Anders Antonsen, VM 2019, Badmintonphoto
Badmintonphoto

Spændende udfordringer venter VM-danskere i kvartfinalejagt

August 22, 2019 10:26 Skrevet af

Danmark stiller med fem kvartfinalechancer torsdag, som de danske konstellationer hver især skal forsøge at gribe. Ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen venter der både svære, interessante og krævende udfordringer. 

 

Efter en stærk dansk onsdag med fire sejre og en yderst velspillet damedouble, som dog udmundede i nederlag, venter der torsdag en række spændende opgør med dansk deltagelse.

Fem af slagsen, helt nøjagtigt, som ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen alle har potentiale til at blive spændende.

Kim Astrup/Anders Skaarup får æren af at lægge ud som første danske konstellation på banen. Det sker omkring klokken 12.30 i opgøret med koreanske Liao Min-chun/Su Ching-heng, der utvivlsomt bliver en hård nød at knække, lyder det fra Kenneth Jonassen.

– Liao og Su spiller hurtigt og med stor selvtillid. Det betyder, at Anders og Kim skal ind og mixe det godt op og måske spille en smule anderledes, end de plejer. Liao og Su er ikke kendt for at spille det mest intelligente badminton, men det går stærkt, og de rykker, hvilket til gengæld gør det dejlig seværdigt. Jeg glæder mig til at se, hvordan Kim og Anders tackler at modstå det pres, som koreanerne kommer til at lægge på dem, og der er ingen tvivl om, at det bliver en svær udfordring, hvor de skal tilpasse sig deres egen situation, siger cheflandstræneren.

Læs også: Stærk dansk dag i Basel: – Alle præsterer på højt niveau i dag

Svær bliver udfordringen også for den næstforventede dansker på banen, Jan Ø. Jørgensen, som efter planen går på omkring klokken 16.30. På den anden side af nettet venter hans Japan Open-overmand, Jonathan Christie.

Meget har dog ændret sig, siden danskeren for få uger siden tabte 14-21, 14-21 til den indonesiske verdensfirer, forklarer Kenneth Jonassen.

– Det er absolut en anden Jan, der står på banen i dag, end det var ved Japan Open, hvor han var smadret efter tre hårde tresættere forud for semifinalen imod Christie. Det bliver helt sikkert en spændende kamp for Jan i dag, nu hvor han står friskere og er et bedre sted, end han var, sidst de to mødtes. Det er vigtigt i dag, at Jan går ind med en tro på sig selv, og så skal han være klar på det ryk, der kommer fra Christie, som spiller meget fysisk, siger Kenneth Jonassen.

Umiddelbart efter er der tre danskere i kamp mere eller mindre samtidigt, alle med forventet start omkring klokken 18.30.

For fjerde gang i karrieren skal Anders Antonsen op imod japanske Kanta Tsuneyama (13). I alle deres tre hidtidige opgør er sejren gået til Antonsen, men det er dog i omegnen af to år siden, at de to herrer sidst krydsede skeer.

– Tsuneyama er en rigtig god allround-spiller. Han har ikke det bedste angreb, men han er hurtig rundt på banen, fysisk og komplet i de ting, han gør. Angriber man for tidligt på ham eller ude af position, kan man få nogle alvorlige løbeture mod ham. Det betyder, at Anders skal være skarp hele tiden og udnytte de chancer, der opstår. Vi skal håbe at se en Anders, der spiller, som han gjorde i går imod Daren Liew. En Anders, der tør have tålmodighed og lade tingene ske, siger Kenneth Jonassen om dagens andet af i alt tre singleopgør.

Mia Blichfeldt er nemlig dagens tredje danske VM-singlespiller, som skal i aktion for en plads i kvartfinalen. Skal hun nå så vidt, kræver det på papiret, at hun overrasker i opgøret med 8. seedede Saina Nehwal, der bliver det første af slagsen.

– Det er absolut en af de sjove udfordringer, der venter Mia. Det bliver en hård udfordring, men det bliver også spændende at se, hvordan hun klarer de tryk og maskeringer, som den rutinerede og bomstærke inder kommer med. Mia skal ind og spille hurtigt og varieret, så Nehwal ikke kommer til at styre spillet, lyder det fra cheflandstræneren.

Læs også: Op- og nedture på VM dag to: – Gode sejre, men mulighed for mere

En svær opgave står også Sara Thygesen/Maiken Fruergaard over for. De skal op imod de topseedede verdensettere fra Japan, Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara.

– Der er ingen tvivl om, at Sara og Maiken skal på en svær opgave imod de topseedede, som er en meget hårdtslående og aggressiv konstellation. Til gengæld spiller de ikke helt så hurtigt, som nogle af deres kolleger, så der er muligheder, hvis vi slår de rigtige bolde, lyder det fra cheflandstræneren.

Foruden de fem danske VM-konstellationer er også Cathrine Rosengren i aktion ved para-VM. Hun spiller sin anden kamp omkring klokken 15.30 imod japanske Kaede Kameyama. Vinder danskeren det opgør, vinder hun også gruppespillet og står med de bedste chancer videre i turneringen.

Læs også: Cathrine Rosengren lægger smertefrit fra land ved para-VM i Basel

Vi krydser fingre og flag for alle de danske VM-håb og ser frem til endnu en spændende badmintondag i Basel!

Husk, at du kan følge med live på TV 2 Sport fra klokken 11.00, når dagens første kamp sættes i gang. Du kan desuden holde dig løbende opdateret på vores sociale medier, navnlig på Facebook og Instagram, hvor vi følger danskerne i Basel tæt.Tags: , , , ,
Kategori: , , , , ,