Hvert år hyldes de største spillere, trænere og øjeblikke fra europæisk badminton ved Badminton Europe Awards. I år gik fire af priserne til Danmark.

 

Badminton Europes Awards Gala 2024 er lørdag aften blevet afholdt i Budapest. Her er de bedste europæiske badmintonspillere og -trænere i kategorier som blandt andet “Male/Female Player of the Year”, “Young Player of the Year” og “Fan Player of the Year” blevet kåret.

Læs her, hvilke danskere der er løbet med priserne i de respektive kategorier.

BEC Male Player of the Year: Kim Astrup/Anders Skaarup

I denne kategori var hele to danske spillere/par nomineret. De nominerede med dansk pas var Viktor Axelsen med sine syv titler i kalenderåret 2023, der blandt andet tæller super 1000-titlerne Malaysia Open og China Open samt guld ved European Games. Foruden Axelsen var Kim Astrup/Anders Skaarup nomineret for deres fænomenale 2023, som også kastede en nominering til årets danske sportsnavn af sig ved Sport 2023 i Herning. Astrup/Skaarup kunne i 2023 skrive hele fem titler på sejrslisten heriblandt European Games og French Open foruden en flot sølvmedalje ved VM i Royal Arena. Vinderen af årets mandlige spiller blev i sidste ende Kim Astrup/Anders Skaarup. Stort tillykke!

Læs også: Kim Astrup/Anders Skaarup vinder sølv ved VM i Royal Arena

Coach of the Year: Thomas Stavngaard

Af de nominerede var en dansker at finde, og det var ligeledes ham, der kunne kalde sig årets europæiske badmintontræner. Thomas Stavngaard var nomineret for sit fornemme arbejde med herredoublegruppen i Badminton Danmark, som foruden Astrup/Skaarups success også kunne bryste sig af success og fremgang hos unge aspirerende par som Rasmus Kjær/Frederik Søgaard, Jesper Toft/Andreas Søndergaard og Mads Vestergaard/Daniel Lundgaard. Thomas Stavngaard vandt ligeledes prisen som årets træner i dansk idræt ved Sport 2023, og han kan til et succesfuldt 2023 nu også tilskrive sig prisen som årets træner i Europa. Stort tillykke til Stavngaard.

Læs også: Thomas Stavngaard er Årets Træner

BEC Technical Official Award

Danmarks største badminton-ildsjæle, ægteparret Birgit og Bjarne Eriksen, modtog BEC Technical Official Award ved Badminton Europe Awards 2024 for deres store arbejde med linjedommere – ikke kun herhjemme, men i hele Europa. Stort tillykke til Birgit og Bjarne med den fornemme og velfortjente hæder!

Læs også: Danmarks største badminton-ildsjæle Bjarne og Birgit Eriksen hyldes ved Badminton Europe Awards 2024

Hall of Fame: Jens Eriksen

Foruden alle de flotte årspriser fik Danmark i år en dansker i Badminton Europes Hall of Fame. Jens Eriksen blev hyldet og optaget i Hall of Fame for sine fornemme meritter, som doublespiller på absolut højeste niveau, hvor han i begge double-kategorier har været blandt de absolut bedste i verden. Jens Eriksens flotte sejre og store bedrifter tæller blandt andet: Bronze ved OL i Athen i 2004, to gange VM-sølv i henholdsvis 1995 og 1997, fem gange EM-guld, to gange All-England i 2006 og 2004 samt sæsonfinalerne i 2000. Stort tillykke til Jens Eriksen med den fornemme hæder.

Klik her for det fulde overblik over prismodtagerne ved årets Badminton Europe Awards

 

Danske nomineringer ved Badminton Europe Awards:

BEC Young Player of the Year

Salomon Adam Thomasen var nomineret for sin overbevisende præstationer ved individuelt U17 EM 2023, hvor han vandt en fornem guldmedalje i herresingle. 

Læs også: Fire medaljer ved det individuelle U17-EM: Salomon Thomasen vinder guld i herresingle

BEC Senior Player of the Year

Gry Uhrenholdt Hermansen var nomineret for sine to flotte guldmedaljer ved Senior-VM 2023, hvor hun vandt guld i både damesingle 40+ og damedouble 40+. 

Læs også: Dansk guldregn ved senior-VM

European Fan Player of the Year

De danske nominerede talte Mia Blichfeldt, Anders Antonsen og Viktor Axelsen. 

Shot of the Year

Tre danskere meldte sig ind i kampen om årets slag i europæisk badminton – Anders Antonsen, Viktor Axelsen og den unge Marcus Rindshøj, der sidste år blev kendt for sin spinserv, der kort tid efter blev gjort ulovlig. 

Social Media Award

Som noget helt nyt vil Badminton Europe i år uddele en pris til de, der har bidraget med at udbrede og formidle badminton på en positiv facon via sociale medier. I denne nye kategori var to danske profiler nomineret. Den ene profil på sociale medier nomineret i kategorien var “The Badminton Experience” på YouTube, som drives af Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus, hvor de vender tingenes tilstand i badminton på topplan ud fra deres eget perspektiv. Samtidig inviterer de andre topspillere fra ind- og udland med i showet til en snak om spillet, karrieren og vedkommendes kærlighed for selv samme. Kanalen har små 24 tusind abonnenter. Den anden nominerede danske profil var Mads Christophersens Instagram, hvor han poster inspiration til træning, tips til at blive bedre og flotte slag fra træning og kamp. Profilen har 135 tusind følgere. 

Klik her for at The Badminton Experience 

Klik her Mads Christophersens instagram 

 

Stort tillykke med de fornemme priser til alle vinderne!