Badmintonphoto - Viktor Axelsen - Glæde - OL - Olympics - Tokyo 2020 - 2021 - styrke
Badmintonphoto

Antonsen ude – Axelsen klar til OL-semifinalen: Det slutter forhåbentlig ikke her

July 31, 2021 08:44 Skrevet af

Desværre røg Anders Antonsen ud af sit første OL, da han tabte sin intense OL-kvartfinale til Anthony Ginting med 18-21, 21-15, 18-21. Omvendt er Viktor Axelsen videre til OL-semifinalen for anden gang i karrieren efter sin sejr på 21-13, 21-13 over Shi Yu Qi. – Det slutter forhåbentlig ikke her, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Klik her for at købe billet til RSL DM 2021 hvor flere af de danske OL-stjerner deltager

Danmark har én spiller tilbage ved OL i badminton: Viktor Axelsen.

Det står klart ovenpå de to kvartfinaler, hvor Axelsen trak sig sejrrigt ud af sin, mens det desværre blev til nederlag for Antonsen efter et tresætsdrama.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Klik her og se hvor og hvordan du kan komme i gang med badminton – om du så går efter at blive den nye Viktor Axelsen eller vil spille for sjov

 

Viktor Axelsen vs. Shi Yu Qi: 21-13, 21-13

21-13, 21-13. Sådan lød sejrscifrene for Viktor Axelsen, der er fjerdeseedet ved OL, i nattens kvartfinale mod 11. seedede Shi Yu Qi fra Kina. Med det blev Axelsen klar til sin anden OL-semifinale i karrieren ovenpå en ny verdensklassepræstation.

– Viktor (Axelsen, red.) træder virkelig i karakter i dag. Han spiller næsten fejlfrit, og gør det rigtig svært at være Shi Yu Qi. Han står en stærk defensiv og spiller flot på forbanen. Han følger gameplanen til punkt og prikke. Ingen af os havde drømt om at slå Shi Yu Qi med 21-13 og 21-13, så jeg synes, det er meget imponerende af Viktor, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Læs også: Sådan kan du følge badmintonspillerne til OL

Det var to angrebsivrige spillere, som lagde ud med flotte dueller med en masse kvalitet. Og selvom de to spillere har nogle af de bedste angreb på hele World Touren, så viste de i dag også, at de besidder sublime defensive kvaliteter.

Men ligegyldigt hvor god en defensiv Axelsens modstandere fremtvinger, er det sjældent, at danskeren ikke kan slå sig igennem, og det kunne han da også i dag – specielt med stærkt netspil og sine smash ned ad linjen.

Derfor havde Shi Yu Qi heller ikke held med at følge med Viktor Axelsen til mere end 6-6 i første sæt. Herfra trak den danske OL-bronzevinder fra 2016 stille og roligt fra, før han kunne gå fra sættet med 21-13.

I andet sæt kom odenseaneren hurtigt foran med 9-3, og Shi Yu Qi så mere og mere udfordret ud. Det kunne man også godt forstå, eftersom Axelsen lykkedes med stort set alt.

Blandt andet sprang hans ketsjer ved 15-10, men alligevel fik danskeren smashet bolden ned efter fire slag med den sprunget ketsjer. Det virkede til at tage det sidste mod fra kineseren, og så tog 27-årige Axelsen også andet sæt med 21-13 og blev klar til OL-semifinalen.

– Det er rigtig stort at stå i OL-semifinalen, og en drøm vi har arbejdet på lige siden OL i Rio i 2016. Men det at han slår en verdensklassespiller med 13 og 13 ligger der en masse glæde i. Specielt måden Viktor præsterer og leverer på, for han ved godt, at han kan, men at gøre det er bare svært. Og så er der ingen tvivl om, at en OL-semifinale fylder. Men det slutter forhåbentlig ikke her, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Dansk OL-historie i badminton

Viktor Axelsen havde før dagens OL-kvartfinale besejret Shi Yu Qi i fire ud af herresinglernes fem indbyrdes opgør – og det endda i de seneste fire indbyrdes opgør. Eneste sejr til kineseren fandt sted ved Superseries Finalerne i 2017, hvor Shi Yu Qi vandt 13-21, 21-18, 21-17.

Seneste indbyrdes opgør var ved All England 2020, hvor Axelsen vandt 21-15, 21-7 i en magtdemonstration. OL var Shi Yu Qis første turnering siden All England 2020.

Shi Yu Qi ligger nummer 11 på verdensranglisten og har tidligere vundet All England, World Tour-finalerne to gange og French Open.

Den 25-årige kineser slog overlegent Jonatan Christie 21-11, 21-9 i sin OL-ottendedelsfinale, hvor Viktor Axelsen vandt 21-16, 21-14 over Tzu-Wei Wang fra Taiwan i torsdags.

Viktor Axelsen møder i semifinalen 34-årige Kevin Cordon fra Guatemala, som ved legene i Tokyo har overrasket, overrasket og overrasket. Kevin Cordon var suveræn i gruppespillet, hvor han blandt andet slog Ka Long Angus i to sæt, og i ottendedelsfinalen slog han hollandske Mark Caljouw 21-17, 3-21, 21-19, før han i sin OL-kvartfinale vandt 21-13, 21-18 over Kwanghee Heo fra Sydkorea, der er nummer 38 på verdensranglisten. Cordon er selv placeret som nummer 59.

– Det bliver en helt anderledes og svær opgave at gå ind mod en spiller, som kan spille helt frit. Cordon kom ikke til OL med et mål om at stå i en semifinale, så det bliver en stor størrelse for ham – ligesom det er for Viktor. Men det handler om at blive fysisk og mentalt klar til i morgen, hvor vi skal forsøge at få bugt med Cordons venstrehånd, for den kan virkelig slå til, siger Jonassen.

Læs også: Axelsen og Antonsen buldrer videre til OL-kvartfinalerne: – Nu kommer verdensklassemodstanderne

Til OL i 2016 udgik Cordon med en ankelskade i gruppespillet, og i 2012 nåede han ottendedelsfinalen.

Axelsen har ikke mødt sin kommende modstander før. OL-semifinalen mellem Axelsen og Cordon spilles klokken 06.00 dansk tid.

 

Anders Antonsen vs. Anthony Ginting: 18-21, 21-15, 18-21

Det kunne have været historisk, hvis Anders Antonsen også havde spillet sig videre til OL-semifinalen. I så fald ville det være første gang, at to danske herresingler stod i hver deres OL-semifinale. Men sådan skulle det desværre ikke gå for den unge dansker i OL-dramaet, som han tabte 18-21, 21-15, 18-21.

– Jeg er tom på nuværende tidspunkt ovenpå Anders’ kamp. Mulighederne var der, og det føles altid ekstra hårdt, når man har haft en føring i tredje sæt, som giver en muligheden for at løbe med sejren. Det er deri, at skuffelsen ligger. Kampen havde højt niveau, så præstationen er jeg på ingen måde skuffet over. Jeg er skuffet sammen med Anders, fordi jeg ved, hvor meget det betyder for ham. Vi må bare tage hatten af for Ginting, som leverer på øverste hylde, siger den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen og fortsætter.

– Ginting træder på speederen, da han lige pludselig vinder to i streg i tredje sæt. Derfra sætter han et vanvittigt tryk på Anders. Derfor får Anders spillet for fladt og for passivt. Vi vidste godt, at Ginting ville gøre det her, men han gør det fejlfrit i de sidste dueller, hvilket er imponerende, men selvfølgelig ærgerligt, når Anders har føringen.

Læs også: Brandærgerligt: Astrup/Skaarup misser OL-semifinale på et hængende hår

Anders Antonsen (3) havde indtil dagens indbyrdes møde mod Ginting (5) aldrig slået indoneseren i deres tre foregående opgør. Der ventede ham derfor en svær opgave, hvilket også blev tydeligt fra start, selvom den blå-klædte dansker var godt med på scoretavlen helt frem til 12-12.

Men der var for mange fejl fra Antonsen, som specielt kæmpede med at finde baglinjen, hvorfor han skød flere bolde ud. Samtidig spillede Ginting sig op i første sæt, og så var danskeren bagud 14-20, før sættet endte 18-21.

Skulle aarhusianeren hente sin første sejr over femteseedede Ginting, skulle han vinde andet sæt, og det begyndte fornuftigt set med de velkendte danske briller.

For lige så svært Antonsen havde det med linjerne i første sæt, lige sådan havde Ginting det i andet sæt. Bolden fløj ud over linjerne, og så gik den pandebåndsbærende dansker til ophold 11-5, før han hev sættet hjem 21-15.

Læs også: De danske herresingler sikkert videre til OL-ottendedelsfinalen

Tredje sæt blev lige så spændende, som man som badmintonfan kunne håbe på. Sættet begyndte til Antonsens fordel, som var foran indtil 14-14. Men det blev marginalerne på linjerne, i løftene og ved nettet, der blev afgørende til sidst. Og det var desværre Ginting, som havde marginalerne med sig. Af den årsag måtte Antonsen folde hænderne og ønske indoneseren tillykke med sejren ovenpå det danske nederlag på 18-21.

– Det var to forskellige spillestile, men alligevel var der alligevel en del, som kunne sammenlignes. Begge ville have initiativet, og det var en fed kamp, som bølgede frem og tilbage, og var OL-scenen værdi. Jeg er ked af og skuffet over, at Anders ender som taber af den kamp, for han havde absolut spillet til at slå Ginting i dag. Men Ginting viser også bare, hvor dygtig en spiller han er, siger Kenneth Jonassen.

I sin ottendedelsfinale vandt Anthony Ginting 21-18, 21-14 over Kanta Tsuneyama (12) og den 24-årige indoneser havde heller ingen problemer i gruppespillet, hvor han vandt begge kampe i to sæt over henholdsvis Krausz og Sirant.

Ginting indtager verdensranglistens femteplads og har gennem karrieren vundet blandt andet Indonesia Masters, Korea Open og China Open.

Det var Anders Antonsens første OL i karrieren.Tags: ,
Kategori: , , ,