Allan Høgholm, Badminton Danmark

Den danske VM- og OL-bronzevinder modtog til VICTOR Ligafinalen Badminton Danmarks fortjensttegn for sin fornemme karriere.

 

Før VICTOR Ligafinalen mellem Skovshoved og Højbjerg/Via Biler blev kaldt ud, var der fortjente klapsalver til en af dansk badmintons helt store spillere og personligheder.

Klapsalverne skyldtes, at Mette Schjoldager blev tildelt Badminton Danmarks fortjensttegn for sin karriere, der bød på blandt andet bronze ved VM og OL samt seks EM-medaljer. Hun repræsenterede også Danmark ved Sudirman Cup og Uber Cup, hvor det også blev til medaljer. Hun formåede også at komme op og ligge nummer et i verden i mixeddouble.

– Jeg er selvfølgelig super, super stolt over at modtage fortjensttegnet. Jeg har været total privilegeret, at jeg har kunnet leve af min sport og nyde det, og at jeg har oplevet de ting, jeg har gjort rundt om i verden. Så det er jo så mega fedt at blive anerkendt for det arbejde, jeg lagde i det for Badminton Danmark, Mette Schjoldager.

Klik her for at se den fulde liste af personer som har modtaget Badminton Danmarks fortjensttegn

47-årige Mette Schjoldager har ikke helt lagt landsholdskarrieren og ketsjersporten på hylden. Hun repræsenterer nemlig det danske veteranlandshold i padel.

 

Et udpluk af Mette Schjoldagers præstationer og resultater:

Fire udtagelser til Sudirman Cup-landsholdet:

Sølv i 1999

Bronze i 2001, 2003 og 2005

Tre udtagelser til Uber Cup-landsholdet:

Sølv i 2000

Bronze i 2004

To udtagelser til OL:

Bronze i 2004 med Jens Eriksen

VM-bronze i 2001 med Jens Eriksen

EM-guld i 2002 med Jens Eriksen

EM-sølv i 2002 med Pernille Harder

Vinder af Grand Prix-finalerne i 2001

Vinder af China Open i 2005

All England-finaler i 2002 og 2003

Syv DM-titler: Tre i damedouble, fire i mixeddouble.

Vandt U19-DM i 1995 sammen med Sarah Jønsson.

Læs også: Jan Ø. Jørgensen modtager Badminton Danmarks fortjensttegn

I 2023 modtog Jan Ø. Jørgensen Badminton Danmarks fortjensttegn, og tidligere personligheder der har modtaget fortjensttegnet kan desuden nævnes Finn Kobberø, Erland Kops, Ulla Strand, Lene Køppen, Pernille Nedergaard, Peter Gade, Camilla Martin, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.