Badmintonphoto

Mens det danske damelandshold nåede målsætningen om en kvartfinale ved Uber Cup, formåede herrerne ikke at leve op til deres målsætning om en semifinale.

 

Thomas & Uber Cup (VM for herre- og damehold) er slut for Danmarks vedkommende. Ingen af landsholdene rejser hjem med medalje om halsen, men mens damerne levede op til målsætningen om en kvartfinale, var ambitionerne højere på herresiden. Derfor er elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, skuffet over, at herrerne ikke vandt medalje denne gang.

– Vi havde forventet mere. Som det er lige nu, er det herrerne, som kan vinde medaljer til Danmark ved VM for hold, og vi havde troet og håbet på, vi ville stå i en semifinale og dermed sikre medaljer, som vi har gjort ved de seneste fire Thomas Cup. Så det er skuffende, at vi ikke formåede det, selvom der er meget stor jævnbyrdighed blandt nationerne på herresiden, siger Meibom.

Læs også: De danske herrer er ude af Thomas Cup efter nederlag til Taiwan i kvartfinalen

Danmarks herrehold vandt sin gruppe, men tabte fredag kvartfinalen til Taiwan med 3-1. Anders Antonsen stod for den enlige danske sejr, mens det blev til nederlag i de to herredoubler samt et nederlag til Viktor Axelsen i første kamp. Det var Axelsens første nederlag ved Thomas Cup siden 2018.

– Det er ingen hemmelighed, at Viktor Axelsen ikke har været i topform til VM, fordi han har været igennem et længere skadesforløb. Det giver selvfølgelig nogle sværere odds, når vores højst rangerede herresinglespiller ikke står helt skarpt til VM, men samtidig har han kæmpet utrolig flot og præsteret bedre, end vi havde forventet, ud fra den optakt han har haft, siger Meibom og pointerer:

– Men samlet som hold fik vi ikke indfriet målsætningen for Thomas Cup, og det er både spillerne og vi i staben meget skuffede over. Vi vil nu som altid evaluere på mesterskabet i forhold til vores forberedelse, afvikling og de individuelle præstationer i vores søgen efter at optimere vores mesterskabskampagner.

Læs også: VM for hold og EM i badminton på dansk jord i 2025 og 2026

Det danske damelandshold blev nummer to i gruppen og trak hjemmebanenationen Kina i kvartfinalen, hvor det blev til et nederlag på 3-0.

– Vi havde håbet på, at vi ville trække en anden nation end Kina i kvartfinalen for at prøve at måle os med en anden af de store nationer, men Kina er bare et godt stykke over vores niveau og klare favoritter til at vinde Uber Cup. Jeg vil dog gerne rose dameholdet for at kæmpe flot, vinde nøglekampen i deres pulje overbevisende og leve op til målsætningen, understreger Meibom.

Årets Thomas & Uber Cup blev afholdt i den kinesiske by Chengdu. Næste udgave af holdmesterskabet bliver afholdt i Horsens i 2026.