Opkast, en sej banan og et makkerstop: 2. runde havde det hele

af | okt 17, 2024

Sara Thygesen - Maiken Fruergaard - VICTOR DENMARK OPEN

Der var både opkast fra Viktor Axelsen, Rasmus Gemke mødte en sej banan, og så stoppede Maiken Fruergaard/Sara Thygesen deres makkerskab efter 12 år. Få overblikket over spilletider, modstandere, og referat fra kampene her i artiklen, som opdateres løbende.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Se hele torsdagens kampprogram her

Herunder kan du få overblikket over torsdagens danske kampe, hvilken bane de spiller på, og hvornår de cirka skal spille:

  • Alexandra Bøje/Robin Tabeling – Thom Gicquel/Delphine Delrue: 21-16, 21-16

Nysammensatte Bøje/Tabeling kæmpede bravt og var godt med uden på noget tidspunkt at være foran i kampen. Der viste franskmændene sig at være for stærke igennem hele kampen.

– Det var en svær kamp. Vi får ikke helt gang i vores spil derinde i dag. Der er de for gode på flere parametre til at lukke os ned, så lidt ærgerlig over, at vi ikke får mere gang i vores eget spil, sagde Alexandra Bøje efter kampen.

– De kontrollerede servesituationen bedre, så de kom i offensiven, og de trykkede os rundt på banen, og det havde vi svært ved at komme ud af, sagde Robin Tabeling efterfølgende.

Det var Bøje/Tabelings blot tredje kamp sammen i internationalt regi.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN: Danske favoritter videre til anden runde

  • Rasmus Espersen/Amalie Cecilie Kudsk – Feng Yan Zhe/Huang Dong Ping (1): 9-21, 7-21

I forgårs gjorde førsteseedede Feng/Huang livet surt for Mads Vestergaard/Christine Busch, og i dag var det Rasmus Espersen/Amalie Kudsk, som fik en badmintonlektion af verdens pt. måske bedste mixeddouble.

Der var, som cifrene også indikerer, ganske enkelt bare stor niveauforskel mellem de to.

23-årige Espersen og Kudsk har ikke desto mindre fået en tællende, international kamp mod de forsvarende VICTOR DENMARK OPEN-vindere, hvilket kan være brugbar læring til deres videre udvikling.

Og som debutanter ved turneringen skal de også tage med, at de vandt førsterundekampen mod Hemming/Van Leeuwen.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN: Danmark flot fra land

  • Mathias Thyrri/Mai Surrow – Yang Po-Hsuan/Hu Ling Fang (8): 12-21, 18-21

Mathias Thyrri/Mai Surrow skulle følge op på deres fine præstation i går, men den til begivenheden sammensatte danske mixeddouble fik desværre ørerne i maskinen mod Yang/Hu.

I begyndelsen af første sæt hang danskerne flot i, da sættet var i sin spæde start. Men taiwanerserne trak fra og så sig ikke tilbage.

Andet sæt var Thyrri/Surrow sprudlende, og de fik etableret en 6-1-føring. Men den holdt kort. Taiwan Open- og Singapore Open-finalisterne skruede tempoet op, og så hentede de intet mindre end 10 point i træk. Det kom Thyrri/Surrow desværre ikke tilbage fra.

De to tidligere holdkammerater i Værløse fik vist sig flot frem ved VICTOR DENMARK OPEN. Specielt i går, hvor Mai Surrow viste lækkerier.

Se Mai Surrows suveræne krydsdrop her

  • Jesper Toft/Amalie Magelund (6) – Ruben Garcia/Lucia Rodriguez: 21-15, 19-21, 21-11

Mens de danske konstellationer indtil videre på denne anden runde-dag havde været underdogs, var sjetteseedede Toft/Magelund favoritter mod spanske Garcia/Rodriguez, som ligger nr. 68 på verdensranglisten.

Selvom det holdt hårdt, levede de to unge danskere op til favoritværdigheden og er nu klar til deres første VICTOR DENMARK OPEN-kvartfinale sammen.

– Det er fuldstændig fantastisk. Det var, hvad vi turde håbe på inden turneringen, og nu står vi her efter at have været igennem en svær kamp. Den tror jeg, at vi kan lære rigtig meget af. Så det er bare mega, mega fedt, sagde Jesper Toft i mixed zone.

Læs også: Thyrri stopper på landsholdet – giver ændringer i mixeddouble-kategorien

Det blev dog en tættere affære i de to første sæt end håbet, hvis man holdt med danskerne.

Første sæt var under dansk kontrol, men spanierne holdt sig inden for rækkevidde, indtil 16-12 hvor danskerne fik sat fire gode dueller op, der gav dem otte sætbolde. Her skulle de dog lige bruge et par stykker, før sættet var i hus.

I andet sæt var det omvendt Garcia/Rodriguez, der virkede til at være ovenpå. Selvom danskerne var foran 18-16 og 19-18, var det de spanske gæster, som var mest cool til sidst.

– Det blev lidt sløvt for os i andet sæt, og vi bevæger os ikke rigtigt, og de spiller også godt. Vi får heller ikke den bedste start på tredje sæt, men vi får fundet roen og bedre spil, så vi får lukket det sikkert, sagde Amalie Magelund.

Klik her for at se Jesper Toft/Amalie Magelunds matchbold

Toft/Magelund fortsatte med at være gæstfri i begyndelsen af tredje sæt. Det fik de dog heldigvis hurtigt ændret på. Hjemmebanefavoritterne bragte sig til ophold 11-7, før de fra 14-11 red sættet hjem med syv point i træk.

I kvartfinalen møder Canada Open-vinderne fjerdeseedede Tang Chun Man/Tse Ying Suet, som vandt Denmark Open tilbage i 2017.

– Det bliver en mega fed kamp, vi skal ind og spille i morgen. Vi kan bare gå ind og fyre den af, og det håber jeg, at vi kommer til at gøre. Det er også svært i sådan nogle kampe, hvor du møder nogle, der er så gode, at man kan komme til frygte deres niveau. Jeg tror bare, at vi skal kigge hinanden i øjnene og så ved vi, at vi har et niveau, der kan matche dem, sagde Toft om morgendagens kvartfinale.

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard – Kittinupong Kedren/Dechapol Puavaranukroh: 18-21, 21-10, 15-21

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard stod med OK muligheder for at spille sig videre til kvartfinalerne ved VICTOR DENMARK OPEN. Desværre kom den forholdsvis nysammensatte thailandske herredouble på tværs.

– Jeg står her med stor ærgrelse og skuffelse over, at vi ikke vinder den her kamp og skal spille igen i morgen. Vi havde gode muligheder, selvom mødte et stærkt par. Vi får ikke det ud af det i tredje sæt, som vi ellers havde mulighed for, sagde Frederik Søgaard efter nederlaget.

Det var også tredje sæt, som fyldte hos Søgaards makker, Rasmus Kjær.

– Der er en vigtig periode i tredje sæt, hvor vi er foran 9-6 og spiller rigtig godt på den svære side, men så får vi lavet nogle fejl, som gør, at de kommer foran 11-10. Havde vi kæmpet for det, havde vi nok været fint tilfredse med at komme til ophold bagud 11-10, men jeg er lidt frustreret, når vi nu havde den føring, sagde Kjær.

Sidste år blev anden runde også endestationen for Kjær/Søgaard, da de tabte i to sæt til He/Ren fra Kina.

Se video: Søgaard på hjemmebane: Mødte folkeskolelærer for første gang i 12 år

  • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard – Nami Matsuyama/Chiharu Shida (3): 14-21, 18-21

Anden runde ved VICTOR DENMARK OPEN blev sidste stop efter 12 års makkerskab for Sara Thygesen/Maiken Fruergaard på den internationale scene.

Deres bødler fra OL i Paris Matsuyama/Shida blev igen for stor en mundfuld, selvom danskerne spillede en rigtig flot kamp, specielt i andet sæt, hvor de var foran med 17-15.

Med stående klapsalver tog JYSKE BANK ARENA og et talstærkt dansk publikum afsked med de to darlings, før de stod klar til interview.

– Det er en blandet vi følelse, vi står med lige nu. Både en ærgrelse og skuffelse over, at vi ikke napper andet sæt, og samtidig er der også glæde og stolthed over det makkerskab, vi har haft de sidste 12 år, så det er en god blanding, sagde Sara Thygesen.

Læs også: Ændring i damedoublepar på NETC

Da Maiken blev spurgt om, hvilke følelser, der rumsterede i hende efter den sidste internationale kamp med Sara Thygesen, blev perspektivet sat på.

– Jeg bliver glad, hver gang der er nogen, specielt unge piger, der kommer og spørger om en autograf, for så ved jeg, at jeg måske har inspireret nogen til at spille badminton og måske endda damedouble, så jeg bliver rigtig glad, når der er nogen, der kommer og spørger. Det er aldrig irriterende. Så jeg synes, at vi har prøvet at præge det med det, vi kunne, og med den måde vi vil spille badminton på, sagde Maiken Fruergaard.

I går skrev damedoublen autografer i hallen, og de har gennem de seneste dage i Odense oplevet en stor opbakning.

– Det har været fantastisk og tak til dem der kom i dag og gav os den ekstra lille hyldest med stående applaus. Det sætter vi stor pris på og tager det som et kæmpe skulderklap og kredit for det vi har præsteret, sagde Thygesen.

Fra Badminton Danmark skal der lyde en stor tak til Sara og Maiken for deres store bidrag til dansk badminton gennem alle årene.

De har sammen blandt andet opnået seks DM-titler, fire individuelle EM-bronzemedaljer og senest en OL-kvartfinale i sommer efter sejre over verdensklassepar. På World Touren blev det til en andenplads ved Indonesia Masters i 2020, samt tre Challange-turneringer. På verdensranglisten var deres bedste placering sammen nummer 14.

Damedoublen kan fortsat opleves i den danske liga, hvor de repræsenterer Odense OBK.

International skal 33-årige Sara Thygesen spille i en periode med hollandske Debora Jille. 29-årige Maiken Fruergaard fortsætter sin internationale karriere sammen med Natasja Anthonisen.

  • Mia Blichfeldt – Gregoria Tunjung (5): 10-21, 20-22

Den olympiske bronzevinder Gregoria Tunjung gjorde det i første runde af med Line Kjærsfeldt, og i anden runde var det Mia Blichfeldt, som måtte lide under indoneserens ketsjer.

Blichfeldt blev ganske enkelt sat til vægs i første sæt af en veloplagt Tunjung, som tog sig nogle fine pointstimer.

I andet sæt var det danskeren, der tog sig en gevaldig stime på syv point, hvilket gav et forspring på 14-8. Hun blev indhentet ved 18-18, og til trods for at hun fik to sætbolde, var det Tunjung der med fire point i træk kunne løbe med sejren.

Læs også: Blichfeldt flytter til udlandet af private årsager

Viktor Axelsen (1) – Alex Lanier: 19-21, 7-11 (Viktor Axelsen træk sig)

Viktor Axelsen måtte desværre trække sig fra dagens kamp på grund af sygdom.

Den danske OL-guldvinder måtte ved 1-3 i anden sæt tage sit håndklæde og en spand i brug ude på bænken, da han tydeligvis havde det dårligt. Det viste sig, at der var tale om opkast, og at han også havde kastet op på banen.

Efter flere minutters pause gav verdensstjernen det et skud mere, men bagud 7-11 og på vej til ophold valgte han at trække sig.

Indtil da havde de to duellanter spillet et spændende og medrivende første sæt. Lanier pressede Axelsen ved at holde boldene nedad og trykke på serverne. Omvendt virkede Axelsen ikke til at have sit vante træf på bolden. Det var der så en oplagt forklaring på senere i kampen.

Dermed slutter VICTOR DENMARK OPEN desværre på en ærgerlig måde for vinderen af turneringen i 2021.

Rigtig god bedring, Viktor.

Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow – Liu Sheng Shu/Tan Ning (1): 12-21, 16-21

Den danske damedouble skulle op mod overmagten i form af de førsteseedede Liu/Tan. Men overmagten var ikke så meget over, som man skulle tro.

Finne-Ipsen/Surrow leverede en flot præstation til trods for, at det endte med et nederlag på 12-21, 16-21.

Danskerne, der er nummer 48 i verden, leverede også en flot præstation i første runde, hvor de slog verdensranglistens nummer 19 (thailandske Aimsaard/Aimsaard).

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN: Danmark flot fra land

Kim Astrup/Anders Skaarup – Junaidi Arif/Roy King Yap: 21-14, 21-7

De danske forhåndsfavoritter havde intet problem med at leve op til netop den værdighed.

I løbet af blot 29 minutter beviste sidste uges Arctic Open-finalerne, at de var markant bedre end deres malaysiske modstandere.

Astrup/Skaarup var ikke bagud på noget tidspunkt gennem kampen, hvor de fik placeret sig langt fremme på banen, hvilket verdensranglistens nummer 31 ganske enkelt havde store problemer med at løse.

Derfor var humøret også højt hos verdensranglistens nummer tre efter kampen.

– Jeg står med en god følelse lige nu. Jeg synes, at vi spiller godt, og det gled rigtig godt for os. Det var en dejlig kamp at spille, sagde Kim Astrup.

Læs også:

I morgendagens kvartfinale venter Takuro Hoki/Yugo Kobayashi (8). I alt har de to par spillet 13 opgør mod hinanden, og danskerne er bagud i den statistik med 6-7.

Astrup/Skaarup vandt dog det seneste opgør, som var i gruppespillet ved OL, med 21-19, 22-20. Der er dog ingen tvivl om, at der venter noget af en opgave for Danmarks bedste herredouble.

– Det er en verdensklasse modstander, som vi skal tage meget alvorligt. Vores indbyrdes statistik er rimelig lige med dem, så det er en kamp, hvor vi skal ind og spille op til vores allerbedste, ellers så stopper Denmark Open-eventyret der, så vi skal være klar i morgen, sagde Kim Astrup.

Rasmus Gemke – Kenta Nishimoto: 21-18, 15-21, 13-21

Der var 10-kamps jubilæum mellem Gemke og Nishimoto i dag. Desværre var det japaneren og ikke danskeren, der forlod jubilæet med den største gave, nemlig sejren.

– Der var ikke så meget tilbage i tanken fra min side af. Jeg vidste godt på forhånd, at det ville blive en svær kamp. Han er en sej banan, og jeg vidste godt, hvad jeg gik ind til. Han er klar til at kæmpe røven ud af bukserne og giver den fuld gas hele vejen, sagde Rasmus Gemke efter kampen.

Herresinglespilleren deltog ikke ved Arctic Open i sidste uge på grund af en mindre skade, der skulle holdes i ro, så han kunne blive klar til denne uges VICTOR DENMARK OPEN. Derfor var det måske også den mindre gode forberedelse til turneringen, der slog hul i tanken til sidst.

  • Christian Faust Kjær/Rasmus Espersen – Chen Bo Yang/Liu Yi: 18-21, 21-14, 16-21

Det var lige ved, at Christian Faust Kjær/Rasmus Espersen havde lavet en vaskeægte sensation, da de mødte Chen Bo Yang/Liu Yi.

23-årige Espersen og 20-årige Faust Kjær spillede på niveau med verdensranglistens nummer 21. De to unge danskere var sat sammen til denne turnering, da Faust Kjærs vante makker William Kryger Boe er skadet.

Det var dog ikke til at se, at Faust Kjær/Espersen ikke havde mange kampe under bæltet sammen. En flot, flot præstation af de to, selvom det desværre ikke blev til en sejr.

  • Anders Antonsen (2) – Takuma Obayashi: 24-26, 21-17, 21-15

Efter en nervepirrende, velspillet og intens kamp på 89 minutter sluttede Anders Antonsen en hård dansk dag af med en sejr. Sådan.

Den tidligere VM-sølvvinder italesatte selv sit høje spændingsniveau i første sæt, men man forstår godt det høje spændingsniveau, for kampen og atmosfæren var intens gennem de 35 minutter.

De to fulgtes ad i sættet, og de skiftedes til at have sætbolde, men efter et par afbrændere måtte Antonsen afgive sættet til Obayashi.

I andet sæt var spændingsniveauet mere i balance, og den andenseedede dansker fik vundet andet sæt i nogenlunde kontrol.

Obayashi fik noget at løbe på i tredje sæt. Antonsen spillede bolden rundt, rundt og rundt, og det satte sine spor hos japanerne, hvilket kom til syne bag banen, når han lænede sig op ad sin ketsjer. Det blev udslagsgivende i den lange kamp, hvor Antonsen virkede fysisk ovenpå.

Han fik et forspring fra 8-8 til 14-8, og det satte han ikke over styr.

I morgen venter den tidligere All England-vinder Li Shi Feng, der er syvendeseedet ved turneringen.

Læs også: Optakt til VICTOR DENMARK OPEN: Bliv klædt på til turneringen her

TV 2 Sport sender alle dage fra VICTOR DENMARK OPEN. Se deres sendeplan her.

Følg VICTOR DENMARK OPEN på tværs af Badminton Danmarks platforme:  

Facebook 

Instagram

X

TikTok 

Youtube

Her kommer vi løbende til at udgive spændende indhold fra ugen, og lige nu kan du finde indhold, der leder op til turneringen.

Du kan også besøge eventhjemmesiden for mere information om turneringen generelt.

Fakta

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936 -1989 blev turneringen spillet i København, hvor den sidenhen har været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flyttede turneringen i 2022 ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 71.

Ved VICTOR DENMARK OPEN 2024 kan du se frem til meget mere end verdensklassebadminton og de største stjerner. I Jyske Bank Arena i Odense vil der nemlig også være autografskrivning, Kids Zone, konkurrencer og meget mere, som giver hele familien en god oplevelse.

Turneringens seneste danske vindere tæller: Tine Baun, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe & Carsten Mogensen, Joachim Fischer & Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Viktor Axelsen.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

I samarbejde med VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour), Badminton World Federation, Odense Kommune, Destination Fyn, Visit Odense, Odense Sport & Event, Smag & Smil og TV 2 SPORT, glæder vi os til at byde jer alle velkommen til VICTOR DENMARK OPEN 2024 part of BWF World Tour fra den 15.- 20. oktober i Jyske Bank Arena.