifinale)
Andreas Søndergaard/Jesper Toft – Rasmus Kjær/Frederik Søgaard (semifinale)
Anders Antonsen – Joakim Oldorff (semifinale)
Viktor Axelsen – Toma Popov (semifinale)
Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Thom Gicquel/Delphine Delrue (finale)

Se lørdagens program her

 

Du kan følge lørdagens semifinaler og mixeddoublefinalen på TV2 Sport og TV2 Play. De sender fra kl. 14, hvor den første kamp begynder.