Viktor Axelsen, VICTOR DENMARK OPEN, Vinder - Momota - præmier - podie - podium - medaljer - præmiepodie - Odense
Badmintonphoto

Viktor Axelsen er vinder af VICTOR DENMARK OPEN 2021: – Kunne ikke have skrevet et smukkere eventyr

October 24, 2021 19:27 Skrevet af

Viktor Axelsen vandt i dag i tre sæt over Kento Momota: 20-22, 21-18, 21-12. En fuldstændig dramatisk kamp, der fik alle publikummer ud på spidsen af deres sæder.

 

Der var i dag lagt op til et finalebrag mellem verdensetteren og den førsteseedede Kento Momota og verdenstoeren og den andenseedede Viktor Axelsen.

VICTOR DENMARK OPEN blev sluttet af med turneringens længste kamp, der tog 93 minutter, og det kunne både mærkes og ses på de to spillere.

– Efter andet sæt er jeg klar til at cutte begge ben af og sætte mig op i en rullestol og køre hjem, siger Viktor Axelsen til TV2 SPORT.

Læs også: To af finalekategorierne ved VICTOR DENMARK OPEN er dansk besat: Ikke set siden 2010

I første sæt styrede Axelsen kampen med sin offensiv, helt ind til det stod 14-6. På det tidspunkt havde Momota endnu ikke haft en føring i kampen.

Momota fik efterfølgende Axelsen til at løbe og tog otte point i træk.

Efter 33 minutter i første sæt, vandt den japanske herresingle 22-20.

Læs også: Axelsen skal bryde grum statistik mod Momota i VICTOR DENMARK OPEN-finalen

Det blev til lange dueller i andet sæt og med skiftende dansk og japansk føringer.

Ved 17-14 til Momota satte Axelsen tempoet op og fik Momota til at løbe. Et utroligt intens spil fra begge spillere.

– Jeg oplevede den som en rollercoaster. Op og ned synes jeg. Der var tidspunkter, hvor jeg måske tvivlede lidt på mig selv, også var der andre gange, hvor jeg følte, at de ting, jeg gjorde, de virkede. Jeg er bare glad for, at de virkede på de rigtige tidspunkter.

Tredje og afgørende sæt blev til dansk fordel. Axelsen viste overskud fra start og Momota fik ikke lov til at føre på noget tidspunkt.

Odense Idrætshal takker af for denne gang: – Vi er meget stolte af at have været værter i så mange år

Efter en god defensiv og en træt Momota vandt Axelsen for første gang VICTOR DENMARK OPEN på hjemmebane i Odense Idrætshal.

– Nu hænger H. C. Andersen lidt rundt omkring i hallen, og for mig kunne han ikke skrive et smukkere eventyr, end min Denmark Open historie, siger Viktor Axelsen til TV2 SPORT.

– Det er en drøm der går i opfyldelse. Jeg har hele min familie, og min bedre halvdel Nathalie og vores datter Vega, der sidder og hepper på mig. Og til alle jer tilskuere, tusinde tak. Til min træner og svigerfar PK, tusinde tak. Jeg havde ikke stået her i dag uden nogen af jer eller min træning i Brøndby, siger Viktor Axelsen til TV2 SPORT.

Det var det 16. opgør mellem Momota og Axelsen i dagens finale. Før herresinglefinalen stod det 14-1 i deres indbyrdes opgør. Deres sidste opgør var ved Malaysia Masters i januar 2021, hvor Momota vandt i to sæt.

Læs også: Axelsen klar til finalebrag mod Momota ved VICTOR DENMARK OPEN

Axelsen har haft et fantastisk 2021, hvor han på nuværende tidspunkt kun har tabt tre kampe.

OL-guldvinderen har nu vundet hans fjerde Super 1000-turnering. Axelsens første Super 1000-turnering var i 2020 ved All England. De to næste vandt han i januar 2021. Her vandt han YONEX THAILAND OPEN og derefter TOYOTA THAILAND OPEN.

Få overblikket over resten af dagens vindere i damedouble, damesingle, herredouble og mixdoublekategorierne ved VICTOR DENMARK OPEN.

Damedouble:

Huang Dong Ping/Zheng Yu – Sohee Lee Seungchan Shin: 21-15, 21-17

Det var i dag den useedede kinesiske damedouble, der vandt deres første VICTOR DENMARK OPEN. De mødte, for anden gang, turneringens tidligere koreanske vindere Lee og Shin. Heller ikke denne gang fik koreanerne lov til at tage sejren og deres indbyrdes opgør står nu 2-0 til kineserne.

Huang Dong Ping har tidligere på året vundet OL-guld i mixdoublekategorien.

 

Damesingle:

Akane Yamaguchi – An Seyoung: 18-21, 25-23, 16-5 (Seyoung trak sig)

Damesinglefinalen bød I år på badminton på verdensklasseniveau. Det var den andenseedede japaner Yamaguchi, der i år løb med finalesejren.

Seyoung har under turneringen haft problemer med sit højre baglår. I tredje sæt, var det tredje gang hun bad om lægehjælp, og efter en hurtig konsultation valgte Seyoung at trække sig.

Det står nu 3-3 i deres indbyrdes opgør.

Læs også: Astrup og Skaarup taber finale ved VICTOR DENMARK OPEN

 

Herredouble:

Takuro Hoki/Yugo Kobayashi – Anders Skaarup/Kim Astrup: 21-18, 21-12.

Det blev desværre ikke til en dansk sejer i dagens herredouble. Astrup og Skaarup mødte for femte gang de japanske spillere Hoki og Kobayashi.

Det stod efter kampen 3-2 til danskerne i deres indbyrdes opgør.

 

Mixdouble:

Yuta Watanabe/Arisa Higashino – Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai: 21-18, 21-8

All England-vinderne Watanabe og Higashino vandt i stor stil deres kamp over det thailandske par.

Den andenseedede thailandske mixdouble har aldrig vundet en kamp over japanerne og det fik de heller ikke lov til i dag.

 Klik her for at læse det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2021 magasin

 

Fakta

VICTOR DENMARK OPEN 2021 spilles i Odense Idrætshal den 19.-24. oktober.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

TV 2 SPORT sender hver dag fra VICTOR DENMARK OPEN 2021. Klik her for at se TV 2 SPORT’s sendeplan

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena fra næste år, 2022.

VICTOR DENMARK OPEN rangerer i år som en Super 1000-turnering for at udfylde hullet i BWF World Tour-kalenderen, hvad angår antallet af Super 1000-turneringer, som har været aflyst grundet Covid-19. Der er fem Super 1000-turneringer.

Super 1000-turneringer er de højest rangerede turneringer på BWF’s World Tour.  Næste år vil turneringen vende tilbage som en Super 750-turnering.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens andenældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 140 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 62.

Sammen med vores sponsorer, VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), Mille Food, Visit Odense, Grundfos og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, TotalEnergies, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Anton Berg, Nespresso, Kims, Thaisen Hus, Philipson Wine og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til VICTOR DENMARK OPEN fra den 19.-24. oktober i Odense Idrætshal.Tags: , , , ,
Kategori: , ,