Ann Nielsen - Lillerød Badmintonklub - Nominering - Badminton Danmarks Talentpris 2020

Sidste talentpriskandidat: Ann Nielsen

August 13, 2020 08:10 Skrevet af

Den sidste kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2020 er Ann Nielsen, træner i Lillerød Badmintonklub. I tæt på 40 år har Ann været tilknyttet klubben, både som træner, ungdomsformand og elitespiller, og med sit enorme engagement, sin passion og ikke mindst mangeårige forankring i klubben, er hun et levende værdigrundlag, der bidrager til at sætte retning og binde klubbens medlemmer sammen.

 

Man kan næsten ikke nævne Lillerød Badmintonklub uden at nævne Ann Nielsen. Med knap fire årtier i klubben, som henholdsvis træner, ungdomsformand og spiller, er hun uden tvivl en forankret del af klubben.

Det lader sig da heller ikke gå ubemærket hen. For andet år i streg er hun nemlig nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2020.

En nominering, som hun er glad og taknemmelig for, til trods for at hun selv fremhæver helheden.

– Det gør mig selvfølgelig glad at få den her anerkendelse og vide, at der rent faktisk er nogle, der synes, man gør en stor indsats. Men jeg er også dybt afhængig af mange flere end mig selv, og selvom det er fedt at være den, der får nomineringen, så er det vigtigt at understrege, at det er på et grundlag af nogle dygtige trænere og ledere samt forældre, der bidrager. Jeg har så bidraget med en kæmpe passion og en masse tid på at sætte initiativer i søen og få skabt nogle værdier, men jeg har ikke kunne stå alene med det. Så det er vigtigt at fremhæve den hele klub, eftersom rigtig mange bidrager til helheden, siger Ann Nielsen.

Find dine billetter til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus her

Et af de initiativer, som Ann har været med til at igangsætte sammen med resten af trænerteamet, og som vægtes i indstillingen til talentprisen, er fastholdelsen af unge U17- og U19-talenter. Et initiativ, som har medført, at klubben oplever en stigning i antallet af U17- og U19-spillere.

– Vi så jo i en periode, at vi mistede mange spillere, da de startede i gymnasiet, og det var svært at få dem integreret op i seniorrækken. Så det har været vigtigt for os at prøve at få det vendt, og det synes jeg, vi er lykkedes rigtig godt med. Det er jeg virkelig stolt af, siger Ann Nielsen.

Ann Nielsen er som nævnt ikke kun interesseret i én gruppe af spillere i klubben. Omdrejningspunktet i al hendes arbejde er helheden, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at hun har etableret SFO-samarbejde og været med til at opstarte MiniTon-træning i klubben.

Læs også: Tredje kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2020: Thomas Nielsen

Og netop hendes evne til at holde fokus på helheden og være konstruktiv er medvirkende til hendes nominering, lyder det fra Badminton Danmarks talentudviklingschef Bo Ømosegaard, der ligeledes sidder med i panelet.

– Noget af det fantastiske ved Ann er, at hun har engagementet og lysten til at blande sig i debatterne. Og hun er god til det. Med sine værdier og holdninger er hun med til at sætte retning, både i Lillerød Badmintonklub og generelt set. Hun har selv to børn i vores elitegruppe, men når hun blander sig i debatterne, er det aldrig med udgangspunkt i hendes egne børn. Hun er eminent til at indgå i en konstruktiv dialog, hvor hendes mening kommer til kende, mens hun samtidig er lyttende. Og så har hun i høj grad børn og talenternes tarv og udvikling for øje – både badmintonfagligt, men også som personer, siger Bo Ømosegaard om sidste talentpriskandidat, Ann Nielsen.

Læs også: Anden talentpriskandidat: Peter Arvedsen

Selv forklarer hovedpersonen, at drivkraften efter så mange år i Lillerød Badmintonklub, er intakt.

–  Jeg er generelt drevet af en passion for sport og foreningslivet. Jeg har selv en masse gode oplevelser med foreningslivet, og det i kombination med min store passion for sport gør, at jeg synes, det er enormt givende at have en kommunikation med de unge mennesker. Jeg elsker at se folk udvikle sig, sportsligt og menneskeligt, siger hun og tilføjer:

– Generelt er der et stort engagement i klubben. Jeg er rigtig glad for det, vi har fået skabt, blandt andet har vi internt været med til at uddanne nogle trænere og hjælpetrænere; unge mennesker, som i en meget ung alder har været inde og tage et rigtig stort ansvar. Det er vildt imponerende at se, og det gør mig enormt stolt.

Læs også: Første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2020: Jakob Poulsen

Den endelige prismodtager vil blive fundet ved en afstemning blandt udvalgte talenttrænere, heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser.

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2020 vil blive hædret til Ungdoms-DM, der afholdes den 14.-16. august. Oprindeligt skulle mesterskabet være afholdt i april.

Læs mere: Her er de fire nominerede til Badminton Danmarks Talentpris 2020Tags: , , , ,
Kategori: , , ,