Jonas Lyskjær - Talentcenter Sydjylland - Inspiration - Træner - Talenttræner - Talent
Badminton Danmark

Talentcentertræner på inspirationsbesøg i Brøndby: – Man kan godt forestille sig, at tingene kører på et umenneskeligt højt niveau

November 26, 2020 15:26 Skrevet af

Jonas Lyskjær havde en forestilling om, at tingene kørte på et umenneskeligt højt niveau på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby. – Men øvelserne er ikke raketvidenskab. Det handler i højere grad om kvaliteten i øvelserne, siger talentcentertræneren på Talentcenter Sydjylland.

 

29-årige Jonas Lyskjær, som er talentcentertræner på Talentcenter Sydjylland, har været på inspirationsbesøg på det Nationale Elite Træningscenter de seneste to dage, for at følge og observere træningen af de danske landsholdsspillere.

Her har talentcentertræneren fået et indblik i, hvilken træning landstrænerteamet lægger for dagen, og hvad de ligger vægt på. Dele af træningen har overrasket ambitiøse Lyskjær.

– Man kan jo godt forestille sig, at tingene kører på et umenneskeligt højt niveau, og landsholdstræningen her kører også på et rigtig højt niveau, men øvelserne er ikke raketvidenskab. Det handler i højere grad om kvaliteten i øvelserne. Det er meget godt at tænke og blive klar over, at øvelserne ikke behøver at være så komplicerede. Det er noget af det, jeg har lagt meget mærke til, siger Jonas Lyskjær.

Læs også: Kenneth Jonassen nomineret til stor pris til SPORT 2020

Den tidligere Aabenraa-træner har deltaget i og observeret træningerne tirsdag og onsdag i Brøndby Hallen. Selvom han er klar over, at der er forskel på landsholdsspillerne og de U15- og U17-spillere, han normalt træner, kan han godt se, at flere elementer kan inkorporeres i den daglige træning på talentcenteret.

– Ofte kører landstrænerne meget åbne øvelser, hvor der ikke er så mange begrænsninger på, hvad der må ske. Omvendt er der et bestemt fokus i øvelserne. Det, tror jeg, gør det lettere for spillerne at arbejde i og mere fokuseret. Der kan vi måske godt have en tendens til at gøre det for besværligt i forhold til at sige, at der er for mange ting, vores spillere må og ikke må i øvelserne, siger Jonas Lyskjær.

Det er dog ikke kun øvelser til trænerbogen, han kører tilbage hen over broerne med.

– Det er ikke nødvendigvis de samme ting og øvelser, jeg skal hjem og lære mine U15-U17-spillere. Men vi skal lære dem de gennemgående kriterier for, hvordan man som spiller træner godt, og hvad det vil sige at træne godt. Det skal vi hjem og have fyldt på, siger Lyskjær og fortsætter.

– Noget af det fedeste for mig er den fortælling, jeg kan tage med herfra. Når nu vi står og laver øvelser, og der så kommer nogle udfald fra de unge spillere, bliver det fedt at kunne fortælle dem, hvordan eksempelvis Mia Blichfeldt eller Anders Antonsen reagerede i en lignende situation. Jeg ved jo ikke, hvad der foregår inde i hovederne på spillerne, men jeg kan jo observere, og det er jo derfor, jeg er her. Og det, tror jeg, at de unge spillere synes kunne være fedt at høre om.

Læs også: Fem gode spil til decembertræningen

I Badminton Danmark glæder Elite- og sportschef Jens Meibom sig over, at Jonas Lyskjær tager mange gode erfaringer med sig hjem til Talentcenter Sydjylland.

– Vi synes, det er vigtigt, at de trænere, der arbejder på vores talentcentre og med vores ungdomslandshold, har en indsigt i, hvordan træningen foregår på NETC (det Nationale Elite Træningscenter). Og samtidig får lejlighed til at tale med landstrænerne. Det, tror vi på både, er motiverende for den pågældende træner og understøttende i forhold til at skabe en rød tråd og sammenhæng i træningen i vores eliteprogram. Helt fra vores talentcentre og op til træningen på NETC, siger Jens Meibom.

Der hersker heller ingen tvivl hos Jonas Lyskjær om, at besøget i Brøndby har givet ham lidt ekstra.

– Det har været mega godt. Trænerteamet har været super gode til at snakke med mig og svare på mine spørgsmål. Spillerne har været det samme, så det har været rigtig givende. Det er altid godt at se, hvad det skal ende med og få pillet nogle af sine forestillinger lidt fra hinanden og få bekræftet nogle andre ting, slutter Jonas Lyskjær af.

Til daglig er Jonas Lyskjær i Kolding, hvor han er den talentcentertræner i Talentcenter Sydjylland. Han har desuden morgentræninger i Kolding Badmintonklub tirsdag og torsdag morgen. Tidligere har han været i Aabenraa og i forskellige sønderjyske samarbejder. Privat læser han til lærer.

Talentcenter Sydjylland dækker op til Horsens, ud til Esbjerg og ned til grænsen.

Læs også: Skal din klub arrangere en GP-turnering? Nu kan du søge om værtskabTags: , , , ,
Kategori: , , , ,