Viktor Axelsen er for tredje gang i træk klar til finalen ved All England, og i morgen har han mulighed for at genvinde titlen fra 2020. Her til aften vandt han en yderst intens og spændende semifinale over landsmanden Anders Antonsen med 16-21, 21-7, 21-17.

 

For tredje gang i træk har Danmark en herresingle klar til finalen ved All England, og for tredje år i træk er den dansker Viktor Axelsen.

Men det holdt i en tynd tråd. For på den anden side af nettet stod Anders Antonsen, og han forsøgte at gentage sin bedrift fra World Tour-finalernes finale, hvor han slog Axelsen i tre sæt. Det var lige ved at lykkes, men til sidst var det den 194 centimeter høje dansker, der kunne rejse armene over hovedet i et jubelråb med cifrene 16-21, 21-7, 21-17 efter en kamp med badminton på højeste niveau – offensivt såvel som defensivt.

– Det var en ret sindssyg kamp. Vinden havde virkelig indvirkning på kampen. I første sæt prøvede jeg at komme frembrusende ud, mens Anders nok ikke brugte alt for mange kræfter i andet sæt. Tredje sæt gik frem og tilbage, og det har jeg svært ved at beskrive lige nu. Det betyder rigtig meget for mig at være i finalen igen. Det er en drøm, som går i opfyldelse, og jeg er rigtig glad, sagde Axelsen efter kampen, mens Antonsen fulgte op med at rose sin modstander.

– Det var tæt i det tredje sæt, og jeg havde en god føring. Men han (Axelsen, red.) sluttede på den gode side, og der gjorde han det virkelig godt. Så cadeau til ham. Generelt har Viktor bare en virkelig god defensiv, så hvis jeg skulle score point, skulle jeg nærmest ramme linjerne, så det var svært, sagde Anders Antonsen.

Læs også: Højt japansk tempo gjorde udslaget: – Der kunne vi ikke være med

Råb kom der allerede fra start. De to danskere viste masser af tænding fra første bold, hvor hvert vundet point blev efterfulgt af et råb for at manifestere, at pointet var gået deres vej. Det skabte en intens spænding i kampen, mellem de to danskere som kender hinanden særdeles godt fra den daglige træning på det Nationale Elite Træningscenter.

Men for at overraske bragte Axelsen en forhåndsserv ind i sit spil, hvilket overraskede Antonsen i begyndelsen af kampen. Men det var ikke nok for ’Den danske drage’ til at tage første sæt. For han slog for mange bolde ud over baglinjen, og så kunne Antonsen på kløgtigt spil tage første sæt 21-16.

I andet sæt var det aarhusianeren, der havde vinden med sig, og så var det hans tur til at slå boldene ud over baglinjen. Antonsen kunne derfor hurtigt se, at en sejr i to sæt var langt væk. Det gjorde, at Axelsen kunne gøre kort proces med 21-7.

Læs også: All England-semifinale blev endestation for Mølhede/Bay mod de forsvarende mestre

Dermed havde vi samme scenarie som til finalen ved World Tour-finalerne, hvor det hele skulle afgøres i tre sæt, og hvor Antonsen havde brugt minimalt med kræfter i andet sæt.

Han formåede også at gå til ophold i tredje sæt foran 11-6. Det var formentlig lige efter hans hoved, før han skulle over på den såkaldte dårlige side med medvind, hvor bolden ville være sværere at styre.

Svært blev det i hvert fald for Antonsen. Måske sværere end forventet. For ganske hurtigt var forspringet på Axelsens side, da han bragte sig foran 13-12. I sidste ende var det også Axelsen, som tog pusten fra Antonsen og sikrede sig sin tredje All England-finale i træk.

Læs også: Dansk herresingle semifinaledrama i vente: – Jeg er glad og stolt

Sidste år vandt Axelsen i finalen mod Chou Tien Chen med 21-13, 21-14, mens han i 2019 tabte 11-21, 21-15, 15-21 til Kento Momota.

I morgen venter Lee Zii Jia fra Malaysia. Den 22-årige malaysier er placeret som nummer 10 på verdensranglisten og seedet som nummer seks i turneringen. Zii Jia vandt 21-13, 21-17 i sin semifinale over hollandske Mark Caljouw.

Klik her for at se finaleprogrammet ved All England

Viktor Axelsen og Anders Antonsen havde inden aftenens All England-semifinale mødt hinanden seks gange i internationale turneringer. Med tre sejre til hver var der lagt op til en jævnbyrdig affære mellem de to landsmænd.

Klik her og se alle resultaterne fra All England-semifinalerne

Det var Anders Antonsens anden All England-semifinale i karrieren. Sidste år måtte han desværre trække sig fra semifinalen mod Chou Tien Chen med en ankelskade ved stillingen 14-17.

Herresinglefinalen er den eneste finale med dansk deltagelse. Den er placeret som nummer fire i kamprækkefølgen og kan forventes at blive spillet omkring klokken 14.00 dansk tid.

Alle All England-finaler kan ses direkte på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.