Fire ud af fem af dagens vindere ved DENMARK OPEN presented by VICTOR kan for første gang skrive titlen på deres CV. De forsvarende kinesiske verdensmestre Zheng Siwei og Huang Yaqiong vandt titlen for tredje gang. 

Jyske Bank Arena takker af for i år ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Alle finalekampe er nu spillet færdig, og dagen har bestået af verdensklasse badminton. Det blev i år desværre ikke til en finaledag med dansk deltagelse, til gengæld var Kina repræsenteret i fire finaler. Herredoublefinalen var den eneste finale, der ikke havde kinesisk deltagelse på banen, dog var det et rent indonesisk opgør, der udspillede sig.

Her kan du få et detaljeret overblik og dagens finaler

 

Mixdouble:

Zheng Siwei/Huang Yaqiong – Feng Yanzhe/Huang Dongping: 21-19, 20-22, 21-19

Dagens første vindere blev de tredobbelte verdensmestre og ikke mindst tidligere vindere af DENMARK OPEN presented by VICTOR Zheng Siwei og Huang Dongping fra Kina. Det kinesiske par ligger nummer tre i verden og har tidligere i år vundet intet mindre end seks Super Series turneringer og kan nu skrive deres syvende sejr på deres 2022 liste.

I dagens finale mødte de for første gang landsfællerne Feng Yanzhe og Huang Dongping. Zheng og Huang har mødt den kinesiske mixdoublespiller Dongping hele 20 gange før, men da Dongping ikke stillede op til turneringen med sin faste makker Wang Yilyu, så var det et nyt mixdoublepar, der ventede de forsvarende verdensmestrer.

Kampen blev til en tæt tresætter, hvor Feng og Huang styrede starten på andet og tredje sæt, men Zheng og Huang fik vendt spillet om til deres fordel.

– Jeg er meget udmattet, men virkelig glad for at have vundet, vi gjorde vores bedste. Vi viste ret mange problemer i kampen, så det skal vi have fundet en løsning på og hjem at arbejde med, fortalte Zheng. Hør reaktionen fra mixeddoublen i deres vinderinterview her.

Læs også: Her er finalisterne til DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Damedouble:

Cheng Qingchen/Jia Yifan – Baek Ha Na/Lee So Hee: 21-12, 21-15

Det blev til en overlegen og hurtig sejr i to sæt for de dobbelte kinesiske verdensmestre Chen Qingchen og Jia Yifan. Det er første gang, at de kinesiske verdenstoere kan kalde sig for DENMARK OPEN presented by VICTOR vindere. Til dagens finale mødte de det koreanske useedet par Baek Ha Na og Lee So Hee. Baek og Lee ligger nummer 18 på verdensranglisten, men har gennem turneringen smidt stærke topspillere ud.

Det var første gang, at de to damedoublepar skulle møde hinanden, og der var ingen tvivl om, at koreanerne havde mødt deres overkvinder. Qingchen og Yifan havde momentum efter opholdet i første sæt. Starten på andet sæt var mere lige, men koreanerne fik ikke føring på noget tidspunkt, og efter 39 minutters spil gik sejren til de overlegne kinesiske kvinder.

– Vi er rigtig glade for at vinde, og især i Danmark, vi elsker at være i Danmark. På banen sørger vi altid for at have en udfordrende attitude, også tager vi det et skridt ad gangen og fokuserer på at vinde, fortalte Jia Yifan. På Youtube kan du nu se Cheng/Jia reagere på sejren.

Klik her og læs det officielle DENMARK OPEN 2022 presented BY VICTOR

 

Herredouble:

Fajar Alfian/Muhammad Rian Ardianto – Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo: 21-19, 28-26

Som den eneste finale uden kinesisk deltagelse, stod to indonesiske par overfor hinanden i herredoublekategorien. Verdens nummer tre Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo skulle møde verdens nummer seks Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto. Gideon og Sukamuljo der har vundet Denmark Open presented by VICTOR to gange før henholdsvis i 2018 og 2019 måtte afgive sejren til deres landsfæller. Det er første gang i deres karriere at Alfian og Ardianto vinder en Super 750 turnering, og de vandt den med stil.

Det var et dramatisk opgør, der udspillede sig på banen og publikum kunne ikke tage deres øjne væk fra kampen. I første sæt havde Gideon og Sukamuljo overhånd helt frem til 17-11. Sukamuljo fik fysiske problemer og måtte have lægehjælp. Derfra tog de femteseedede Alfian og Ardianto syv point i træk og fik overraskende lukket sættet 21-19.

I andet sæt havde Gideon og Sukamuljo igen en god start og fik føringen 20-17. Tre sætbolde var dog ikke nok for de tidligere turneringsvindere, og de to par sloges om pointene. Efter en nervepirrende kamp kunne Alfian og Ardianto kalde sig for Super 750 vindere ved 28-26.

– Vi føler også meget taknemmelige for at vinde i dag, og vi er selvfølgelig glade for at have vundet vores første Super 750 titel, men det er ikke nok endnu, for der er stadig French Open i næste uge, sagde Alfian.

– Vi havde ikke regnet med at vi ville vinde andet sæt, men vi blev ved med at tro på os selv, og blev ved med at prøve, og til sidst klarede vi det, fortalte Alfian. Hør hans og hans makker Ardianto reagerer på sejren.

Læs også: Kom med på dommerstolen med den yngste dommer ved DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

 

Damesingle:

He Bingjiao – Chen Yufei: 22-20, 12-21, 21-10

Der var for anden gang i dag lagt op til et rent kinesisk opgør, da verdens nummer tre Chen Yufei skulle møde verdens nummer ni He Bingjiao. Den forsvarende OL-vinder Yufei havde i dag muligheden for at reducere deres indbyrdes opgør til 6-6. Men efter tre hårde sæt, måtte den tredjeseedet Yufei se sig slået af Bingjiao for fjerde gang i træk.

I første sæt var Bingjiao bagud 11-17, men fik vendt spillet til sin egen fordel og snuppede første sæt fra Yufei 22-20. I andet sæt kunne Bingjiao dog ikke komme ud af Yufei´s angreb og sættet blev hurtigt afsluttet af Yufei 21-21. Tredje sæt blev styret af Bingjiao, der havde momentum fra start. Ved føringen 3-2 tog Bingjiao syv point i træk, og Yufei fik ikke en chance for at nærme sig.

– Det her er første gang jeg vinder turneringen, så jeg er utrolig glad for min egen præstation. I andet sæt vandt jeg en masse energi, som jeg kunne gå ind til tredje sæt med, så det tror jeg helt sikkert gjorde forskellen, fortalte Bingjiao. Hør hendes vinder-interview her.

Læs også: Fire danske kampe i anden runde ved DENMARK OPEN presented by VICTOR blev til en kvartfinaleplads

 

Herresingle:

Lee Zii Jia – Shi Yuqi: 18-21, 21-16, 

To formstærke herresinglespillere gik i dag på banen til den sidste finale ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Malaysiske og fjerdeseedet Lee Zii Jia skulle møde kinesiske og useedet Shi Yuqi. Der var ingen tvivl om, at det var Lee Zii Jia, der var publikums favorit, men publikums opbakning var ikke nok til at kunne give verdens nummer fire titlen, og Sti Yuqi kunne tage sin første titel siden 2019.

Første sæt var tæt, men det var den tidligere verdenstoer Shi Yuqi, der kunne lukke sættet ved 21-18. I andet sæt stak Lee Zii Jia af fra starten og fik en føring på 7-1. Lee havde føring hele vejen og kampen stod nu 1-1. I tredje sæt var det to trætte spillere, der kæmpede til det sidste. Det var dog den kinesiske herrer, der havde overhånd, og dagens herresinglefinale blev vundet af Shi Yuqi.

– Det er noget tid siden, at jeg sidst har spillet så meget og fået så gode resultater, så jeg er meget glad. Jeg var faktisk også overrasket over, at jeg kom til at dominere spillet i tredje sæt. Især i de første 11 point, da jeg spillede på medvindssiden, sagde Shi Yuqi. Hør hele interviewet på youtube her.

Læs også: Viktor Axelsen ude af DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Vi glæder os allerede til næste år, når Jyske Bank Arena igen lukker dørerne op for verdens bedste badmintonspillere i uge 42. Men det er ikke kun DENMARK OPEN presented by VICTOR som badmintonfans kan se frem til. 2023 bliver nemlig et begivenhedsrigt år, når Royal Arena lukker dørerne op for alle verdensstjernerne, når der bliver afholdt individuelt VM fra d. 21-27 august.

Det online billetsalg til VM starter d. 1 november, og du kan få fingrerne i dine billetter her. 

 

Fakta

Super 750-turneringen DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR spilles fra den 18.-23. oktober 2022. For første gang siden 2008 i Jyske Bank Arena i Odense efter 13 år i Odense Idrætshal.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN bliver i Odense og flytter til større arena fra næste år

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering i år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 63.

Sammen med vores sponsorer og partnere, VICTOR (presented by sponsor), HSBC (World Tour sponsor), Scandic, Jyske Bank Arena, Destination Fyn, Visit Odense, Smag & Smil, Odense Sport & Event, Odense Congress Center, Hotel Odeon, Royal Unibrew, H.J. Hansen Vin og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 18.-23. oktober i Jyske Bank Arena.