Der skulle flere tætte affærer til i syvende runde af Badmintonligaen, før de danske ligaspillere kunne få lov at gå på juleferie. Få overblikket over resultaterne fra årets sidste omgang Badmintonliga. 

 

De danske spillere i Badmintonligaen fik torsdag aften fornøjelsen af at runde året af for badmintonsporten, og det må siges, at de gjorde det med manér.

I flere af opgørene skulle spillerne i al fald have det hele med, så at sige, og det medførte da også, at der ligesom i tirsdagens runde var tre af kampene, der endte med et 5-4-resultat.

Sådan skulle det blandt andet gå i Solrød Strand, men måske en smule overraskende ikke i hjemmeholdets favør. Det blev nemlig gæsterne fra Greve, der fik flest point.

Greve havde da også forstærket truppen med både Niclas Nøhr og Amalie Magelund, som var ikke var med i tirsdags, hvor klubben led nederlag på 3-6 til RSL ODENSE OBK. Magelund og Nøhr var involveret i tre af pointene til hjemmeholdet – et af dem sammen.

Derudover fik Mikkel Mikkelsen genrejsning fra i tirsdags med en overlegen sejr i anden mixeddouble og en tæt triumf i første herredouble.

Læs også: Årets sidste ligarunde byder på bragende kollisioner trods tomme tilskuerrækker

Tæt blev det også for Vendsyssel, som var på besøg i Værløse. Her gik det for udeholdet meget lig tirsdagens runde mod Skovshoved.

Med nød og næppe klarede det fortsat ubesejrede mandskab skærene og hev en 5-4-sejr i hus. Blandt de vigtige point på den vej var det Jan Ø. Jørgensen, som viste rutinen mod slutningen af en opslidende singledyst mod Rasmus Messerschmidt. Efter at have tabt første sæt 20-22 afgjorde Jørgensen kampen med 21-15, 21-17 i andet og tredje sæt.

Også Victor Svendsen spædede godt til på nordjysk konto. Herresinglen, som i seneste Grand Prix-turnering viste, af han også har evner i herredouble, stadfæstede netop dette med en sejr i anden herredouble i konstellation med Robin Tabeling foruden i anden herresingle. Svendsen scorede dermed to point til sit hold, hvilket i øvrigt også gjaldt makkeren i aftenens kamp.

Læs også: Spænding til det sidste: Sjette runde i Badmintonligaen grundspillets hidtil tætteste

Også hos TSS blev det til et – måske tættere end forventet – 5-4-resultat mod gæsterne fra Gentofte. Her lykkedes det Gentoftes Kasper Antonsen/Celine Juel at overraske i første mixeddouble, som de snuppede i tre sæt mod Mads Kolding/Selena Piek.

Til gengæld formåede TSS overordnet set at præstere bredt og nuppe en sejr i hver af de fem kategorier, hvilket bragte dem de fem point, der skulle til. Det til trods for, at hjemmeholdet tabte et af deres umiddelbart bedste kort på hånden, første herredouble med Kim Astrup/Mads Kolding, uden kamp som følge af en skade.

Skader var der ingen af i Skovshoved, men til gengæld var der en Viktor Axelsen i aktion og ikke blot i herresingle.

Axelsen var således at se i en ikke så lidt kulørt herredoublekonstellation med Carsten Mogensen, med hvem han triumferede over Mads Vestergaard/Jesper Toft. Det skete oven på en solid sejr i første herresingle over Hans-Kristian Vittinghus.

Også hjemmeholdets Mette Poulsen var god for to point torsdag aften i en tæt første mixeddouble med Carsten Mogensen og en overbevisende første damedouble med Sara Lundgaard.

Samlet set kunne hjemmeholdet glæde sig over en af aftenens mere klare sejre på 6-3 mod højbjergenserne.

Læs også: TV 2 Sport og Badminton Danmark forlænger aftale

Rosinen i pølseenden af sidste runde finder vi på Fyn. Her fortsatte RSL ODENSE OBK ufortrødent de gode takter, klubben viste i tirsdags og mod Skovshoved i fjerde runde.

OBK’erne overvandt nemlig i sikker stil over Aarhus AB med et resultat på 7-2. Tæt var det på, at det var blevet 8-1, men det satte AB’s David Kim Kristensen en stopper for med en dramatisk sejr på 24-22 i tredje sæt over Steffen Rasmussen.

Derudover var det langt hen ad vejen solide tosætssejre, der altså endnu en gang trækker oprykkerne fra Odense i den rigtige retning i stillingen.

Klik her for at se den samlede stilling i Badmintonligaens grundspil

Badmintonligaen vender tilbage anden februar 2021 – dog tyvstarter Vendsyssel og Gentofte allerede den 31. januar for at indhente en af de to kampe, nordjyderne endnu er bag de øvrige hold i ligaen.