Danmarksmesterskaberne anno 2024 står for døren i Sønderborg, og hele 20 debutanter på tværs af de fem kategorier stiller til start. En af de debutanter der skal duellere om VICTOR DM-guldet er 21 årige Rebecca Thorup fra Hvidovre. 

 

Køb billet til VICTOR DM 2024

– Vi spiller sammen og træner til daglig i Hvidovre, der havde vi snakket om at stille op sammen, og så kan man jo ikke sige nej, når “HK” spørger en, sagde Rebecca Thorup. 

En af Rebecca Thorups mange kompetente klubkammerater på Bibliotekvej er den tidligere landsholdsprofil Hans-Kristian Solberg Vittinghus, og da han foreslog et samarbejde ved årets VICTOR DM, var det naturligt for den 21 årige doublespiller, at takke ja til det forslag. 

Læs også: Se programmet for VICTOR DM 2024

Foruden mixeddouble konstellationen med sidste års danmarksmester i herresingle “HK”, tørner Thorup ligeså ud i damedouble med klubkammerat Maria Søgård Andersen, som ligesom Rebecca Thorup prøver kræfter med VICTOR DM for første gang. 

– Jeg glæder mig til at spille det hele også damedouble sammen med Maria, men det bliver da lidt en sjov oplevelse, at skulle stå på banen med “HK”, men jeg glæder mig til det hele, sagde Rebecca Thorup om indgangen til sit første danmarksmesterskab for elite. 

Få overblik over hele lodtrækningen

Rebecca Thorup spiller til dagligt hos oprykkerne fra Hvidovre, og var i fjor en del af holdet i det slutspil, der sikrede klubben fra Københavns vestegn oprykning fra 1.Division til Badmintonligaen. Den erfaring tager Thorup med sig i bagagen, når turen går til Als i uge 6. Det er lige nøjagtigt udsigterne til at tilegne sig mere erfaring ved at deltage ved VICTOR DM, som Rebecca Thorup  ser på med størst optimisme og forventningens glæde. 

Læs mere om VICTOR DM 

– Jeg glæder mig vildt meget, og glæder mig til at lære en masse og forhåbentligt få en masse erfaring, sagde Hvidovre spilleren. 

Læs også: Sønderborg gør klar til VICTOR DM: For os er det mere end et DM

Da Rebecca Thorup blev forholdt, om der var noget, hun glædede sig mere til end andet, holdt hun fast i glæden ved at stille op, og at hun i den forbindelse intet pres følte ved deltagelsen og de medfølgende kampe.

– Jeg tror bare, at jeg glæder mig til at være med – ikke så mange forventninger, så bare det at spille frit og få den oplevelse, tilføjede Rebecca Thorup. 

Du kan følge Rebecca Thorup, Maria Søgård Andersen og de andre debutanter ved årets VICTOR DM fra onsdag den 7. februar. 

Læs også: VICTOR DM 2024-magasinet er på gaden nu

TV

TV 2 Sport og TV 2 Play sender live fra semifinaler og finaler, fredag og lørdag, den 9. og 10. februar.

Livestream

Badminton Danmark livestreamer alle fire baner fra de indledende kampe og kvartfinalerne, onsdag og torsdag, den 7. og 8. februar, på matchi.tv

Program

Onsdag den 7. februar, kl. 10.00-22.00

Torsdag den 8. februar, kl. 17.00-22.00

Fredag den 9. februar, kl. 17.00-22.00

Lørdag den 10. februar, kl. 12.00-17.00

Sidste års vindere af VICTOR DM var:

  • Herresingle: Hans-Kristian Solberg Vittinghus
  • Damesingle: Line Christophersen
  • Herredouble: Frederik Søgaard/Rasmus Kjær
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen
  • Mixeddouble: Mathias Christiansen/Sara Thygesen

 Vi ses til VICTOR DM 2024 den 7-10. februar i Sydjysk Sparekasse Skansen i Sønderborg.