Line Kjærsfeldt - Badmintonphoto - Artikel - VICTOR
Badmintonphoto

Line Kjærsfeldt bliver ikke klar til EM for damelandshold

februar 10, 2020 12:02 Skrevet af

Den samme knæskade som afholdt Line Kjærsfeldt fra at deltage ved RSL DM i sidste uge, forhindrer hende nu også fra at repræsentere Danmark ved EM for damelandshold i denne uge i Liévin, Frankrig.

Line Kjærsfeldt var desværre ikke i stand til at forsvare sit danmarksmesterskab i sidste uge, da en knæskade gjorde det umuligt for hende at stille til start ved RSL DM 2020.

I holdkampen mellem Højbjerg/ViaBiler og Værløse mandag den 3. februar fik den 25-årige damesingle smerter i sit knæ.

To ultralydsscanninger viste senere et begyndende springerknæ. Badminton Danmarks sportslige ledelse, Team Danmarks læger og Line Kjærsfeldt selv har i fællesskab anerkendt, at det ikke blev muligt for Højberg/ViaBiler-spilleren at blive klar til EM for damelandshold.

Læs også: Skade forhindre damesinglemester i titelforsvar ved RSL DM

En svækkelse af det danske damelandshold erkender landstræner og ansvarlig for damelandsholdet til EM Jesper Hovgaard, men han tror samtidig på, at bredden i truppen kan stå distancen.

– Det er klart, at vi havde håbet på, at Line kunne nå at blive klar til EM for damelandshold, for hun er en af vores mest erfarne og vigtige spillere, men skader er svært at gøre noget ved. Men som en af de få nationer i Europa har vi bredde på damesinglesiden, og vi har en god trup, så det er en opgave, vi stadig kan løse, selvom Line (Kjærsfeldt, red.) desværre er blevet skadet, siger Jesper Hovgaard.

Hør også: Lyt til Badminton Danmarks podcast fra finalerne ved RSL DM

Hovedpersonen selv er også træt af, at hun ikke kan bære den rød-hvide trøje i denne uge.

– Det er rigtig irriterende, og jeg håbede virkelig på, at jeg kunne blive klar til EM, efter jeg holdt mig i ro i sidste uge. Men irritationen er der stadig, og så er det dumt at tage chancer og risikere at forværre skaden, så selvom det er træls, er det den bedste beslutning for mig og holdet, siger Line Kjærsfeldt.

Da Line Kjærsfeldts afbud først blev indgivet her til morgen, har det ikke været muligt at foretage en udskiftning i den danske damelandsholdstrup, da deadline for udskiftninger var den 3. februar. Her nåede det danske herrelandshold dog at erstatte skadede Rasmus Gemke med Hans-Kristian Solberg Vittinghus.

Læs også: De danske EM-hold er sat: To formstærke trupper udtaget

Dameholdet:

Singlespillere:

Julie Dawall

Line Christophersen

Mia Blichfeldt

 

Doublespillere:

Alexandra Bøje

Amalie Magelund

Freja Ravn

Maiken Fruergaard

Mette Poulsen

Sara Thygesen

 

Damerne er i gruppe med Holland, Irland og Estland, mens herrerne er i gruppe med Wales, Letland og Schweiz.

Det danske landstrænerteam til EM for hold består af Jakob Høi (ansvarlig for herrelandsholdet) og Jesper Hovgaard (ansvarlig for damelandsholdet), mens Anders Madsen er med som fysioterapeut og Anders Bendixen er med som sportspsykolog.

En landskamp består af tre singlekampe og to doublekampe. Både herre- og damelandsholdet spiller første kamp den 11. februar.

Damelandsholdet møder Holland klokken 16.00, og herrelandsholdet møder Wales klokken 19.00.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,