I en usædvanlig sæson i en usædvanlig tid er der ekstra god grund til at finde julehyggen frem i år – også i badmintonhallerne. Derfor har vi fundet fem gode julespil frem, som kan sætte lidt julekulør på klubtræningen og stemningen. 

 

Står du mangler den leg eller det spil, der både sikrer en glædelig julestemning og samtidig giver sved på panden og læring i rygsækken? Så har vi herunder forsøgt at pege på et par mulige, simple julespil, som alle kan tage med i decembertræningen. God fornøjelse!

 

Frost på ruden

Format
Halvbane-, kvartbane eller netkamp, double, engelsk double, ”mester” eller rundt om nettet.

Sådan gør I
Hæng en række hvide håndklæder over nettet (alternativt sorte sække eller lign.), så det er ikke til at se igennem nettet. Spillet tvinger dermed spillerne til at reagere tjept, da de får kortere tid til at observere boldens kurve, inden den rammer ens banehalvdel, ligesom man ikke kan aflæse modstanderens slag.

Læs også: Ny pulje på 10 mio. kr. til corona-sikre sociale aktiviteter for voksne

Iskold snebold

Format
Halvbane- eller kvartbanesingle, double eller engelsk double.

Sådan gør I
Snebolden er iskold, så det gælder om ikke at holde på den for længe!
I kamp eller engelsk double spiller I på normalvis, men med den restriktion at (sne)bolden skal tæmmes med en kropsdel, inden man spiller den over nettet. Spiller i double, må I gerne tæmme for hinanden.

 

Nissemagi

Format
Halvbanesingle med modifikationer og et strejf af nissestreger.

Sådan gør I
Hver gang en spiller vinder en bold, må vedkommende ”trylle” et af modstanderens slagvariationer (drop, løft, smash etc.) væk. Man kan højst få tryllet to slag væk. På det tredje tabte point begynder man forfra.

Spillet kan også udføres med diverse andre tryllerier. For eksempel kan vinderen ”trylle” diverse belastninger frem hos modstanderen. Det kan være, at modstanderens ene sko trylles af, at hånden trylles permanent for det ene øje, mens der spilles, eller at armen pludselig ikke kan hæves over skulderhøjde.

Læs også: Corona-inspiration: – Træneren udfører et kæmpe stykke arbejde

Båt på Rudolphs tud

Format
Single på halv- eller helbane eller double eller fx ifm. Mester.

Sådan gør I
Sæt Rudolphs tud (et båthorn, kan købes i fx Tiger) på netkanten eller fast i nettet. Efter hvert slag skal spilleren hen at trutte en gang i hornet, før de må slå til bolden igen. Spillet tvinger dermed spilleren til at tænke taktisk, til at rykke hurtigt frem til nettet og giver sved på panden.

 

Madam Frost og hr. Tø

Format
Fangeleg – god til opvarmning

Sådan gør I
Et område i hallen defineres og deles op i to helle-zoner placeret i hver ende.

Dernæst udpeges én fanger pr. 6-9 spillere. Spillerne skal nu forsøge at komme fra den ene zone til den anden uden at blive fanget (ved en berøring på skulderen). De spillere, der bliver fanget, ”fryser til is” og skal blive stående som frosne isstatuer. For at blive optøet igen, skal en af de andre spillere forbi for at ”spejle” sig i den frosne spiller i tre sekunder (spillerne tæller højt sammen).

Fangerrollen skifter ofte, fx hvert andet minut.

Du kan se en video af, hvordan legen kan udføres og læse mere om den og mange andre lege, øvelser og spil i Trænerguiden her.

 

Læs også: Turnering tæt på aflysning: Blev reddet af hjælpsom klub