Badmintonphoto

DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR: Veloverstået trods falske alarmer på finaledagen

October 21, 2019 10:14 Skrevet af

Seks dage med storspil og smuk badminton blev søndag eftermiddag rundet af, da der blev sat navne på de fem vindere af DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR. På trods af en damedoublefinale, som blev afbrudt ad to omgange grundet en brandalarm, er Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, godt tilfreds med afviklingen af Super 750-turneringen. 

 

Seks dage med bjergtagende badminton er forbi, og samtlige fem vindere af DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR er fundet.

Ifølge Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, er eventen i det store hele forløbet rigtig godt.

– Overordnet set er vi godt tilfredse med afviklingen af årets Denmark Open, som har budt på en masse fantastiske badminton. Det er også mit indtryk, at de tilskuere, frivillige og spillere, jeg løbende har talt med, efterlades med samme positive oplevelse, siger Bo Jensen og fortsætter:

– Det samme gælder for så vidt vores sideturneringer for ungdomsspillere, senior+-spillere og paraspillere, som er blevet udkæmpet sideløbende med hovedturneringen og endnu en gang har bidraget til at skabe et stort fællesskab omkring badminton på alle niveauer og i alle aldre ugen igennem, siger Bo Jensen.

Læs også: Fik stående ovationer: Viktor Axelsen taber intenst titanopgør

Som altid har der ikke desto mindre været enkelte hår at finde i suppen i forbindelse med eventen.

– Vi blev desværre ramt af to, heldigvis, falske alarmer under damedoublefinalen søndag, der medførte, at spillet blev indstillet, og at tilskuerne måtte forlade arenaen. Glædeligvis forløb evakueringen rigtig godt og hurtigt, og kampen kunne genoptages få minutter senere, så snart vi fik konstateret, at der var tale om falsk alarm, siger Bo Jensen og påpeger:

– Det er selvfølgelig beklageligt, at det skulle gå ud over spillerne, tilskuerne og tv-seerne, men vi går selvsagt ikke på kompromis med sikkerhed og fulgte derfor naturligvis proceduren for, hvordan tingene skal forløbe, når alarmen lyder.

Læs også: Søndagens finaler bød på både overraskelser og magtdemonstrationer

Derudover nævner direktøren kvartfinaledagen fredag, som blev en lang en af slagsen. Sidste kamp mellem Chen Long og Chou Tien Chen sluttede først kort efter midnat, og det afstedkom kritik fra den kinesiske kampvinder, som sluttede på andenpladsen ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR.

– Det er selvfølgelig uheldigt, når tidsplanen skrider, men det er ikke desto mindre præmissen med badminton og turneringsafvikling på det her niveau, hvor vi på nær søndag er forpligtet af det internationale forbund til hver dag at levere otte livekampe i træk. Dertil kommer jo, at hver enkelt kamp kan vare mellem et kvarter og halvanden time, og fredag var der bare flest i den lange ende af skalaen, siger Bo Jensen med tilføjelsen:

– Med til de lange opgør følger jo til gengæld gerne dramaerne på banerne, som vi blandt andet oplevede i fredagens længste kamp mellem Rasmus Gemke og Kento Momota. En helt igennem forrygende kamp, der virkelig fik publikum op af stolene og gejsten i hallen helt i top, fortæller Bo Jensen.

Læs også: Gemke stjal sæt, og Odense-darlingen snuppede semifinalepladsen

Han understreger, at tilblivelsen af årets DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR ikke havde været muligt uden de mange frivillige hænder, der har været inde over eventen.

– Som altid er Denmark Open en event, der helt og aldeles står og falder med hjælpen fra vores mange frivillige. De har leveret et fuldstændig fantastisk stykke arbejde igen i år og fortjener en kæmpestor tak for indsatsen, siger Bo Jensen.Kategori: , , ,