Årets sidste runde i Badmintonligaen spilles i aften, og der er lagt i kakkelovnen til flere fyrige fejder. Få overblikket over, hvad der venter, og hvor du kan følge med her. 

 

Det var så tæt, som det snart kunne blive i den forgangne runde af Badmintonligaen, hvor tre af de fem opgør udmundede i et 5-4-resultat. Spørgsmålet er, om det bliver endnu tættere i torsdagens runde, som er årets sidste.

Kigger man på de fem dyster, der venter, kan man i al fald godt fristes til at tænke, at ligaen lukkes af for i år med et brag, for det er på papiret overvejende tætte match-ups, der står for døren.

Et af de opgør, som kan gå hen at blive gysende, udspilles i Skovshoved. Her gæster Højbjerg/Viabiler, som i forgårs hev rundens mest knebne sejr i land over Solrød Strand.

Klik her for at se den nuværende stilling i Badmintonligaens grundspil

Skovshoved derimod måtte nøjes med et 4-5-nederlag til Vendsyssel, som endnu kan kalde sig ubesejret i grundspillet. En af de fire sejrherrer fra skovserne i tirsdags var Rasmus Gemke, som tilførte udeholdet et point efter en sejr over den tidligere landsholdskollega Jan Ø. Jørgensen. En kamp, han kalder en speciel oplevelse.

– Jeg var nede med 2-0 indbyrdes mod ham, så det var da en kamp, jeg rigtig gerne ville vinde og få sat mig på pointtavlen også. Men det var selvfølgelig også lidt specielt og pudsigt at mødes igen, fordi vi ikke havde set hinanden, siden han stoppede, siger Rasmus Gemke, som vandt kampen 21-19, 20-22, 21-16.

På trods af den krævende kamp frygter den unge herresingle ikke for tunge stænger i aftenens duel mod Højbjerg/Viabiler.

– Jeg føler, at jeg er godt kørende, men det skal nok blive tæt mod Højbjerg. Vi plejer at få nogle gode dyster, men forhåbentlig kommer vi først til fem i aften, lyder det fra Rasmus Gemke.

Læs også: Spænding til det sidste: Sjette runde i Badmintonligaen grundspillets hidtil tætteste

Også i Odense er der lagt op til en potentielt nervepirrende affære. Fynboerne får visit af Aarhus AB, som fortsat har en sejr i grundspillet til gode.

Hvis der skal ændres på det i aften, skal østjyderne til gengæld spidse blyanten. RSL ODENSE OBK har nemlig vist de seneste par runder, at de godt kan være med. Blandt andet med en overraskende sejr over Skovshoved i fjerde runde og en 6-3-triumf over Greve i tirsdags.

Ingen tvivl er der om, at der er vigtige point på spil for begge hold. Aarhus AB indtager en klar bundplads i grundspillet, mens RSL ODENSE OBK sidder på syvendepladsen – dog med det væsentlige forbehold, at de har spillet en kamp mere end Greve og Gentofte, som er på henholdsvis ottende- og niendepladsen.

Læs også: Overraskerhold i håb om ny succes

Greve får torsdag aften fornøjelsen af en udebanekamp et stenkast fra hjemhallen. De udfordrer Solrød Strand og skal i det opgør forsøge at få oprejsning efter tirsdagens nederlag til RSL ODENSE OBK.

Det samme gælder for så vidt hjemmeholdet, der på et hængende hår så sejren gå til Højbjerg/Viabiler i tirsdags.

Værløse, som har vundet de seneste tre runders opgør, får sin sag for på hjemmebanen. De velspillende VB’ere møder nemlig et sultent Vendsyssel-mandskab, der endnu er ubesejret, og som agter at lade det forblive sådan.

Læs også: Vendsyssel vil forblive ubesejret: – Men jeg tror, det bliver meget tæt i aften, siger cheftræner

Sidst, men ikke mindst, så skal det førende hold, Team Skælskør-Slagelse vise, hvad de kan over for Gentofte. Det sker på TSS’ hjemmebane.

Selv om lægterne desværre er tilskuertomme over hele linjen i de respektive kampe, er der heldigvis gode muligheder for at følge med hjemmefra via klubbernes livestreams:

 

Få overblik over aftenens opgør herunder, hvor vi aktiverer links til klubbernes Youtube/Facebook-sider og streams:

 

Skovshoved – Højbjerg/Viabiler spiller klokken 18.30

Streames på Skovshoveds Youtubeside, SIFbadminton

 

Værløse – Vendsyssel spiller klokken 19.00

Streames på VB’s Youtubeside, Værløse Badminton

 

Team Skælskør-Slagelse – Gentofte spiller klokken 19.00

Solrød Strand – Greve spiller klokken 18.30

Streames på SSBs livestreaming-side

 

RSL ODENSE OBK – Aarhus AB spiller klokken 18.00