Badmintonphoto

Fantastisk start på sæsonfinalerne: Stærke sejre til Axelsen og Antonsen

januar 27, 2021 15:58 Skrevet af

Anders Antonsen og Viktor Axelsen kom stærkt ud af starthullerne ved sæsonfinalerne i Thailand, BWF World Tour Finals, efter et drama og en storstilet verdensklassepræstation mod henholdsvis Srikanth Kidambi og Anthony Ginting. 

 

De prestigefylde sæsonfinaler er skudt i gang, og glædeligvis blev dag et indledt med gode facitter for Anders Antonsen og Viktor Axelsen, der er med som de eneste danskere i turneringen.

Anders Antonsen lagde dagen ud med en vaskeægte maratondyst mod Srikanth Kidambi. De to modstandere skulle have krydset klinger i sidste uges Toyota Thailand Open, men her måtte inderen udgå af turneringen, da han hans værelseskammerat blev testet positiv for corona.

Tilsvarende trak han sig i anden runde fra Yonex Thailand Open på grund en skade i læggen, men nu var han altså tilbage på banen, tilsyneladende ikke præget af hverken virus eller lægskade.

Om det var de sparrede kræfter eller blot en ophobet sult efter at spille, der var benzin på Srikanths bål, ved kun inderen, men i al fald gav han Antonsen kamp til stregen.

Således var det også Srikanth, der kom stærkest ud af starthullerne og tog første sæt med cifrene 15-21.

I andet sæt var det til gengæld Anders Antonsen, som i slutningen af sættet satte tempo på og tog en stime på fem point til 21-16. Tredje sæt holdt sidenhen hårdt, men også her var det danskeren, der holdt hovedet køligst og kæmpede sig til sejren med en sætsejr på 21-18.

Læs også: Viktor Axelsen binder anden Super 1000-titel i træk i Thailand i danskerfinale

Sidenhen blev det Viktor Axelsens tur til at fortsætte de seneste to ugers uforligneligt gode takter. På trods af de sidste ugers mange kampe i benene formåede Axelsen at holde både krop og hoved på højt niveau.

Dagens modstander var Anthony Ginting, som i løbet af de sidste to turneringer var den, der formåede at forvolde danskeren størst problemer. I løbet af de to omgange Thailand Open var Ginting den eneste, der formåede at presse Axelsen ud i et tredje sæt.

Sådan gik det imidlertid ikke i dag, hvor Viktor Axelsen ingenlunde havde forladt den nærmest ubrydelige zone af fokus og forrygende spil, som han har befundet sig i på banerne i Bangkok.

Første sæt blev en tæt affære, men det var ikke desto mindre danskeren, der til sidst løb stærkest og kunne sætte et brag af et smash direkte mod det grønne gulv til 21-17.

Andet sæt blev mest af alt en opvisning i verdensklassebadminton fra Axelsens side. Ikke alene nåede den tidligere verdensmester stort set alle modstanderens bolde, men samtidig havde han held med stort set ethvert slag, der blev slået med excellent præcision. Efter en føring på 11-2 ved ophold gik der ikke længe, før Viktor Axelsen kunne lukke kampen 21-8.

Læs også: Herresinglehattrick i Thailand

Således er Axelsen og Antonsen godt stillet i deres videre færd i turneringen, som indledningsvist er opdelt i to grupper. Axelsen er topseedet og i gruppe A med Anthony Ginting, Chou Tien Chen og Lee Zii Jia, mens Antonsen er seedet toer og befinder sig i gruppe B med Srikanth Kidambi, Wang Tzu Wei og NG Ka Long Angus.

Sidstnævnte står Anders Antonsen over for torsdag omkring klokken 11.30, mens Viktor Axelsen møder Lee Zii Jia omkring klokken 14. Husk at følge med på TV 2 PLAY og TV 2 Sport, som allerede sender fra klokken 05.00.

Vi håber, at de danske herresinglehåb kan fortsætte i samme dur torsdag som i dag!

Axelsen vinder Thailand Open: – Det var bundsolidtTags: , , ,
Kategori: , , ,