Badmintonphoto

Badminton Danmarks sportschef er tilfreds efter overgået VM-målsætning

december 21, 2021 11:30 Skrevet af

Det lykkedes at Danmark at få medaljer i to kategorier ved det individuelle VM, hvilket ikke er sket siden 2017.

 

Danmarks VM-delegation kan rejse hjem fra det sydspanske med to medaljer i kufferten.

Bronze til den 24-årige herresinglespiller Anders Antonsen og bronze til herredoublen med 29-årige Kim Astrup og 32-årige Anders Skaarup.

Læs også: To VM-medaljer sikret til Danmark: De giver aldrig op

Med to medaljepoint overgår Badminton Danmark dermed målsætningen til VM (1 medaljepoint), og det glæder Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

– Vi synes, det er meget positivt, at vi kommer hjem med to medaljer i to forskellige kategorier. Især med tanke på, at vores måske største medaljekandidat i form af Viktor Axelsen desværre løb tør for energi og røg tidligt ud. Det var selvfølgelig ærgerligt, at det skulle ske til VM, men det er fuldt forståeligt, at Viktor løb tør for energi med tanke på hans vilde sæson, hvor han siden OL konstant har spillet med om turneringsejre og formået at spille mange kampe på højt niveau gennem længere tid.

– Så er det positivt, at andre kan træde til. Jeg er rigtig glad på Kim og Anders´ vegne, som sikrede sig deres første VM-medalje og den første medalje i herredouble siden 2014. Jeg synes, at de har spillet rigtigt fint siden OL og fået en større stabilitet og bundniveau i deres spil. Samtidig er det motiverende for de andre herredoublespillere at se dem få medaljer, så det er vi selvfølgelig glade for, siger Jens Meibom.

Læs også: Danmark vinder to VM-bronzemedaljer: Skuffelsen er selvfølgelig stor

Både Viktor Axelsen og Anders Antonsen tabte til den senere verdensmester Loh Kean Yiew. Axelsen tabte i første runde i tre sæt, mens Antonsen tabte to tætte sæt i semifinalen. Det var Antonsens anden VM-medalje i træk, efter han i 2019 fik sølv om halsen.

– Med Viktor og Anders’ resultater i 2021 havde vi i herresingle på forhånd nok håbet på lidt mere, men både Anders og Viktor røg ud til Loh, som spillede fantastisk godt og fortjent endte som ny verdensmester. Og jeg synes Anders spiller en rigtig fin kamp mod Loh og var ham, som pressede Loh mest i løbet af mesterskabet, understreger Badminton Danmarks elite- og sportschef.

I alt var der 27 danske spillere af sted til det individuelle VM, som i år blev afholdt i Huelva.

– Som altid når vi er så mange afsted, er der nogle, som ikke rammer dagen. Det er både vi og spillerne selv selvfølgelig ærgerlige over, men omvendt var der også mange gode indsatser bl.a. i mixeddoublekategorien. Nu ser vi alle frem til at få en smule ferie og derefter en god træningsperiode i januar måned. Så er vi klar til at vinde flere medaljer til Danmark i 2022, siger Jens Meibom.

Læs også: Mangler du årets julegave? Nu kan du købe billetter til VICTOR DM 2022

Det er første gang siden 2017, at Danmark har hentet medaljer i to kategorier ved et individuelt VM. Dengang var det guld til Viktor Axelsen og bronze til Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Næste individuelle VM bliver afholdt i august 2022 i Japan.Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,