Badmintonphoto

Brandærgerligt: Astrup/Skaarup misser OL-semifinale på et hængende hår

juli 29, 2021 06:45 Skrevet af

Æv, æv, æv. Anders Skaarup og Kim Astrup var så tæt på en OL-semifinaleplads, som man nær kan komme, men desværre løb de kinesiske kvartfinalemodstandere med den for næsen af danskerne. – De havde så meget fortjent en kamp mere, siger landstræner Jakob Høi om den ellers forrygende danske indsats mod verdenstreerne. Også Mia Blichfeldt tabte sin ottendedelsfinale natten til torsdag.

 

Kunne du tænke dig at spille badminton? Klik her og se hvor og hvordan du kan komme i gang med badminton – om du så går efter at blive den nye Viktor Axelsen eller vil spille for sjov

Det skulle blive neglebidende tæt på en dansk semifinaleplads i herredoublekategorien til OL.

Desværre endte kvartfinaleopgøret mellem Kim Astrup/Anders Skaarup og verdenstreerne Li Junhui/Liu Yuchen med ikke at gå dansk vej.

19-21 taber den danske duo i tredje sæt til de kinesiske medaljefavoritter efter en hæsblæsende kamp på absolut verdensklasseniveau, hvor semifinalepladsen altså kom snublende tæt på.

Klik her for at købe billet til RSL DM 2021 hvor flere af de danske OL-stjerner deltager

Derfor var landstræner Jakob Høi også både ærgerlig og rørt oven på det knebne nederlag.

– Det er helt vildt, hvad drengene går ind og gør i dag og den måde, de gør det på. Jeg har så stor respekt for dem og er bare pisseærgerlig over, at de ikke får en kamp mere. Det havde de så meget fortjent. Mest af alt er jeg ked af det på drengenes vegne, siger Jakob Høi.

Læs også: Kim Astrup og Anders Skaarup spiller sig overbevisende i OL-kvartfinalen

Danskerne kom ellers flyvende fra start i første sæt og lagde ud med en gejst og et niveau, der lod til at ryste de kinesiske modstandere. Astrup/Skaarup stod stærkt i defensiven og var skarpe i servesituationen, ligesom de ad flere omgange formåede at vinde point på giftige kontraopsamlinger.

Dermed rykkede de også tjept efter ophold i første sæt til en sejr på 21-12. I andet sæt blev spillet imidlertid gradvist flyttet over på kinesernes præmisser, og det gjorde det stadig sværere for danskerne at lave point.

– Mange af de fejl, vi laver, er okay. For de kommer, når vi spiller det spil, der er nødvendigt. Omvendt er der også masser af dueller, hvor vi bakker, selv om vi ved, vi ikke skal. Men modstanderne stresser os, så vi falder i det spil, de gerne vil have, siger Jakob Høi og tilføjer:

– Men drengene spiller stort set hele vejen igennem helt vildt flot. De holder den godt i defensiven og tackler tingene vanvittigt godt derinde. Jeg er virkelig stolt over den måde, de tackler det på, siger Jakob Høi blandt andet med henvisning til udligningen i tredje sæt fra 10-15 til 16-16.

På trods af netop det comeback endte andet og tredje sæt med cifrene 14-21, 19-21 i kinesisk favør, hvilket sender Kim Astrup/Anders Skaarup ud af dettes års OL.

Læs også: Mia Blichfeldt klar til ottendedelsfinalen mod forsvarende OL-sølvvinder: – Mia skal spille på højt niveau rigtig, rigtig længe

Det samme gælder for Mia Blichfeldt, som natten til torsdag tog ottendedelsfinalekampen op med forsvarende OL-sølvvinder Pusarla V. Sindhu.

Inderen gjorde det svært for Blichfeldt, som samtidig kæmpede meget med tingene selv på banen i Tokyo.

Det udmøntede sig i et resultat på 15-21, 13-21.

Læs også: De danske herresingler sikkert videre til OL-ottendedelsfinalen

Dermed er bare Viktor Axelsen og Anders Antonsen tilbage i den olympiske turnering. De danske medaljehåb i herresingle spiller begge torsdag formiddag, henholdsvis klokken ca. 10 og 10.45.

Kom så, drenge!Tags: , , , ,
Kategori: , , ,