Grand Prix Circuit-finalestævne
Alexander Müllertz, Badminton Danmark

Her er semifinalisterne ved Grand Prix Circuit-finalestævnet

March 19, 2022 19:14 Skrevet af

Alle kampe i puljespillet ved denne sæsons Grand Prix Circuit-finalestævne er nu færdigspillet, og semifinalisterne er fundet. Få her et overblik over, hvem der skal kæmpe om en plads i morgendagens finaler. Damedoublekategorien har allerede fundet sine finalister.

 

Søndag afgøres finalestævnet i Grand Prix Circuit-turneringen, og finaledagen byder på flere spændende kampe. I dag blev semifinalisterne fundet sammen med finalisterne i damedoublekategorien.

Semifinalerne ser således ud:

Herresingle

  • Victor Ørding Kauffmann – Mickey Lykkegren
  • Mads Juel Møller – Rasmus Messerschmidt

Damesingle

  • Frederikke Lund – Anna Siess Ryberg
  • Frederikke Østergaard – Anne Fuglsang

Mixeddouble

  • Hjalte Linde Johansen/Emma Irring Braüner – Sebastian Bugstrup/Iben Bergstein
  • Emil Hybel/Susan Ekelund – Andreas Søndergaard/Amalie Cecilie Kudsk

Herredouble

  • Andreas Søndergaard/Jesper Toft – Christian Faust Kjær/William Kryger Boe
  • Mads Gadegaard/Oliver Geisler – Frederik Aalestrup/Mads Muurholm Petersen

Damedouble (finale)

  • Amalie Cecilie Kudsk og Signe Schulz Terp-Nielsen – Sara Lundgaard og Isabella Nielsen

Læs også: Sæsonens Grand Prix Circuit skal afgøres: Her er puljerne til finalestævnet i Svendborg

Herresingle

Rasmus Messerschmidt var på forhånd den helt store favorit i herresinglekategorien med tre foregående Grand Prix Circuit-turneringssejre i denne sæson. Han bliver også en del af finalestævnets semifinaler, da han som to’er i pulje 1 går videre til turneringens finaledag. Det sker efter et nederlag til puljens helt store sejrherre, Victor Ørding Kauffmann, der i puljefinalen slog Messerschmidt med 21-9 , 21-16.

I pulje 2 er det spillerne fra Højbjerg, der kan glæde sig over pladser i semifinalen. Med tre sejre ud af tre mulige tager Mads Juel Møller suverænt puljens førsteplads, mens hans klubkammerat Mickey Lykkegren først spillede sig videre med en sejr i sidste puljekamp.

Dermed byder semifinalerne på kamp mellem Victor Ørding Kauffmann fra Gentofte og Mickey Lykkegren, og det er en kamp, som Victor Ørding Kauffmann ser frem til.

– Det bliver spændende, for jeg har ikke mødt Mickey Lykkegren før. Alle, der har spillet sig videre, kommer til at give alt, hvad de har, så det bliver en fed kamp. Så jeg håber at ramme dagen i morgen og gå i finalen, siger Gentofte-spilleren.

Den anden finalist i herresinglekategorien skal findes mellem Mads Juel Møller og Rasmus Messerschmidt.

Klik her og se finalestævnets resultater og programmet for finaledagen

Damesingle

Solrød Strand-spilleren Frederikke Lund spillede sig i semifinalen med tre sejre i bagagen og levede derfor op til favoritværdigheden, da hun gik ind til finalestævnet som forsvarende mester fra sidste års Grand Prix Circuit-finalestævne.

I semifinalen møder hun Anna Sies Ryberg fra Hvidovre, der i puljens sidste kamp var i direkte duel om en semifinaleplads med Sarah Frederikke Vishart fra Solrød Strand. Det blev en spændende kamp, der endte ud i tre sæt. Her trak Ryberg det længste strå og snuppede semifinalepladsen med cifrene 19-21 , 22-20 , 21-13.

Finalemodstanderen skal findes i den anden semifinale, der står mellem Frederikke Østergaard fra Kolding BK og Anne Fuglsang fra Aarhus AB.

Klik her for gratis at livestreame finalekampene fra Grand Prix Circut-stævnet i Svendborg

Mixeddouble

I Mixeddoublekategorien venter der en underholdende semifinale mellem to mixeddoublepar, der begge er fra Værløse.

Andreas Søndergaard og Amalie Cecilie Kudsk spillede sig som ventet til førstepladsen i deres pulje uden at tabe et eneste sæt ved finalestævnet. Semifinalemodstanderne Emil Hybel og Susan Ekelund klarede sig i fredagens kamp videre fra den anden pulje med en enkelt sejr på 23-21, 21-15 over Oliver Lau Andersen og Mette Werge fra Hvidovre.

I den anden semifinale står kategoriens favoritter Sebastian Bugstrup og Iben Bergstein fra Hvidovre, der møder Hjalte Linde Johansen og Emma Irring Braüner fra henholdsvis Odense OBK og Højbjerg.

Læs også: Billetsalget til DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR er skudt i gang

Herredouble

Søndag skal Værløse-spilleren Andreas Søndergaard ikke kun på banen i mixeddouble-semifinalen. Sammen med makkeren Jesper Toft fra Solrød Strand er der også en semifinale i herredouble på programmet, da herredoublen spillede sig sikkert videre fra deres pulje. Parret har kun tabt et enkelt sæt i puljespillet, som de afgav til Mads Gadegaard og Oliver Geisler, der ligeledes er på semifinaleprogrammet søndag.

Vinderne af pulje 2 blev Frederik Aalestrup og Mads Muurholm Petersen, der derfor møder netop Mads Gadegaard og Oliver Geisler i kampen om en finaleplads.

Andreas Søndergaard og Jesper Toft står over for Christian Faust Kjær og William Kryger Boe i herredoublekategoriens anden semifinale.

Læs også: Historiens første Grand Prix Circuit-finalestævne bød på overraskelser, favoritsejre og en dobbelttriumf

Damedouble

Grundet afbud er der i damedoublekategorien kun en enkelt pulje af spillere, hvor morgendagens finalister skulle findes. Alle fem par har derfor mødt hinanden, og favoritterne Amalie Cecilie Kudsk og Signe Schulz Terp-Nielsen har her trukket sig sejrrigt ud af alle deres opgør. Dermed kan Amalie Cecilie Kudsk se frem til en semifinale i både damedouble og mixeddouble.

De kommer i finalen til at stå over for Sara Lundgaard og Isabella Nielsen, der begge kommer fra Værløse. I deres indbyrdes opgør i puljespillet blev det til en sikker sejr til Kudsk og Terp-Nielsen, der vandt med cifrene 21-14, 21-12. Lundgaard og Nielsen får derfor mulighed for at tage revanche, når vinderen i damedouble ved Grand Pris Circuit-finalestævnet skal findes.

Klik her for gratis at livestreame finalekampene fra Grand Prix Circut-stævnet i Svendborg

Semifinalerne skydes i gang søndag kl. 10.00, og de kan livestreames gratis på badmintonlife.dk . Her bliver det også muligt at livestreame finalerne, hvor den første finale forventes at starte kl. 13.00.

Læs mere: Sådan er Grand Prix Circuit-formatet

Læs også: Reglement for Grand Prix Circuit-turneringerneTags: , , ,
Kategori: , , ,