Anders Antonsen, Loh Kean Yew, VM
Badmintonphoto

Danmark vinder to VM-bronzemedaljer: Skuffelsen er selvfølgelig stor

December 18, 2021 22:22 Skrevet af

Hverken Anders Antonsen eller Kim Astrup/Anders Skaarup formåede at klare den videre til VM-finalerne. Begge konstellationer røg desværre ind i nederlag, og det betyder, at Danmark kan tage fra VM 2021 med to bronzemedaljer.

 

Anders Antonsen formåede desværre ikke at gøre 2019-kunsten efter med en plads i VM-finalen. For desværre blev det til et nederlag til Loh Kean Yew fra Singapore, som også var Viktor Axelsens overmand i første runde, på 21-23, 14-21.

– Skuffelsen er selvfølgelig stor, når vi spiller for at komme i en VM-finale, men som kampen blev spillet, mødte Anders en modstander som spillede sit livs badminton, og jeg føler, at Anders spillede med alt det, han havde med på banen i dag, og jeg føler mig overbevist om, at vi nok skal komme styrket ud af det her, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Klik her for at sikre dig billetter til VICTOR DM 2022

Det var et yderst spændende første sæt, som i første omgang så ud til at gå til at gå til 24-årige Loh, men Antonsen ville det anderledes. For nede med fem sætbolde begyndte danskeren et stærkt comeback, som afværgede de fem sætbolde. Men symptomatisk for kampen, så afgjorde Loh sættet i sidste ende ved at ramme nettet for så at se bolden dumpe ned på Antonsens banehalvdel.

– Der var ingen tvivl om, at Loh havde marginalerne med sig. Det var svært derinde, når Loh eksekverede, som han gjorde i dag. Anders havde en dårlig periode i første sæt, hvor han haltede lidt efter, før han nåede til slutningen og lavede et vanvittigt comeback. Desværre blev første sæt så afgørende i forhold til momentum, og der må man sige, at Loh gav få point væk i resten af kampen. Spillede Anders med god kvalitet, men lavede han en enkelt fejl, straffede Loh ham, siger Jonassen.

Det blev også tilfældet i andet sæt, hvor det var tæt, men Loh spillede med høj, høj kvalitet.

– Anders kæmpede med alt, hvad han havde, og jeg føler ikke, at der skulle super meget til i andet sæt, før han godt kunne ryste Loh. Men vi fik ikke helt eksekveret det sidste slag, og så voksede Loh i løbet af sættet. Det var fysisk højtanlagt spil, det var en fed taktisk kamp, og det var fed badminton, som desværre ikke gik, som vi håbede, siger cheflandstræneren.

Læs også: To VM-medaljer sikret til Danmark: De giver aldrig op

Det var første gang i internationalt regi, at Anders Antonsen var oppe imod Loh Kean Yew.

Antonsen er placeret som nummer tre på verdensranglisten, mens Loh indtager positionen som nummer 22. Men verdensranglisteplaceringerne har tidligere ved mesterskabet vist sig at være irrelevant, da netop Loh slog verdensranglistens nummer et ud i første runde – nemlig Viktor Axelsen.

24-årige Anders Antonsens vej til VM-bronzemedaljen blev lagt fra første runde, hvor han vandt 21-16, 21-13 over Vladimir Malkov fra Rusland. Herefter vandt han 21-11, 21-15 over Niluka Karunaratne fra Sri Lanka, 21-9, 21-11 over Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong, og i kvartfinalen måtte han se sin modstander Lee Zii Jia forlade banen med en voldsom vabel på højre fod ved stillingen 12-21, 21-8, 11-1 til Antonsen.

Seneste danske medalje ved VM vandt aarhusianeren selv i 2019, hvor det blev til sølv. Viktor Axelsen er den seneste danske verdensmester med sin titel i 2017.

Læs også: Nye opfordringer får betydning for badmintonsporten

 

Kim Astrup/Anders Skaarup vs. Tan Qiang/He Ji Ting: 16-21, 21-13, 15-21

Kim Astrup/Anders Skaarup var oppe imod de 16. seedede kinesere, Tan Qiang/He Ji Ting i deres VM-semifinale.

De to herredoubler havde mødt hinanden tre gange før dagens semifinale, hvoraf danskerne havde vundet to af dem. Det seneste indbyrdes opgør lå tre år tilbage til French Open 2018, hvor Tan/He vandt i tre sæt.

Desværre blev det også tilfældet i dag, da danskerne tabte 16-21, 21-13, 15-21.

Klik her og se flere resultater fra VM-semifinalerne

Kineserne stod generelt langt fremme på banen, og Astrup/Skaarup havde svært ved at lave overspilninger på dem. Dertil blev det for fladt og for kort, hvilket passede de to 23-årige kinesere bedst gennem kampen.

Dermed stoppede VM-eventyret for de to jyske drenge i VM-semifinalen. Deres bedste VM-resultat til dato idet de vandt en bronzemedalje (der spilles ikke bronzekampe ved VM).

Det er Kim Astrup/Anders Skaarups første VM-medalje nogensinde, og det er samtidig den første danske VM-medalje til dansk herredouble siden 2014, hvor Carsten Mogensen/Mathias Boe vandt bronze.

I 2013 vandt selvsamme Mogensen/Boe VM-sølv i Kina.

Vi skal tilbage til VM i 2003 for at finde den seneste VM-guldmedalje til en dansk herredouble. Her kunne Lars Paaske/Jonas Rasmussen kalde sig verdensmestre med en sejr over Candra Wijaya/Sigit Budiarto fra Indonesien. Foruden Paaske/Rasmussen er det kun Steen Fladberg/Jesper Helledie, der har vundet VM i herredouble af danske spillere. Det gjorde de i 1983.

Klik her og se alle de danske VM-medaljevindere

29-årige Astrup og 32-årige Skaarup vandt på deres vej til VM-medaljen 21-17, 21-19 over Koga/Saito fra Japan i anden runde, 20-22, 21-14, 21-11 over Ivanov/Sozonov fra Rusland og 26-28, 21-13, 21-9 over Mark Lamsfuss/Marvin Seidel fra Tyskland.

Husk at du kan se VM-finalerne i morgen på TV 2 SPORT fra klokken 10.00Tags: , , , ,
Kategori: , , ,