Tidligt tirsdag morgen skulle det endelige slag stå i damernes gruppe D. Her tørnede det danske kvindelandshold sammen med koreanernes ditto, og i kampen om førstepladsen efterlod koreanerne ikke megen spænding.

 

– Jeg er ærgerlig over, at vi taber 5-0, og jeg er ærgerlig over, at vi ikke kommer på 2-1. Men samtidig er jeg ret tilfreds med de enkelte præstationer i dag, sagde landstræner Jesper Hovgaard umiddelbart efter nederlaget til Korea.

Læs også: Damelandsholdet med ny overlegen sejr i gruppespillet

Efter overbevisende sejre på 5-0 mod USA og Mexico skulle gruppespillets hidtil største opgør for de danske damer igangsættes tidligt tirsdag morgen. Koreanerne tog som bekendt sejren i 2022, og i deres forsøg på at genvinde titlen skulle de først forsøge at tage gruppe D’s førsteplads mod et velspillende dansk landshold.

I førstesingle mødte Line Kjærsfeldt verdensmesteren An-Se Young. Til trods for den flotte opadgående formkurve Line Kjærsfeldt har vist i de forgangne to kampe, blev verdensmesteren for stor en mundfuld for Kjærsfeldt, som måtte se sig slået: 14-21, 14-21.

– Jeg synes faktisk Line spiller en fin kamp. An er rigtig dygtig, og man taler om kampen med stor ydmyghed og stor respekt, men jeg synes Line er god til at gribe sine chancer, og straffe hende når mulighederne byder sig. Overordnet set en ret fin præstation, hvor cifrene måske lyver en smule, sagde Hovgaard om Kjærsfeldts opgør med verdensmesteren. 

Klik her for flere detaljer fra dagens opgør

I damedouble bed Sara Thygesen/Maiken Fruergaard fra sig over for verdens nummer to Baek/Lee, og der virkede til at være muligheder i opgøret for danskerne. Dog mødte Thygesen/Fruergaard samme skæbne som Kjærsfeldt. Koreanerne vandt med: 19-21, 16-21.

– Det bedste de har spillet længe, vil jeg vove at påstå, ikke sikkert at de er enige. Jeg synes vi så noget mod i deres spil, som vi har efterlyst længe. De spiller med en god gejst, sagde landstræneren. 

Læs også: Optakt: Herrelandsholdet møder de malaysiske verdensstjerner i sidste gruppespilskamp

Line Christophersen kom flot ud til kampen mod Sim Ju Yin, og første sæt blev afgjort på marginalerne, desværre til koreanernes fordel. I andet sæt haltede Christophersen efter verdens nummer 37, og kampen blev lukket med: 19-21, 15-21. 

– Et første sæt hvor momentum skifter meget, og der kommer lidt anspændthed på begge sider. Det virker som om, at vi gerne vil eksekvere lidt for tidligt i første sæt og presse lidt for meget, og det koster bare i dag, sagde Jesper Hovgaard.

Med nederlaget til Christophersen var holdkampen afgjort til koreansk fordel, og Danmarks andenplads var en realitet. Det hindrede dog ikke Alexandra Bøje/Amalie Magelund i at levere en brav indsats, der dog resulterede i et nederlag til Jeong/Kong i tre velspillede sæt: 14-21, 21-19, 11-21.

– De har så lidt erfaring med damedouble Bøje og Amalie, så jeg er egentlig ret godt tilfreds med måden, de håndterer der på. Jeg synes de spiller med en fed energi og gejst. Jeg synes de skal være glade, og det er vi også, sagde Hovgaard om Bøje/Magelunds præstation.

Følg med i de øvrige Uber Cup resultater her

Julie Dawall har taget sit flotte spil fra individuelt EM med til Kina, og hun skulle forsøge at pynte lidt på nederlaget. Til trods for flot spil og en god indsats, hvor Dawall blandt andet afviste fire matchbolde, måtte hun se sig slået af Kim Ga Ram med cifrene: 19-21, 21-23. 

– Det er tydeligt at se, at Julie er godt spillende i øjeblikket, og hendes fundament er blevet bedre. Hun kommer bagud 8-1, og får alligevel rystet det af sig. Hun håndterer kampen rigtig godt derinde uden at spille prangende. Det virker til, at hun har fået noget mere selvtillid i spillet, sagde Hovgaard om dagens sidste kamp.

Det danske kvindelandshold må se sig slået med 5-0 i gruppefinalen, og går derfor ind til kvartfinalen som andenplads i gruppen. Det betyder, at Danmark i kvartfinalen skal trække en modstander blandt førstepladserne i gruppespillet. Det bliver med garanti en svær modstander, der venter i kvartfinalen, og særligt en modstander ser Hovgaard gerne, at danskerne undgår.

– Jeg vil gerne slippe for Kina. De er et stykke bedre end de andre, og så er de på hjemmebane, sagde Hovgaard om potentielle kvartfinalemodstandere. 

Fakta om mesterskabet

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup