Det bedste danske badmintonhold er Vendsyssel. Det står klart efter en nervepirrende VICTOR Final 4-finale mod Højbjerg/ViaBiler, og dermed ender DM-guldet for første gang hos Vendsyssel. Bronzeduellen skulle afgøres i niende kamp, hvor Skovshoved slog Værløse.

 

Det bølgede frem og tilbage, men i sidste ende var det Vendsyssel, der kunne lade sig hylde som vinder af VICTOR Final 4. I finalen slog nordjyderne Højbjerg/ViaBiler efter flere tætte opgør. I kampen om bronze havde Værløse længe matchbold og førte samlet, men Skovshoved fik kæmpet sig tilbage og endte med at tage bronzemedaljerne.

Der var store smil hos Vendsyssels træner, Allan Kolbro Nielsen, der ikke lagde skjul på betydningen af den nyvundne guldmedalje.

– Det betyder sindssygt meget. Det er flid og hårdt arbejde for alle de frivillige derhjemme. Det er et stort øjeblik, siger Allan Kolbro Nielsen.

Læs også: Vinderen af VICTOR Final 4 skal findes: Se holdopstillingerne til guld- og bronzekampene

Vendsyssel, der også vandt grundspillet, kan nu for første gang kalde sig danske mestre efter en samlet sejr på 5-2, og det skyldes ifølge træneren spillernes flotte indsats hele sæsonen.

– Hele sæsonen har været helt fantastisk. Vi har præsteret på højt plan næsten hele vejen igennem, og jeg er mega stolt af dem. Jeg er selvfølgeligt også stolt af den præstation, de leverer i dag. Det er ikke nemt at spille en finale, men det gør spillerne bare til UG, siger Kolbro Nielsen

Guldduellen begyndte med to mixeddoubler, hvor Robin Tabeling (EU)/Debora Jille (EU) vandt den første kamp over Mads Vestergaard/Rikke Søby Hansen med cifrene 21-17, 21-15.

Men i den anden mixeddouble var Højbjerg/ViaBiler stærkest, da Anders Skaarup Rasmussen/Selena Piek (EU) slog Mathias Christiansen/Cheryl Seinen (EU) i tre tætte sæt. I tredje sæt fulgtes parrene ad, men til sidst trak Højbjerg/ViaBiler-parret fra. Ved stillingen 20-16 bankede Rasmussen en høj bold ned i gulvet og sikrede dermed Højbjerg/ViaBilers første sejr.

Læs også: Vendsyssel og Højbjerg/ViaBiler klar til finalebrag ved VICTOR Final 4

I første herresingle skulle Hans-Kristian Solberg Vittinghus spille sin sidste holdkamp for Højbjerg/ViaBiler, og her stod han over for Victor Svendsen. Vittinghus kunne knytte næverne efter to sæt med cifrene 21-12, 21-15, der bragte Højbjerg/ViaBiler foran i guldkampen.

20-årige Magnus Johannesen fra Vendsyssel skulle i anden herresingle forsøge at bringe balance i regnskabet mod Karan Rajan Rajarajan. Første sæt vandt den unge nordjyde med 21-16, og i andet sæt lignede det også en sikker sejr efter en stime på fem point til stillingen 19-13. Men Rajarajan fik kæmpet sig tilbage, og opgøret måtte ud i flere matchbolde, før Johannesen endeligt kunne sende bolden i gulvet. Dermed var den samlede stilling igen lige mellem Vendsyssel og Højbjerg/ViaBiler.

I damesingle skulle Line Kjærsfeldt op mod Vendsyssels Kirsty Gilmour (EU), og det blev et opgør med hård fight. Gilmour var foran det meste af første sæt, indtil Line fik kæmpet sig tilbage til stillingen 17-17. Højbjerg/ViaBiler-spilleren holdte Gilmour hen, men sejren endte alligevel hos Vendsyssel-spilleren, der også vandt i andet sæt og bragte Vendsyssel i front i guldkampen.

Læs også: Her er holdopstillingerne til VICTOR Final 4-semifinalerne

I damedouble vandt Vendsyssels Cheryl Seinen (EU)/Debora Jille (EU) sikkert første sæt med 21-9 over Rikke Søby Hansen/Selena Piek (EU). Andet sæt var tættere, men i sidste ende var Vendsyssel stærkest og tog sejren med 21-17 i andet sæt.

Næsten samtidigt var anden damesingle mellem Beiwen Zhang (udl.) og Amalie Schultz Terp-Nielsen i slutningen af tredje sæt. 20-årige Terp-Nielsen havde overrasket ved at vinde andet sæt, og hun fulgte godt med Zhang gennem tredje sæt. Men ved stillingen 20-18 sendte Højbjerg/ViaBiler-spilleren bolden i nettet, og Zhang kunne sammen med resten af Vendsysselholdet fejre klubbens første danmarksmesterskab nogensinde.

Ifølge Vendsyssel træneren var det særligt fedt, at det var Zhang, der afgjorde guldkampen.

– På Beiwen Zhangs trøje stod der “home”, og vi havde snakket om, at det var en god historie, hvis hun kunne bringe titlen hjem, efter den skade hun har været igennem, siger Allan Kolbro Nielsen.

Læs også: Nu kan du læse dette års VICTOR Final 4-magasin

I kampen om tredjepladsen var der spænding helt til det sidste, hvor den niende og sidste kamp skulle afgøre, hvem der skulle hænge bronzemedaljer om halsen. Skovshoved løb med bronzen med en samlet sejr på 5-4, og det skabte glæde hos træner Henrik PH Rohde, der roste de unge spillere for at træde i karakter på den store scene i fraværet af andre vigtige spillere.

-Det betyder rigtig meget at vinde bronze. Vi har været uden Gemke til det her slutspil, og vi vidste godt, at det ville blive svært. I dag var det endnu værre, fordi vi også manglede Kristin Kuuba. Så det blev de unges bronzekamp, og der er virkeligt nogen, der stempler ind i dag. Derfor er det stort for en klub, når det lige pludseligt er spillere i næste lag, der får lov til at få den her oplevelse, siger Henrik PH Rohde.

Værløse var længe snublende tæt på den samlede sejr, da de længe kun manglede en sejr for at kalde sig vindere af bronzen. Men Skovshoved fik kæmpet sig tilbage, og med sejr i damedoublen til Mette Poulsen/Sara Lundgaard fra Skovshoved over Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow var der pludseligt udlignet.

Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR 

Med én kamp tilbage skulle medaljerne fordeles ud fra resultatet af anden herredouble mellem Emil Langemark/Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri Jørgensen/Ditlev Jæger Holm. Opgøret måtte ud i tre nervepirrende sæt, der til sidst endte med sejr til Skovshoved med cifrene 26-24, 15-21, 21-17.

Emil Langemark var blandt de nye spillere på holdkortet, der ikke havde optrådt til gårsdagens semifinaler. Derfor var der også ros fra træner Henrik PH Rohde til ham og resten af holdet efter sejren.

– At Emil Langemark kan træde ind og være med til at afgøre bronzen viser, at vores klubtræning fungerer, og vi kan holde et niveau, der er højt. Jeg havde egentligt også håbet, at han kunne mere i herresingle, men der var det for stort, men præstationen i herredouble var fantastisk. Benedicte Sillassen stemplede også ind i damesingle, og Sophia Grundtvig er tilbage. Axel Henrik Parkhøi gør det godt mod Messerschmidt, så vi er virkeligt godt tilfreds med bronzemedaljerne, siger Skovshoved-træneren.

Læs også: Her er de nominerede til DGI Badminton og Badminton Danmarks fælles priser

Dermed blev afslutningen på VICTOR Final 4 fyldt med spænding og flot opbakning i Brøndby Hallen. Herunder er resultater fra alle opgør i guld- og bronzekampene.

Vendsyssel – Højbjerg/ViaBiler (5-2)

1.MD

Mathias Christiansen/Cheryl Seinen (EU) vs. Anders Skaarup Rasmussen/Selena Piek (EU): 17-21, 21-17, 16-21

2.MD

Robin Tabeling (EU)/Debora Jille (EU) vs. Mads Vestergaard/Rikke Søby Hansen: 21-17, 21-15

1.DS

Kirsty Alison Gilmour (EU) vs. Line Kjærsfeldt: 23-21, 21-10

2.DS

Beiwen Zhang (udl.) vs. Amalie Schultz Terp-Nielsen: 21-12, 18-21, 21-18

1.HS

Victor Svendsen vs. Hans-Kristian Solbjerg Vittinghus: 12-21, 15-21

2.HS

Magnus Johannesen vs. Karan Rajan Rajarajan: 21-16, 22-20

1.DD

Cheryl Seinen (EU)/Debora Jille (EU) vs. Rikke Søby Hansen/Selena Piek (EU): 21-9, 21-17

 

Skovshoved – Værløse (5-4)

1.MD

Lasse Mølhede/Sara Lundgaard vs. Mathias Thyrri Jørgensen/Mai Surrow: 19-21, 21-9, 18-21

2.MD

Daniel Lundgaard/Mette Poulsen vs. Andreas Søndergaard/Amalie Cecilie Kudsk: 21-16, 21-19

1.DS

Benedicte Sillassen vs. Julie Dawall Jakobsen: 16-21, 14-21

2.DS

Sophia Grundtvig vs. Amalie Cecilie Kudsk: 21-19, 21-19

1.HS

Axel Henrik Parkhøi vs. Rasmus Messerschmidt: 14-21, 16-21

2.HS

Emil Langemark vs. Ditlev Jæger Holm: 9-21, 9-21

1.DD

Mette Poulsen/Sara Lundgaard vs. Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow: 15-21, 21-19, 21-8

1.HD

Carsten Mogensen/Lasse Mølhede vs. Andreas Søndergaard/Emil Hybel: 21-14, 21-16

2.HD

Emil Langemark/Daniel Lundgaard vs. Mathias Thyrri Jørgensen/Ditlev Jæger Holm: 26-24, 15-21, 21-17