Andendagen ved VICTOR DENMARK OPEN: De sidste danskere skal i aktion

af | okt 16, 2024

Anders Skaarup - Kim Astrup - VICTOR DENMARK OPEN

Badmintonphoto

I dag kan du se Anders Antonsen og Kim Astrup/Anders Skaarup samt XX danskere ved VICTOR DENMARK OPEN i JYSKE BANK ARENA i Odense.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

I går gik 2024-versionen af VICTOR DENMARK OPEN endelig i gang, og der var masser af gode danske sejre i løbet af dagen. Det håber vi gentager sig i dag, onsdag, hvor blandt andre Antonsen, Astrup/Skaarup og Line Christophersen skal på banen.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN: Danmark flot fra land

I alt skal syv danske konstellationer i kamp i dag.

Se hele onsdagens kampprogram her

Herunder kan du få overblikket over onsdagens danske kampe, hvilken bane de spiller på, og hvornår de cirka skal spille:

  • Mads Vestergaard/Christine Busch – Feng/Huang (1): 14-21, 12-21

Den unge danske mixeddouble med Mads Vestergaard/Christine Busch leverede en flot præstation mod de førsteseedede Feng/Huang. Men de var ganske enkelt oppe mod den kinesiske overmagt, som også havde en god dag på banen.

– Det gik meget hurtigt, og det var svært at følge med, fordi de kom med et stort pres, sagde Christine Busch efter kampen.

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Bliv klædt på til turneringen her

22-årige Vestergaard og 23-årige Busch kom flot fra start uden, at det dog viste sig på pointtavlen. Hertil var de forsvarende VICTOR DENMARK OPEN-vindere også stået op fra morgenstunden.

Det viste sig blandt andet, da Vestergaard anerkendende måtte udbryde et ”øj”, da Huangs maskering på servereturen sendte danskeren den helt modsatte vej af bolden. Heldigvis gav Denmark Open-debutanten tilbage af samme skuffe lige bagefter til 6-8.

Ved sideskiftet påpegede landstræner Jesper Hovgaard, at de danske server skulle ligge med højeste kvalitet. Selvom Vestergaard/Busch gjorde, hvad de kunne, så var specielt OL 2020-vinderen Huang Dongping kampens store oplevelse.

Derfor endte det desværre med et dansk nederlag på 14-21, 12-21, men de to danskere er også bevidste om, at sådan en kamp her mod Arctic Open- og China Open-vinderne styrker dem i deres videre færd.

– Det er jo sådan nogle kampe her, som hjælper os i vores udvikling, og de er vel nok verdens bedste par, som lige har vundet to turneringer i streg, og det styrker os, at vi ved, at vi kan være med i små sekvenser, men lige nu føles der også som om, at der er langt til at være med i to sæt, sagde Mads Vestergaard, som også satte ord på sin VICTOR DENMARK OPEN-debut.

– Alt man prøver for første gang, er tit sjovt, og det var også sjovt. Jeg ved ikke, om det var en god oplevelse, men det var spændende at prøve, og vi gjorde, hvad vi kunne derinde i dag.

Læs også: Levedygtige klubber sender Ørnhøj IF til VICTOR DENMARK OPEN med særlig VIP-oplevelse

  • Anders Antonsen (2) – Toma Junior Popov: 14-21, 21-11, 21-14

Der var familietræf på Bane 1 her til eftermiddag, hvor Anders Antonsen sammen med sin storebror Kasper Antonsen på trænerstolen skulle op i mod Toma Popov og hans far på den anden trænerstol.

De to herresinglespillere havde tidligere mødt hinanden ni gange, og det med lutter sejre til Antonsen. Danskeren havde inden kampen proklameret, at han selv var forundret over den statistik, da han synes, at de to altid spiller gode og tætte kampe.

Tæt blev det også i dag mellem de to europæere, men efter 73 minutter fik Anders Antonsen sin 10. sejr i træk over Toma Junior Popov.

– Jeg starter lidt skidt men kommer egentlig godt tilbage. Derfra er det ærgerligt, at jeg ikke holder ved, for jeg har helt klart momentum i første sæt, men jeg får sluppet det igen, og han får løbet med det sæt. Men i andet og tredje sæt var jeg i kontrol, men ja, overordnet set ikke en nem første runde, men jeg er rigtig glad for at komme igennem, sagde Antonsen efter kampen.

Læs også: Prisvindende VIP-oplevelse vender tilbage ved VICTOR DENMARK OPEN 2024

Toma Popov kom bedst fra start i kampen. Heldigvis kom Antonsen tilbage i midten af første sæt, da han i højere grad fik flyttet franskmanden rundt på banen til stillingen 12-12.

Men VICTOR DENMARK OPEN-vinderen fra 2020 havde svært ved at lave point, mens Toma Popovs lavede færre fejl. Derfor endte første sæt 14-21, og så måtte storebror Antonsen tale for højere tempo og større bane ved sideskiftet.

Den besked forstod lillebror Antonsen, og tempoet blev hævet fra første bold i andet sæt. Så lig med den gode danske periode i første sæt, fik den andenseedede Antonsen flyttet Popov rundt på banen. Popov virkede også til at være bange for at cleare på medvindssiden, og den begrænsning udnyttede hjemmebanefavoritten ved blandt andet at tage otte point i streg fra 12-8 til 20-8.

I sidste sæt kom ’AA’ bedst ud, og han formåede at styre kampen fra medvindssiden, hvilket betød, at han kunne gå til ophold foran 11-5. Mod sund fornuft kom Popov tættere på efter sideskiftet, og Antonsen formøblede tre store muligheder for at få point, men en stor afbrænder i nettet, en ud i grøften og et lille fald på banen kostede. Ved 16-14 træk han dog fra og lukkede kampen med fem point i streg.

I morgen venter japanske Takuma Obayashi.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN-dommer fik OL-finale: – Et kæmpe skulderklap

  • Mathias Thyrri/Mai Surrow – Alexander Dunn/Julie Macpherson (Kamp 11 på Bane 1, kl.19.00)
  • Rasmus Gemke – Brian Yang (Kamp 12 på Bane 1, kl.20.00)
  • Line Christophersen – Kim Ga Eun (Kamp 13 på Bane 1, kl.20.45)
  • Kim Astrup/Anders Skaarup (2) – Christo Popov/Toma Popov (Kamp 14 på Bane 1, kl.21.30)
  • Daniel Lundgaard/Mads Vestergaard – Lee Jhe-Huei/Yang Po-Hsuan (Kamp 13 på Bane 3, kl.19.00)

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Bliv klædt på til turneringen her

TV 2 Sport sender alle dage fra VICTOR DENMARK OPEN. Se deres sendeplan her.

Følg VICTOR DENMARK OPEN på tværs af Badminton Danmarks platforme:  

Facebook 

Instagram

X

TikTok 

Youtube

Her kommer vi løbende til at udgive spændende indhold fra ugen, og lige nu kan du finde indhold, der leder op til turneringen.

Du kan også besøge eventhjemmesiden for mere information om turneringen generelt.

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 71.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2024 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2024 part of BWF World Tour fra den 15.- 20. oktober i Jyske Bank Arena.